Çocuklarınızı sık sık bilgisayar başında görebilirsiniz. Genellikle çocuklar internet ve bilgisayarın başında çeşitli oyunlar ile vakit geçiriyorlar. Oyunları oynadıkları süre içerisinde keyifli vakitler geçirdiklerini görebilirsiniz. Ebeveynler genellikle çocuklarına bilgisayar başında vakit geçirdikleri için kızabilirsiniz. Çocuklarınızın sıcak öğle saatlerinde dışarıya çıkması yerine; bahsettiğimiz saatler içerisinde 1-2 saat oyunlar oynamasında sakınca görmüyorum. Aksine diğer oyunlar gibi zararlı değildir. Piyasada birçok orta yaşlı çocuklar online oyun başına tutsak kaldıkları için zararını yavaş yavaş çekmektedir. Flash oyunlar ise 1-2 saat sonrasında sıkacağı için çocuğunuz başından kalkacaktır. Flash oyunlar sadece eğlenceli vakitler geçirilmesi yanı sıra çocuklarınızın gelişiminde küçük bir yüzdelik dilime sahiptir. Oyunların içerisinde bulunan çeşitli faaliyet çocuklarınızın el becerisi, hızlı düşünme yeteneği ve zeka ile ilgili fonksiyonlarını arttıracaktır.

Çocuklarımızın Gelişimine Katkıda Bulanacak Oyunlar

Flash oyunlar hakkında sizlere yeterli derecede bilgi verdik. Şimdi ise günümüzde çok fazla tercih edilen, çocukların gelişimine katkı sağlayacak, eğlenceli vakitler geçirebileceğiniz oyunları saymak istiyorum.

Kız çocuklarının küçüklüğünden beri aşinalığı bulunduğu oyunların başında kız giydirme oyunları ve ameliyat oyunları gelmektedir. Çocuklarımız erken yaşlarda en fazla karşılaştığı mesleklerden biri olan doktor olduğu için genellikle ona heves büyütüyorlar. Sizlere bahsettiğimiz ameliyat oyunları sayesinde heveslerini tatma imkanı bulabilirler. Çocuğunuz ile birlikte ameliyat oyunları oynadığınız zaman organlarımız hakkında bilgi vermenizi tavsiye ediyorum.

Renkleri tanıma, çevresini kontrol etme ve el alışkanlığı kazanma konusunda ise balon patlatma oyunları sizlere tavsiye olarak sunabilirim. Genellikle okula hazırlık aşamasında çocuklarınıza renkleri öğretme konusunda yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Çocuğunuza renkleri eğlenceli şekilde öğretebilirsiniz.

Sizlere düşmanları tanıma ve meyveleri öğretebileceğiniz oyunlardan bir tanesi ise neşeli dondurmalar oyunu olmaktadır. Balon patlatma oyunları gibi çocuklarınıza erken yaşlarda oynatabilirsiniz. Düşünmeye dayalı olan oyunumuz düşmanlarınızı küçük alanlara hapis ettiğiniz zaman meyveleri rahat şekilde yiyebilirsiniz. Çocuğunuz yanında bulunun ve meyvelerin isimlerini, şekillerinden ve oyunu oynamasında yardımcı olun.