Saçlar çoğu kişinin aynaya baktığında en çok güzel görmek istediği şeydir. Bu nedenle saçların bakımı ve sağlığı adına genelde birçok şey yapılmaktadır. Saç sağlığı ve bakımına çok fazla önem verilmesine rağmen saç dökülmesi önlenemeyen bir durum olabilir. Bunun en büyük nedeni de genetik faktörler olabilir. Aileden gelen kellik problemi kişinin kaçınılmaz sonu olabilir. Ama çağımızda artık saç ekim teknikleri çok gelişmiştir. Birçok yöntem ve teknik uygulanabilmektedir. Bu nedenle saç ekimi birçok kellik yaşayan kişi tarafından düşünülebiliyor. Bu problem genellikle psikolojik sorunlara çok fazla yol açabilmektedir. Saç dökülmesinin kelliğe yol açan hali artık günümüzde sadece erkeklerin yaşadığı bir problem değildir. Bu nedenle kadınlarda artık saç dökülmesi ve kellik problemlerine çare aramaktadır.

Saç dökülmesi yaşayanlar için son dönemlerde en çok önerilen ve en çok kullanılan yöntem PRP tedavi yöntemidir. Genellikle ayda bir kere olmak üzere 3 seansta uygulanan PRP yöntemi oldukça yaygın bir şekilde kullanılan bir yöntemdir. PRP saç ekimi yöntemi hastadan 10 ila 20 ml kadar kan alınmaktadır. Bu alınan kan çeşitli işlemlerden geçirilmekte ve bu işlemler sonucunda Trombosit yönünden çok fazla zengin olan bir yapı oluşturulmaktadır. İşlemlerden geçen bu kan problemli bölgeye hassas çok ince uçlu iğneler ile uygulanmaktadır. Bu işlem uygulama yapılan bölgelerde zayıflamış olan kıl köklerini güçlendirmekte ve onarmaktadır. Pasif hale gelen dokuların çok daha aktif hale getirilmesine yardımcı olmaktadır. Bu şekilde çok daha güçlü yapıda bir saç yapısı elde edilmektedirler.


Saç dökülmesinin kellik başlangıcı olması durumunda saç ekimine karar verilebilir ve bu saç ekimi PRP yöntemi ile de yapılabilir. Özellikle de çoğu kellik probleminde belirli bölgelerde açılma olabilmektedir. Bu nedenle kafada bazı bölgelerde saç görülebilir. Bu nedenle saç görülen alanlara uyumlu bir şekilde saç ekimi yapılırken mevcut olan saçların korunması güçlenmesi ve daha sağlıklı güçlü bir yapıya sahip olması için PRP yöntemi ile birlikte yapılabilmektedir. Bu şekilde yapılan uygulama ile zayıf köklere sahip olan saçlar çok daha fazla güçlendirilmektedir.

Saç dökülmesi ve kellik problemleri için PRP saç ekimi uygulaması ve saç ekimi için özellikle çok kaliteli bir yer bulunması gerekmektedir. Bu nedenle herhangi işlem düşünüyor iseniz bunun için öncelikle çok daha kaliteli ve bu işin uzmanları tarafından yapılan yerleri tercih etmelisiniz. Özellikle de cerrahi bir müdahale görecekseniz eğer bu işlemler için bulduğunuz yer de bu ortamların çok daha steril olması ve bu müdahalelere uygun bir ortam olması gerekmektedir. Saç ekimi ve saç dökülmesi ile ilgili tedaviler araştırma esnasında mutlaka hairneva ile iletişime geçerek çok daha ayrıntılı bilgiler edinmelisiniz. Bu aşamada size çok kaliteli ve ayrıntılı bir hizmet sunabilecek bu kadro ile istediğiniz sonuca ulaşabilmek için önemli bir adım atmış olursunuz.