Kitap Dünyası 

 

Tavan Arası Sırları’nı Çözmeye Hazır Mısınız?

Nehir Yarar, Altın Kitaplar’dan çıkan yeni çocuk kitabı Tavan Arası Sırları’nda Perili Köşk olarak bilinen eski bir evde yaşayan Yiğit’in dostluğa ve sevgiye dair sıcacık ve macera dolu hikayesini konu ediyor. Perili Köşk’te yaşadığını çevresinden gizleyen ve en büyük hayali buradan kurtulmak olan kahramanımızın bu dileği gerçekleşmek üzeredir. Ancak bu durum Yiğit’i hiç de sandığı kadar mutlu etmez.  Resimleyen: Burcu Güdücü  Tür: Çocuk-Öykü (+9 Yaş)

YAZAR NEHİR YARAR HAKKINDA

1978 yılında memur bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldim. Doğduğum yerde fazla kalamadan sevgili babamın tayinlerinden ötürü güzel ülkemin birbirinden renkli ve keyifli şehirlerini tanıma imkânı buldum. Farklı farklı okullarda okuyup öyle güzel dostluklar kurdum ki çocukluk ve ilk gençlik yıllarımın en büyük kazancı hâlâ görüşmeye devam ettiğim bu arkadaşlarımdır. 1999 yılında Bursa’da iki sınıflı bir köy okulunda öğretmenliğe başladım. Harf öğretip oyun oynadığım, soba başında ısınıp sohbet ettiğim bu muhteşem çocuklar ile birer yetişkin olduklarında da hâlâ dost kalabilmek ise sanırım mesleğimin en kıskanılası yanı. Ve ben hâlâ yürekleri kocaman bu minik insanları biriktirmeye devam ediyorum. Onlar için okuyup hiç durmadan yazıyorum. Kitaplarımla daha fazla minik kalbe ulaşacağımı bilmek ise tarif edilemez bir sevinçle dolduruyor içimi.

BABAMIN GÖLGESİ

Aşkın Zengin Akkuş’un Babamın Gölgesi adlı kitabı Dark İstanbul Yayınları’ndan çıktı. “Hayat, kötü haber aldığın bir gece kadar uzun; gülümsediğin bir an kadar kısaymış meğer.” “Her şeyin var, öyle mi? Peki ya baban ya onun yokluğu?”  Ben hiç babasız kalmadım ki! Görüşmüyor olsam da hep o babanın kızıydım… Ağladığım zamanlar, başımı onun omuzunda hayal edip teselli ederdim kendimi. Ona sığınırdım… Biliyor musun, yaşadığım birçok acıyı ona sarılarak aşmaya çalıştım. Anlayacağın; Ben hep o babanın kızıydım… “Yıllardır bu ânı bekliyordum. İçimdeki o huysuz ihtiyar seninle arama engel koyuyordu. Fakat ona yol göründü. Artık aramıza giremeyecek, sana söz veriyorum…”  “Hoş geldin, babacığım.”  “Hoş buldum, kızım. Fakat uzun kalamayacağım.”  “Anlamadım?” “Ölüyorum…”  “Roman kahramanım Mavi, olağanüstü çabasıyla babasını ölümden kurtarıp onu yaşatmayı başardı… Fakat bu kahramanı yaratan ben, onun kadar şanslı mıydım gerçekten?”

