Themida: İlahi adalet tanrısı Themida, Yunan mitolojisinde Uranüs ve Gaia'nın kızı.
Tanrı Zeus karısı;
Themida, öfkeli veya cezalandırıcı değildir. Ona yeteri kadar saygı gösterilmediğinde veya adaletsizlik yapıldığında, o sessiz kalır ve onun yerine; Nemesis gerekli karşılığı verir. 
Themida, aynı zamanda kâhindir, kehânet gücü vardır, kehânet yeri olan Delphi tapınağını o inşa etmiştir.
Themida, doğada, mevsimlerin, yılların ve sanatların düzenini sağlayan bir Tanrıça üçlüsüyle canlı varlıklar arasında yaşamla ölüm dengesini kuran bir Tanrıça, bir Tanrısal varlıktır.
Yasadır, kuraldır. Ama gelip geçici bir yasa değil, Tanrılar dünyasında da insanlar dünyasında da değişmez evrensel ve ölümsüz doğa yasasıdır. Kaderdir….
Themida, Olympos’ta yaşar, Tanrıların toplantılarına başkanlık eder, Olympos'taki düzeni o korur, Her yerde her zaman vardır. Ürettiği, tanrısal varlıklarla sürdürür etkisini, bu varlıklarlarda Tanrılardan daha güçlü oldukları için ehramın tepesinde oturur gibidir
Themida, Anlam olarak; koymak, yerleştirmek, oturtmak anlamına gelen bir kökten türemiştir .
Kısaca bir elinde keskin “Kılıç” adaletin verdiği cezaların caydırıcılığını ve gücünü, diğer elinde “Terazi” adaleti ve bunun dengeli bir şekilde dağıtılmasını sağlar ve gözünün bağlı olması da tarafsızlığını simgeler.
Günümüzde de Themis heykeli ile adaleti en iyi şekilde ifade etmektedir.
İlahi adalet bir nokta da değişmez kaderdir.. Bize sunulan yol ayrımlarıdır sadece!!!
Tanrıça Thetis son oğlu Akhilleus'u; bizim söylemimizle AŞİL; ilahi adaletin ve mutlak kaderdeki yol ayrımının tercihinin en güzel örneklerinden biridir… Kısaca özetlemek gerekirse; annesi ona tanrılar tarafından gösterilir.. Aşil annesinden kaderini öğrenir.. iki yolu vardır Aşilin.. Birinci sıradan uzun bir ömür.. İkincisi ise kahraman olarak anılacağı yarı tanrı güçlerinde genç bir savaşçı iken sonlanan kısa bir ömür…
Aşil ikinciyi tercih eder ve Yunanlıların en büyük savaş komutanı olur.. Truva savaşlarında ki kahramanlığı sonunda, topuğundan zehirli bir okla vurularak ölür..
Adalet sadece yeryüzünde ki fani hayatta değil; yaratılışın geçmişi, bugünü ve geleceğin mirarıdır.. Kader ile birlikte yol alır adalet!!..
Tanrıça kadar güzel olan Helen’in aşk yüzünden Truva’ya kaçması, kendinden dokuz yaş büyük olan Helen’e aşık olması Paris’in..
Ve Agememnon’un Truva’ya saldırısıdır kader ve ilahi adalet... Tarihin en büyük savaşının adeletsizliğidir Aşil’in ölüme koşuşu…
İlahi adalet ve kaderdir Themida!!!! Gökyüzünden seyreder oldu artık insanoğlunu ve adaletsizliklerini..
Adil bir dünya için Themis’i tanıyalım, kaderin bize sunduğu yol ayırımlarında Aşil kadar cesur olalaım.. Aşkın yüceliğini Helen gibi tadarak yaşayalım…