Merhabalar sevgili dostlar,

Bugün ki böreğimiz sofralarınıza ister tek çeşit yemek olarak isterseniz çay ikramlarınızın yanında servis edebileceğiniz malzemesi bol ve çok lezzetli bir tarif.. Mutlaka tarif defterlerinize kayıt edin.

Milföy hamurunun kolaylığı ve tavukla şehriyenin tavuk sos ile birleşerek verdiği nefis lezzet ile üstelik bereketli oluşu tek çeşit yemek olarak yada kalabalık çay ikramları için ideal bir tarifdir.

Haydi hep birlikte hazırlıyalım. Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

• 25x35 dikdörtgen borcam içindir.

• 750 gr tavuk göğüs + 8 su bardağı su ile haşlanacak

• 500 gr arpa şehriye (3 su bardağı)

• 1 su bardağı bezelye

• 1 orta boy havuç rendesi

• 1 paket kremelı tavuk çorbası + 3 su bardağı su ile pişirilmiş

• 3 yemek kaşığı zeytinyağ

• 4 su bardağı tavuk suyu

• Tuz,Karabiber

• 16 ad kare milföy hamurları

ÜZERİNE:

• Yumurta sarısı

• Susam

HAZIRLANIŞI:

• Tavuğu 8 su bardağı su ile düdüklü tencere de haşlayın.

• Şehriyeleri zeytinyağ ile birlikte pembe renk alana kadar kavurun.

• Kremalı tavuk çorbasını 3 su bardağı su ile pişirin.

• Borcamı tereyağ ile yağlayın.

• 6 ad milföy hamurunu tabana, 4 ad milföyü ortadan keserek borcamın yanlarına yerleştirin. (aralık kalmayacak şekilde)

• Bu arada kavrulan şehriyelere tavuk etini didkleyerek, havuçu rende olarak ve bezelyeleri ekleyin ve karıştırın.

• Tuz,karabiber ve 4 su bardağı tavuk suyunu ialve edin ve kapağını kapatarak orta ateşte pişirin.

• Şehriyeli karışım piştikten sonra hazırladığınız koyu kıvamdaki kremalı tavuk çorbasını üzerine dökerek karıştırın.

• Hazırladığınız milföylü borcama yerleştirin.

• Kalan milföy hamurları ile yine aralık kalmayacak şekilde üzerini kapatın.

• Dışta kalan hamurları içe doğru pili yaparak kapatın.

• Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpin.

• 180 derece de ısıtılmış fırında hamur kızarana kadar pişirin.

• iç kısmı pişmiş olduğu için sadece milföy hamurunun kızarması yeterli olacaktır.

• Dilimler halinde servis edebilirsiniz.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle…