Medya Dünyası 

Senem Çevik Yeni Sezona Hazırlanıyor! 

Başarılı ekran ismi Senem Çevik son olarak Cine5 Tv’de çalışmıştı. Buradan ayrılan güzel isim siyaset sunuculuğu moderatörlük çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor. Eylülde TRT’de yayınlanacak bir dizi ile ilgili oyunculuk görüşmeleri de yapan Çevik’i yakında televizyonlarda oyuncu olarak da göreceğiz. Modellik tekliflerini yoğunluk sebebi ile geri çeviren Senem Çevik kendi işyerinde tekstil dünyasındaki çalışmalarını da sürdürüyor. Büyük bir firmada asistanlık ve danışmanlık da yapan Senem Çevik önümüzdeki günlerde birbirinden farklı projelerle karşımıza çıkacak. 

Senem Çevik Kimdir ? 

Senem Çevik  Senem Çevik 17 Kasım 1996’da İstanbul’da doğdu. İlköğrenimin ardından Kabataş Ticaret Lisesinden mezun oldu. Sonrasında Üniversite eğitimini Pazarlama ve Perakende ile Tıbbı Sekreterlik alanında alıp başarıyla bu bölümlerden mezun oldu. Kendi tekstil atölyesini kurdu. Newnoce de kısa süre modellik yaptı. Sonrasında medya dünyasına giriş yaptı. Cine5 Tv’de genel koordinatör olarak görev yapmaya başladı. Kanalda sektörel tarzlar programlar da hazırlayıp sundu.. Kendi hedefini reklam , sunum ve programcılık olarak çok başarılı bir televizyoncu olmak olarak ifade eden Senem Çevik  çalışmalarını sürdürmektedir. Senem Çevik çok yönlü birikimi , yetenekleri , kendine özgü sunum tarzı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Senem Çevik tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.  

2021 Ulusal Model Yarışmasının Dikkat Çeken Finalisti : Yaprak Tüter 

Yarı finalleri 9 Haziran'da İzmir ve 16 Haziran'da İstanbul’da yapılan 2021 Ulusal Model Yarışması'nın finali görkemli bir şekilde gerçekleşti. Türkiye’de salgın nedeniyle yarı tutsak yaşanan 2020 yılından sonra eğlence ve toplumsal yaşamda sınırlı sayıda da olsa bazı etkinlikler gerçekleşmeye başladı. Bu kapsamda Ulusal Model yarışması ilk etkinliğini gerçekleştirdi. SPR Medya ve DENİZ ŞAMAN ortaklığı ile gerçekleştirilen yarışmayı yaklaşık 250 seyirci canlı izledi. Yarışmaya bir erkek model adayı kardeş ülke Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’den olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden 26 kadın, 20 erkek model adayı katıldı. Seçici kurulda ülkemizin ulusal ve uluslararası temsilinde medya, moda, sanat ve eğlence işinde parlak kariyere sahip ve mesleki başarısı ile bir döneme damgasını vurmuş 30 seçkin üye yer aldı. Yarışmayı bir dönemin ünlü televizyon sunucularından Bülent Özveren ve Dünya ikinci güzellerinden olan Tuğba Özay birlikte sundular. Hazal, Zerrin Özer, Ömer topçu ve Tuğba Özay ayrıca canlı konser verdiler. Yeşilçam sinemesı ve Tv dizilerine oyuncu sağlayan Tümay Özokur Oyunculuk Akademisi ise kazananların kariyerlerinin planlanmasında ve hedeflere göre eğitimlerinde öncü rol üstlendi. Yarışmanın kitlelere gösteriminde ise Number One Turk ve Fashion One Turk TV, İstanbul Chanel , Euro90 gibi istasyonlar sorumluluk üstlendi.  Yarışmadaki her finalist kendine has özellikleriyle dikkat çekerken finalistlerden en dikkat çekici olanlarından birisi de Yaprak Tüter’di. Yaprak Tüter hem modelliği hem oyunculuğa yatkın yüzü tüm seçici kurul üyelerinin ve basının dikkatini çekti. Yarışma finalleri boyunca en çok dikkat çeken isimlerden olan Yaprak Tüter Ulusal Model yarışmasında da finalist olarak başarısını tescilledi. Önümüzdeki günlerde Yaprak Tüter oyunculuk ve modellikle ilgili önemli projelerde de yer alacak. 

