Merhabalar sevgili dostlar,

Adından da anlaşılacağı üzere Ege'nin Tire ilçesinin en meşhur ve çok lezzetli bir yemeğidir ''TİRE KEBABI''.. İki pişirmeden geçen köftelerin, bol tereyağ ve domatesle ahengi, altına yerleştirilen süzme yoğurdu ve isteğe bağlı olarak yine tereyağ da kızartılan kurutulmuş acı biberleri ile damaklarınız da tam bir şenlik oluşturur. Tabiki de yerinde ve işinin ehli ellerden çıkanın lezzeti bir başka güzel olsa da, hepimizin Tire'ye gidip de yiyemeyeceği için, bire bir ölçülerde evlerimizde de hazırlamamız mümkün.Bir farklılığı evler de mangal kullanamayacağımız için ilk pişirmeyi bir döküm tavada hazırlayacağız. Ama imkanı olanlar şişe takılan köfteleri ön pişirme olarak mangal üzerinde pişirebilirler. Haydi gelin bu lezzeti hep birlikte keşfedelim ve belirli günler de sevdiklerimizle paylaşalım.

Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

• 12 ad köfte içindir.

• 400 gr kuzu + dana karışık kıyma

• 3 yemek kaşığı un

• 1/2 tatlı kaşığı karbonat + 2-3 limon suyu

• 1/2 yemek kaşığı tuz

• 3 ad büyük domates

• 3 dolu yemek kaşığı tereyağ

ALT KISIM:

• Süzme yoğurt

İSTEĞE BAĞLI EN ÜSTE:

• 1 yemek kaşığı tereyağ

• 2-3 ad kurutulmuş acı biber

HAZIRLANIŞI:

• Kıymayı,unu,tuzu ve karbonatın üzerine limon suyu sıkarak hepsini karıştırın ve güzelce yoğurun.

• 10-15 cm olacak şekilde yuvarlak şişlere geçirin.

• Döküm tavanızı kızdırın ve kısa süre köftelerinizi alt üst çevirin.

• Şişlerden çıkararak bir kenara alın.

• Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.

• Tavaya tereyağını alın ve eritin.

• Köfteleri ekleyerek tavayı sallayarak çevirin.

• Domatesleri ilave ederek çevirin.Yüksek ateşte bu işlemi uygulayın.

• Domatesler çok ezilmeyecek şekilde pişirin.

• Servis tabağına süzme yoğurdu alın (yoğurdunuzun oda sıcaklığında olmasına dikkat edin)

• Tavada pişen köfte ve domatesleri yoğurdun üzerine yerleştirin.

• Küçük bir tavada tereyağ eritin ve kurutulmuş acı biberleri kısa süre çevirerek köftelerin üzerine gezdirin.

• Yanında sunacağınız kızarmış ekmekler yada tırnak pide çok yakışacaktır.

• Son olarak kıyılmış maydanoz serperek servise sunabilirsiniz.

• Bu harika lezzeti mutlaka deneyin.

• Neşem Çelik YouTube Kanalın da..

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..