Beşiktaş bu sezonun ikinci maçında Alanya deplasmanında 3-0 önde götürdüğü maçı 3-3 beraberlikle zor kurtardı.  Eleştirilen hakem maçı birkaç dakika daha uzatsa  belkide hiç puan alamadan Alanya’dan dönecektik. Bir çok kişi Beşiktaş yönetimi tüm sorumluluğun maçı yöneten hakem Yasin Kol’da olduğunu belirtti. İyi bir maç yönetmediği konusunda adeta ağız birliği yaptı. Beşiktaş Kulübü yaptığı açıklamada bundan sonraki maçlarda Yasin Kol’u bir daha istemediklerini belirtti. Buna benzer bir açıklamayı geçtiğimiz yılda yapmışlardı, istemedikleri hakem ertesi hafta yine Beşiktaş maçına verilmişti.

Öncelikle Beşiktaş yönetimine seslenmek istiyorum, Beğenmedikleri ve istemedikleri hakem Yasin Kol’un yönetiminde takım bir anda 3-0 öne geçti. 3 gol atılırken hakem hataları olmamış mıydı? Tabiki olmuştu bu hatalara rağmen Beşiktaş arka arkaya bulduğu 3 gol ile bir anda maçı 3-0’a taşımış taraflı tarafsız futbol severleri şaşırtmıştı. Takım 3-0 önde Alanya spor şok olmuş bir durumda. Ancak, erken saatte  kırmızı kart gören savunmanın belkemiği futbolcuya, takımın kolunu kanadını kıran, on kişi ile savunma yapan hocaya da bir şeyler yazılmadı ve konuşulmadı Bence hakemden önce tepki gösterilmesi gereken kişi takımın antrönürü Valérien Ismaël’den başkası değildi. Yönetimin öncelikle İsmaiel’e tepki göstermesi gerekiyordu…

Bu tür durumlarda yönetimleri yaptığı en güzel şey hemen hakeme tepki göstermek, En kolay kaçış yöntemi bu. Yüklen hakeme ama kendine bakma. Saha da hata yapan kötü bir hakem olduğu gerçek. Bu fırsat bilen yönetim tüm suçu hakeme yükledi, tüm sorunları halının altına süpürdü..

Birçok kişi uyardı yazdı, tepki gösterdi bir kez daha uyarayım, Yönetim lütfen uyanın uyanmazsanız koca bir sezon bu hoca ile boşa geçecek. İnanın aklım almıyor, galip durumdayız ilk yarının en iyileri 3 oyuncuyu kenara alarak, takımı defansa çekmenin ne alemi var. Özellikle ikinci yarı Yüzde 17 topla oynama oranıyla maçı tamamlamak, Rakip kaleye yalnızca 1 isabetli şut atılırken, Beşiktaş’ın 'Rakip ceza sahasında topla buluşma' adedi ise sadece 3 kez olması, ikinci 45 dakikada Beşiktaş sadece 39 isabetli pas yapması Beşiktaş’ın son yıllarda en aciz kaldığı maç olarak tarihe geçti.

Bu sezonun daha çok başındayız, geçen sene yaptığınız hatalardan bu sene Avrupa’da yokuz. Beşiktaş tarihine bir bakın Avrupa’ya çıkmadığımız yıl sayısı kaç.

Lütfen bu hataları tekrar etmeyin. Ahmet Nur Çebi kabus dolu günler yaşamak istemiyorsanız, önleminizi alın…