Aslında bu haber yeni değil. Ülkemizin en önemli spor kanallarından bir tanesi olan ve oldukça önemli spor programlarının yer aldığı, sadece spor program ve haberlerinin yer aldığı Doğuş Şirketler Grubu bünyesinde bulunan NTV Sporun bir süre önce yayın hayatını bitireceğini ve kanalın satışı için Discovery Communications ile anlaşma yapıldığı kurum yetkilileri tarafından basına deklare edilmişti.

Ama işin özünde Discovery Communications ile Doğuş Grubu arasında 2 yıl önce yapılan bir strateji ortaklığı anlaşması bulunuyordu. Yapılan bu anlaşmanın Discovery Communications için amacı ise firma yetkilileri tarafından o dönemde Türkiye’de yer alan Pazar payını güçlendirmek ve etkin medya kuruluşlarından birisi olmak biçiminde kamuoyuna duyurulmuştu. Bugün yapılan bu satış bu hedefler doğrultusunda kurumun ilerlediğini gösterir nitelikte.

Şimdi ne olacak?

Bundan sonraki sürece NTV internet sitesinden spor programının evine döndüğüne dair bir açıklama yapılır iken alınan ilk bilgiler şunlar:

NTV Spor denilince akla ilk gelen programlardan birisi olan %100 Futbol isimli Rıdvan Dilmen’in sunduğu program kesintisiz olarak yayınlanarak NVT bünyesinde devam edecek. Kanalın bir diğer çok özel yapımı olan 90+ için de benzer durumun geçerli olacağı tahmin ediliyor.

NTV Spor içinde yer alan basketbol maçlarının durumu ne olacağı da tam netlik kazanmamakla beraber NTV genel yayın akışına dahil edilerek ya da kendi özel web sitesi üzerinden devam edecek ama biçimi ne olursa olsun basketbol maçlarının kesintiye uğramayacağı kanal yetkilileri tarafından açıklanmış durumda.

NTV Spor kanalının yerinde ise DMax isimli Discovery Communications firmasına ait bir kanal yer alacak ve başka bir formatta yayın hayatına başlayacak. Şimdi gözler kanalın yetkilerinden yapılacak olan diğer açıklamalarda. Spor dünyasındaki en güncel haberleri ve maçlara açılan en yüksek oranları http://kacak.bayiddia.online/supertotobet/ ve http://canli.onlinebahisyap24.site/bets10/ siteleri üzerinde bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.