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

01 – Aslın Turanlı 02 – Bircan Bali 03 – Burhan Vedat Yorgancı 04 – Bülent Özveren 05 – Çiğdem akın 06 – Deniz şaman 07 – Emsal Doğan 08 – Fatıma İdrissi 09 – Ferruh Karakaşlı 10 – Fevzi Şentürk 11 – Florian Macek 12 – Gültekin Kaya 13 – Hakan Solaker 14 – Halit Eser 15 – Hazal 16 – Hind Joudar 17 – İlkay Kaptan 18 – İzzet Öz 19 – Marianne Sevindik 20 – Oktay baltalı 21 – Peyman Vatandost 22 – Rasim Aydin 23 – Sabit Akkaya 24 – Serhat E. Paşalı 25 – Serhat Zağırteni 26 – Serkan Selamet 27 – Serpil Erden 28 – Tümay Özokur 29 – Ümit Temürçin 30 – Volkan Öksüz 31 – Zerrin Özer

Tataristan Sanat Çalıştayı Gerçekleştirildi! 

Rusya Federasyonu’nun içinde Tataristan Cumhuriyet’inin zengin  tarihi mirasa sahip şehirlerden biri  Yelabuga şehrinde düzenlenen sanat etkinliğine bu yıl ilk defa Türkiye’den  sanatçılar katıldılar. Uluslararası genç sanatçılar sanat çalıştayı BASNYA 1-10 Ağustos  2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye’de yaşayan Tataristan’lı sanatçı Aygül Okutan’ın koordinatörlüğünde etkinliğe, İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni temsilen sanatçı-küratör  Ahmet Özel ve genç sanatçılar  Sabriye Hatipoğlu, Abdullah Güler, Menekşe Ünsal, Buket Efe katıldılar. Yelabuga Devlet  Tarih ve Mimarlık Müzesi'nin organizasyonu ile yapılan bu etkinliğin amacı,  farklı ülke sanat üniversitelerin sanat öğrencilerini ve genç sanatçıları buluşturmak, onları yeni tekniklerle tanıştırmak ve Tataristan kültürünü tanıtmaktı. Bu amaçla 10 gün boyunca dünyada bir ekol olan St. Petersburg Shtiglitz Sanat Akademisi hoca, öğrenci ve genç sanatçılarla, Türkiye'den İstanbul Gelişim Üniversitesi koordinasyonu ile öğrenci ve genç sanatçılar müzenin tahsis ettiği çalışma alanında bir araya geldiler, çeşitli resim teknikleri ile ( pentür, mine, gravür, kongrev, batik, akrilik ) ortak çalışmalar yaptılar. Etkinlik sonrası üretilen eserler düzenlenen görkemli sergi sonrasında Tataristan Milli Müzesinin koleksiyonuna alındı. Sergi açılışına çok sayıda sanatsever katıldı. Sanatsal workshopların  yanı sıra sanatçı grupların katılımı ile Kazan şehrindeki Milli Müze ve Yelabuga şehrindeki müzelere geziler düzenlendi. Yelabuga şehri Rusya’nın ünlü ressamı Ivan Şişkin’in doğum yeri olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip. Tüm sanatçıların katılımıyla İvan Şişkin’in müze-evi ziyaret edildi. Şehirin eşsiz tarihi ve doğal coğrafyasına yönelik geziler sanatçıların şehri daha iyi tanınmasına olanak sağladı.  Katılımcılar üzerinde güzel, anlamlı izlenimler bırakan etkinlik gelecek yıl tekrar buluşacak. Bu etkinliğin en önemli kazanımı Türk sanatı ve Rusya-Tataristan arasında kültürel bir köprü misyonunu başarmasıdır.

Tivi6  Yayın Hayatına Başlıyor

Türkiye’nin yeni ekranı Tivi6  yayın hayatına başlıyor. Ankara merkezli olup ulusal çapta yayın yapacak olan Tivi6 , aynı zamanda belediye haberlerine yer vererek yerel yönetimlerin nabzını tutacak. Belediye başkanlarının her hafta konuk olacağı programların yanı sıra kanalda siyasi partilerin ve büyük kurum ve kuruluşların genel başkanlarının da konuk edildiği Genel Başkan Konuşuyor ve Tivi6 ile Yerel Yönetimler isimli yenilikçi programlar da bulunuyor. Yeni ve özgün içeriklere sahip genç ve dinamik Tivi6 ekibi dolgun bir içerikle televizyonculuk sektörüne yeni bir soluk getirecek. 

