Daha önceki yazılarımızda birkaç kez değindik. Teröristbaşı mahkum muamelesi görmüyor, misafir iltifatına nail oluyor diye!

Teröristbaşının mesajlarını aleni bir şekilde medyaya taşıyan ve rahat bir biçimde örgütünü yönetebilen Öcalan'ın avukatları suç işliyorlar.

ABD'de "Kör İmam" olarak bilinen Mısırlı Şeyh Ömer Abdül Rahman'ın solcu kadın avukatı, İslamcı teröristlere destek olduğu gerekçesiyle New York'taki mahkemede suçlu bulundu.

"Yoksulların avukatı" olarak ünlenen Lynne Stewart, 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Stewart, Kör İmam'ın Mısır'daki İslamcı taraftarları için kaleme aldığı "ateşkese son verin" yolundaki mesajını, Mısır'daki bir haber ajansına ulaştırmıştı. Bu nedenle Stewart aleyhinde teröre destek suçundan dava açılmıştı. Stewart'ın avukatları, Bush Yönetimi'nin, terörizmle suçlananların savunulmasını istemediğini ve bu nedenle de Stewart'ı "kurban" seçtiğini ileri sürdüler. Karardan sonra ağlayan Stewart, "Umarım, bu karar, bu ülkenin insanlarını uyandırır. Avukatları hapse atamazsınız. Ben bir avukat gibi davrandım" diye konuştu. Çok sayıda hukuk uzmanı, Stewart'ın üzerine "ibret olsun" diye gidildiğini ifade ederken, yeni ABD Adalet bakanı Alberto Gonzalez, "Bu bakanlık, hem teröristlerin hem de onlara yardım edenlerin üstüne gidecektir. Karar, açık bir mesaj olsun" dedi.

İşte ABD'nin uygulaması. Biz kraldan çok, kralcı bir tavır içindeyiz.

Terör örgütü elebaşısının avukatlarıyla mesaj gönderebilmesinin demokrasi ve insan hakları ilkeleri ile bağdaşan bir yönü yok.

Avrupa'nın, siyasi baskısından çekinip, yasaları uygulamıyoruz.

Bu hukuksuzluk bizi ne AB'ye ne de başka bir yere götürür.

Bu hukuksuzluk ancak bizi kaosa götürür ve bundan sonra haklı tepkilerin doğmasına yol açar.

On binlerce şehit ailesi, bu yasaları görmezden gelen idareleri, ilk seçimde cezalandıracaktır.

Eğer T.C. bir hukuk devleti olduğunu unutmadıysa, bu yönde acil önlem alınmalıdır.

Terör elebaşısının demeçleri ne yurt içinde, ne de yurt dışındaki medyada yer alamaz.

Teröristin avukatları suç işliyor.

Cumhuriyet savcılarını ve ilgili Baroları göreve çağırıyorum.

Susmak, görmezden gelmek bu ülkeye ihanettir.

Sorumlu kurumlar, mes'ul mevkide kalacaklardır.

(İnsan ne bulursa dilinden bulur.)

Türk Atasözü