Haberleri basılı gazeteler yerine online gazeteler üstünden takip eden kitle ciddi oranda arttı. Bu noktada ilk tercih edilenler ise basılı yayında hali hazırda köklü bir geçmişi olan yayın kuruluşları. Hürriyet yeni medya anlayışına hızla uyum sağlana ve okuyucusuna bu alanda da beklenen hizmeti verebilmek için teknolojiyi ve iyi örnekleri yakından takip ediyor gibi görünüyor. Özellikle Habercilik anlamında önemli çalışmalara imza atarak, okuyucularının güvenini kazanan Hürriyet’in web sitesi, Türkiye’de en çok ziyaret edilen beş site arasında bir gazete olarak bulunuyor. Bu linke tıklayarak gazete web sitesine ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de her geçen gün internet kullananların sayısı artarken, ziyaretçiler kullanımı kolay, güvenilir ve anlaşılır sitelere yöneliyor. Çünkü bilmedikleri her konuda, araştırıp kendini geliştirmeyen kullanıcılar tarafından internete sızdırılan uydurma bilgilerinternette bilgi kirliliğine neden oluyor. Bu sebepten dolayı da gündemi sürekli takip ederek, haber kaynağı olarak interneti tercih edenler açısından paylaşılan bilgilerin güncel ve doğru olması oldukça önemli. Yılların tecrübesi ve uzman ekibiyle dijital platform üzerinden yayın yapan Hürriyet’in online haber sayfalarında bu durum gözetilerek hareket edildiğini düşünüyorum. Şimdiye kadar elde ettiği başarılarının da bunun açık bir göstergesi olduğunu söyleyebilirim.

Hurriyet.com.tr’nin haberler kategorisinde; en sıcak gelişmeler, son dakika, gündem, dünya, ekonomi ve spor haberlerinin yanı sıra pek çok konuda haber bulunuyor. Dünya basınından, BBC Türkçe, DW Türkçe haberlerin yer aldığı sayfada, Türkiye gündeminden önemli başlıklara yer veriliyor.

Sitede yer alan tüm içerikler, kullanıcılar tarafından facebook, instagram, twitter, Google+ gibi sosyal medya hesaplarından paylaşılabiliyor. İçeriklerin güncellenme ve paylaşım saatine yer verilirken, haberin hangi kategoride bulunduğuna dair de bilgi edinilebiliyor.

Haber içeriklerini doğru, anlık ve güncel bir şekilde kullanıcıları ile buluşturmayı hedefleyen Hürriyet’in tüm haberlerine yorum yapılabiliyor.

Kullanıcıların dikkatini çeken ve ilgilendikleri konu ile ilgili haberleri takip edebilmesine imkan tanıyan sisteme üye girişi yapılması gerekiyor. Kişisel mail adresi ile üye kaydı yapılabilmesinin yanı sıra facebook, instagram, Google+ hesaplarıyla da giriş yapılabiliyor.

Herhangi bir içeriğe giriş yapan kullanıcılar, aynı haberi okuyan ziyaretçilerin göz attıkları diğer haberler hakkında da bilgi sahibi oluyor. Ayrıca kullanıcılar, sayfanın sağ tarafında o gün içerisinde en çok okunan içerikleri de görme imkanı buluyor.

Her türlü son dakika haberine bu linkteki sayfalardan ulaşabileceğiniz online gazete7’den 70’e her türlü kullanıcı düşünülerek tasarlanmış, oldukça basit ve anlaşılır bir içeriğe sahip.