Merhabalar sevgili dostlar,

Öğle ve akşam yemeklerimizin ve de bazen kahvaltı niyetine bile tercih ettiğimiz ''ÇORBALAR''sofraya oturulduğunda yemek menüsünün başlangıcı olarak yerini alır.

Et,sebze ve baklagillerle hazırlanabildiği için her damak tadına hitap eden ''çorbalar'',sofradan daha mutlu kalkmamızı sağlamanın yanında,kışın azalmaya başlayan sıvı alımımızı da arttırır.Çorba,mide duvarının gerilmesine ve buna bağlı olarak tokluk merkezinin çalışmasına yardımcı olur.Bu nedenle de daha az yemek yememizi sağlar.Özellikle zayıflamaya yönelik beslenme programı uygulayanlar,öğle ve akşam yemeklerine mutlaka çorbayla başlaması gerekir.

Havaların soğumasıyla birlikte su tüketimimiz azaldığından,vücudumuzun ihtiyacı olan sıvı alımına büyük fayda sağlar.

Bugün ki konuğumuz düşük kalorili ve yağ yakıcı özelliği olan bir çorba..

Gelin bu hafta yemek programınıza bu çorbayı dahil edin.

Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 1 çay bardağı (100ml) zeytinyağ
  • 1 ad orta boy havuç
  • 1 ad orta boy kereviz
  • 1 ad orta boy kabak
  • 1 küçük kahve fincanı pirinç
  • 1 çay tabağını dolduracak kadar taze soğanın yeşil kısımları
  • Tuz
  • 7 su bardağı tavuk suyu
  • TERBİYESİ İÇİN:
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 ad limonun suyu (1 kahve fincanı)
  • ÜZERİNE:
  • Taze nane yaprakları
  • HAZIRLANMASI:
  • Havuç,kereviz ve kabak'ı mini küpler halinde doğrayın.
  • Yeşil soğanları küçük halkalar halinde doğrayın ve hazır edin.
  • Tencerenize zeytinyağını alın ve önce havuçtan başlayarak 5er dakika sırayla sebzeleri kavurun.
  • Tavuk suyunu ,tuzunu ekleyerek kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin.
  • Sebzeler ve pirinç yumuşayarak pişince hazırladığınız taze soğanı ilave ederek 5 dakika da birlikte kaynatın.
  • Çorbanızı ateşten indirin ve ılık kıvama gelmesini bekleyin.
  • TERBİYESİ İÇİN,bütün malzemeleri bir kasede pürüzsüz kıvamda karıştırın.
  • Pişen çorbadan bir kepçe alarak alıştırın ve çorbanın içine karıştıra karıştıra ekleyin.
  • Hep birlikte bir taşım ısıttıktan sonra servis ederken üzerine taze nane yaprakları gezdirin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..