Tivi6’nın vizyonu “Milli birlik ve beraberlik duyguları içinde vatanın bölünmez bütünlüğünü önemseyen anlayışıyla Türkiye’nin en çok seyredilen konuşulan televizyon kanalı olmak ve yayın çizgisinden ödün vermeden tarafsız yayın politikasıyla ilerlemek.”  Tivi6 Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Niyazi Küçükyılmaz “Türkiye’de doğru, tarafsız yayın politikaları ile her yaş grubuna hitap ederek geliyoruz. Birçok ulusal ve bölgesel televizyon kanalının bulunduğu yayın ortamında deneyimli kadromuz, farklı program formatlarımız ve birbirinden özel isimlerle izleyicimiz ile buluşmayı bekliyoruz.  Ulusal çapta yayın yapan bir televizyon kanalı olup, yüksek çözünürlüklü yayın standardımız ile birçok platformda Tivi6 olarak yer alacağız.” diyerek kanalın herkes için hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.  Tivi6, televizyonda özgün içerikler görmeyi özlemiş herkese derin bir nefes aldıracağa benziyor. 

Müzik Dünyası 

ŞEKERSİZ /ŞEKERBAND  GRUBUNDAN YENİ ŞARKI ''CANIMA OKUDUN ''YAYIMLANDI!

 Alternatif müziğe kazandırdıkları "En Güzel Yaşımdı", "Uzak Tuttum Kendimi", "Yanımda Gülmedin O Kadar" ''Olsan Yanımda '' gibi şarkılarıyla milyonlarca dinleyiciye ulaşan Şekersiz, geçtiğimiz  aylarda yayınladığı  "Birini Bul Sakın Üşüme" ''Olsan Yanımda '' isimli tekli çalışmalarıyla müzikseverlerin beğenisini kazanarak listelerde yerini  aldı. Sözü, müziği  ve düzenlemesi Şekersiz grubunun solisti  Yunus Emre Gök ‘ e ait olan yeni şarkıları ‘’ Canıma Okudun ‘ dinleyici ile buluştu. Şarkı nın hikayesi kısaca ; Şarkıda yaşadığı ayrılık sonrası büyük bir hayal kırıklığına uğrayan ve acı çeken bir adamın hikayesini dinliyoruz. Şekersiz ‘in yeni teklisi ‘’ Canıma Okudun‘’  Wovie  Müzik  Etiketiyle tüm dijital platformlarda yayımlandı!

ECE PULAŞ EKONOMİ TAHMİNLERİNDEKİ NOKTA ATIŞLARINI BESTELERİNDE DE SÜRDÜRMEYE KARARLI

Birçok ünlü sanatçının ekonomi danışmanlığını yapan, ekonomi sektörünün tanınan yüzü Ece Pulaş, sayısı 300’ü aşan söz ve bestelerinden biri olan “Terazi” isimli şarkısıyla, 2020'nin son günlerinde müzik dünyasına merhaba demişti.  İkinci single çalışması ''Sabahlar Olmasın'' ile Ece Pulaş, müzikseverlerin sohbetine eşlik ediyor. Yine kendisine ait olan ''Sabahlar Olmasın'' adlı şarkısının klibi, Erdek ve Şile sahillerinde, yemekte dost sohbetleri ederken, tamamen doğal halleri ile çekilmiş. Ece Pulaş; “İçinde üretim olan her şeye aşığım. Mesleğim insanlara para kazandırmak ve bunu da aşkla yapmasaydım, kimseye para kazandıramazdım. Hayatım boyunca ağlamam gerektiği anlarda çoğunlukla ağlamak yerine, şarkı sözleri yazıp besteleyerek kendimi tedavi ettim. Artık mahzenimi herkesle paylaşıyorum, umarım herkese dokunur’’ diyor. Ece Pulaş, müzik eğitimi almamasına rağmen, bir çok müzik enstrumanı çalabilmesini ve üretim yeteneğini, ailesinden gelen genetiğine ve müziğe olan aşkına bağlıyor.

KÜNYE

Söz-Müzik : Ece Pulaş

Düzenleme : Ozan Gülek

Gitarlar : Caner Güneysu

Klarnet: Aykut Sütoğlu

Perküsyon: Mehmet Akatay

Mix - Mastering : Ozan Gülek

Prodüksiyon: Alptekin Yapım