KUTSAL CEHALET

Aşkın Zengin Akkuş’un Kutsal Cehalet adlı kitabı Dark İstanbul Yayınları’ndan çıktı. “Onların kirlettiği suda kız çocukları yıkanıyordu” Engizisyon’un, kurumsal kimliğinden sıyrılıp zihinlere sızmadığını mı sanıyorsunuz? Ya da İstanbul’a hiç uğramadığını?..  Eğer öyleyse, yanılıyorsunuz!.. Farklı çağlardan, farklı coğrafyalardan, farklı hayatlardan süzülüp gelerek karanlığa karşı savaşan iki kahraman… Ortaçağda bir rahibin, iktidar sarhoşluğu yaşayan kiliseye karşı verdiği savaş, 2018 İstanbul’unda Cinci Hoca’nın karısı Hanife’ye ışık tutup ona yol gösterecek. Yolları Sonuncu Köy’de kesişen bu ikilinin hikâyesi, aydınlık günlere olan inancınızı artırarak umutlarınızı yeniden yeşertecek. Yeter ki yüzünüzü aydınlığa dönün…Son söz: Epur si muove! “Dünya gene de dönüyor.”

Yazar Aşkın Zengin Akkuş Hakkında 

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü ve Açık Öğretim Fakültesi Felsefe Bölümü mezunu olan yazar, iş hayatına bankacılıkla başlayıp özel bir şirketin işletme müdürlüğünü üstlenerek sürdürdü. Bu görev sonrasında, uzun yıllar çalıştığı bir firmanın finans bölümünde yöneticilik yapan Akkuş, bir dönem Risk Yönetim Danışmanlığı yaparak profesyonel iş hayatına devam etti.

Şu sıralar kendini tamamen edebiyata adayarak yeni kitaplar ve projeler üzerinde çalışan yazarımız, aynı zamanda Dark İstanbul Kitap Bölümü’nün Yayın Kurulu’nda olup, Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürmektedir.

Yazarın Eserleri

“Mış” Gibi Yaşamak, 2012 (Truva Yayınevi)

Zifiri Aydınlık, 2014 (Parafiks Yayınevi)

Karanlıktaki Kadınlar / Bakireler Mabedi, 2018 (Bilgi Yayınevi)

Hayalet Müzik / Sandima, 2019 (Artemis Yayınları)

Kutsal Cehalet, 2021 (Dark İstanbul Yayınları)

Babamın Gölgesi, 2021 (Dark İstanbul Yayınları)

Dark İstanbul Antoloji Birinci Kitap / Tapınak Fedaileri, Şeytan Kanatlı Melek, 2021 (Dark İstanbul Yayınları)

Dark İstanbul Antoloji İkinci Kitap / Ters “Yüz”, 2021 (Dark İstanbul Yayınları)

BAYAN FONDÖTEN (ÇOCUKLARA ZARARLIDIR)

Beyza Bakırcı’nın kaleme aldığı Bayan Fondöten 2018 yılında kitapseverlerle buluşmuştur. 

Bir genç kızın gizli günlüğü… Komik olduğu kadar da hüzünlü… Yazar, bir o kadar inanılmaz olsa da kendi günlüğünü yazmıştır. Günlüğün ilk kitabında çocukluğuyla eş zamanlı yaşayıp geçmişe gidip, geleceğe ayak uydurmaya çalışırken başından geçen okul anları, sevgili ilişkileri, aile yaşamını anlatıyor. Bayan Fondöten… Pes etmişlere ince mesaj olarak mücadele edip pes etmemeyi ve sonunda başarmayı gizli mesaj olarak sizlere sunuyor… Gelelim, renkli sandığımız; siyah-beyaz hayatlara…  Yazar: Beyza Bakırcı Tür: Anı-Günlük Sayfa Sayısı: 141

BEYZA BAKIRCI HAKKINDA… 

Beyza Bakırcı, Araştırma-Tarih, Deneme, Günlük, Roman kategorilerinde eserler yazmış popüler bir yazardır. 1998 yılında Konya’nın Meram ilçesinde dünyaya gelmiştir. Mustafa Tenker Yayın Grubu olarak Derdimiz Edebiyat-Yazarlık Atölyesi’nin kurucusudur. Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden mezun olmuştur. Lisans Tezi “Isparta-Keçiborlu Türk Devri Yapıları” adlı çalışması;  Keçiborlu ilçesini anlatan tek detaylı çalışma olarak ön plana çıkmış ve kitaplaştırılmıştır. 

Beyza Bakırcı’nın Bayan Fondöten, Beni Güzel Hatırla, Isparta-Keçiborlu Türk Devri Yapıları olmak üzere üç şahsi kitabı bulunmaktadır. 

Mustafa Tenker ile birlikte derlediği; Edebiyat Kulübü, Kral ve Kraliçe Edebiyatı, Gökyüzü Edebiyatı olmak üzere üç derleme kitabı bulunmaktadır.

Mustafa Tenker’in derlediği; Edebiyat Parkı, Usta Şair ve Hür Mektep kitaplarında yazısı bulunmakla birlikte birçok gazete ve dergilerde aylık yazıları yayınlanmıştır. 

İlk eseri “Bayan Fondöten” Günlük-Anı kategorisindedir “Çocuklara Zararlıdır.” İbaresi bulunan tek kitaptır. (2018) - Sisyphos Yayınları

İkinci Kitabı “Beni Güzel Hatırla” Deneme kategorisindedir. (2020)- BB Kitap

Üçüncü Kitabı “Isparta-Keçiborlu Türk Devri Yapıları”  Araştırma – Tarih kategorisindedir. (2020) Parya Kitap tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.

Medya Dünyası 

 

RADER’DEN BAŞKAN GÜDER’E İSTİŞARE ZİYARETİ

Malatya Radyocular Derneği (RADER) Başkanı Sinan Cavlak ve yönetim kurulu üyeleri, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i makamında ziyaret etti. Başkan Güder, “Radyoculuk, insanların haberlere ulaşabilmesi adına kullanılan en rahat iletişim aracıdır. Yapılan yayınlar Malatya açısından önemlidir. Bu önemli görevi yerine getirdikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Radyocular Derneği Başkanı Sinan Cavlak ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Dernek başkanı Cavlak ve yönetim kurulu ile uzun süre sohbet ve istişare eden Başkan Güder, Battalgazi Belediyesi’nin çalışmaları ve yatırımları hakkında kısa bilgiler verdi. Radyocular Derneği Başkanı Cavlak ise Battalgazi ilçesinin güzel yatırımlarla buluştuğuna dikkat çekerek, 2021 yılında yapacağı hizmet ve yatırımlarda Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e başarılar diledi.

DERNEK BAŞKANI CAVLAK: “BAŞKANIMIZIN HİZMETLERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Radyocular Derneği Battalgazi Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımları yakından takip ettiklerini dile getiren Radyocular Derneği (RADER) Başkanı Sinan Cavlak, “Zor günler geçirmiş, ciddi mücadeleler vermiş radyocu arkadaşlarla beraber, Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder ile bir araya geldik. Bizler Battalgazi Belediyesi’nin çalışmalarını ve yatırımlarını yakinen takip ediyoruz. Güzel hizmetlere imza atıyorlar. Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Radyoculuk, aynı zamanda yerel yönetimlerle birlikte çalışan, onlar çalışmalarını takip eden ve eğer varsa yanlış bulduğu konuyu eleştiren, güzel yaptığı işlerde ise takdir ederek bunu destekleyen, aynı zamanda da topluma bunu aktaran yayın kuruluşlarıdır. Bizler radyolar olarak ortak payda da hareket ettiğimiz noktalarda var. 2021 yılında her ne kadar yayıncılık maliyetlerimiz ciddi oranda artmış olsa da, inşallah bu yıl ciddi çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bizim için atılım yılı olacağını düşünüyoruz. Bugün bizleri kabul eden başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜDER: “HEPİMİZ MALATYA’MIZ, BATTALGAZİ’MİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise şunları söyledi: “Öncelikle sizleri burada ağırlamaktan dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Medya bir toplum için bir ülke için olmazsa olmaz kuvvetlerden bir tanesidir.  Bir ülkenin bağımsız olması için şu dört faktör çok önemlidir; Siyasi bağımsızlık, ekonomi bağımsızlık, askeri bağımsızlık ve medya bağımsızlığı. Medya bağımsızlığı da bizimde olmazsa olmazlarımızdandır. Malatya ki radyo yayınlarından çok memnunum. Sık sık yalnız araba kullanırım ve mutlaka radyo açarım. Güzel yayınlar yapıyorlar. Toplumun birçok sıkıntısına parmak basıyorlar. Çözüm arıyorlar. Bu yönüyle başarılı işlere imza atıyorsunuz ve sizleri tebrik ediyorum. Bizler sürekli basınımız ile istişare içindeyiz. Radyocularımız ile istişare içindeyiz. Evet tabi ki eleştiri istiyoruz. Hepimiz Malatya’mız, Battalgazi’miz ve ülkemiz için çalışıyoruz. Yapıcı eleştiriye her daim ‘Evet’ ve bizlere yol gösterme noktasında her daim ‘Evet.’diyoruz. Fakat çamur atma noktasında kendi hissiyatını hamasete dönüştürüp, diğer insanları veya toplumu farklı noktalara taşıma noktasında medyacıyım diye geçinen insanlardan şikayetimi buradan ifade etmek istiyorum. Bu hayatta herkesin onuru, kişiliği, karakteri, vatanı ve milleti için yaşaması gerekir. Bunların değerinin hiçbir şey ile ölçülmemesi veya buna göre değerlendirme yapılmaması gerekir. Maalesef bazı insanlar, kendi menfaatleri uğruna mesleklerini ayakaltı etme noktasında bir tavır sergiliyorlar. Bunlar bizi üzüyor. Aslında medya denilince berrak, duruşu ve tavrı belli olan kişileri medyada görmek istiyoruz. Dediğim gibi elbette eleştiri olacak. Bu eleştirilere bize yapacaksınız ama bel altı vurmalar hem o sektöre hem de o kişilere olan güveni ve itimadı zedelemiş oluyor. Ama radyolarımızdan bu yönüyle memnunuz. Duruşları, tavırları, işleyişleri kendilerine yakışır bir şekilde bu görevi ifa ediyorlar. Sizleri tebrik ediyoruz” dedi.

Bi Ondan Bi Bundan Başlıyor! 

Ufuk Ağca ve Şebnem Özinal’ın Hazırlayıp – Sunduğu  “Bi Ondan Bi Bundan “ Programı 13 Şubat Cumartesi Gecesi Başlıyor. Cumartesi Geceleri 23.30 da Ulusal Kanalda. Sanatçı, oyuncu ve kültür sanata dair hayata dair konukların katılımıyla Eğlenceli bir Sohbete Hazır olun. Sosyal Alem ,Perde Açılıyor ,Günün Mottosu, Zaman Tüneli gibi eğlenceli  bölümlerle Hiperaktif bir sohbete ortaya çıkacak. İzleyenlerin Geceleri Kargaşadan kurtulmasını sağlayıp, Pansuman yapmaya gelen program için Emniyet Kemerlerinizi bağlayın Bi Ondan Bi Bundan geliyor. Cumartesi geceleri artık   

“Bi Ondan  Bi Bundan”  var.

Emel Yalçın’dan Müzik Dünyasında Gündem Yaratan Program 

EMEL YALÇIN, sanat dünyasının popüler ve gözde isimlerine merak edilenleri Milyon TV ekranlarında sormaya devam ediyor! Programın adını her bölüm katılacak konuklar belirliyor ve "Kırmızı Nokta" sorular ile daha önce sorulmamış sorular soruluyor... Program her cumartesi akşamı saat 23:00​'da Milyon Tv'de ! Şu ana kadar Murat Dalkılıç , Sinan Akçıl , Gülben Ergen , Cem Belevi , Gülden , İrem Derici , Öykü Gürman gibi isimleri programa konuk oldu. Emel Yalçın’ın kendine özgü tarzı ile programını mutlaka izleyin!