Markanız aynı anda sizin de göstergenizdir bu yüzden de o derece özel anlamlar taşır. Marka seçime de kişilerin isimleri kullanılabilir. Sloganlar ve ya şekiller, amblemlerin çeşitleri gibi sayılar ve de her türlü faktörler markaya konu olabilir. Marka tescili yaptırmak için en önemli unsur markaya konu olan işaretlerin ayırt ediciliğidir. Bu ayırt edicilik sayesinde diğer markalar ile aralarında şekilsel olarak farklar içermesi gerekliliği yerine gelmiş olur. Tescil işlemi sırasında Türk Patent Enstitüsü’nün aracılığı ile yapılır. Kurum başvuruyu inceler ve sonra markaya tescil yapılıp yapılamayacağına karar verir. Bu karar süreci biraz zaman alabilmektedir.

Bir markayı tescillemeden önce uymanız gereken kurallar arasında olan bazı durumlar vardır. Marka patenti işlemini Türkiye de yerleşik olarak yaşayan kişiler başvurabilir ancak. Tabi bir de uluslar arası sözleşmelere imzalamış ve bundan dolayı taraf olmuş ülkelerin vatandaşları da bu yol ile patent başvurusu yapabilirler. Marka konusunda ki başvuru ancak başvuru sahibi tarafından bizzat ve ya atadığı yasal vekil tarafından yapılmalıdır. Marka başvurusu yapılırken de istenen evraklar değişiklik gösterir. Tüzel kişiler şirket için marka tescil başvurusun da bulundukların da genel itibariyle vergi levhası, vekâletname gibi şeyler gerekir. Şirket olarak değil de özel şekilde başvurumlar da kimlik fotokopisi şarttır. Yine markayı ifade eden bir logo ve vekaletname gerekir.

Markayı oluşturmak adına yapılacak işlemlerin başında gelir marka tescili. Bunun sayesinde kendinize iş ömrünüz içinde önemli konumlar kazandırırsınız. Tüm bunlar için ise size hizmet sunmakta olan Patent Bürosu İstanbul konusunda seçeneklerinizi değerlendirmelisiniz. Size en iyi şekilde sunulan hallerin bazı durumlarda ise karışık görünen tescil işlerinizde yardımcı olurlar. Bu şekilde memuriyet işlemlerinin getirdiği zaman kaybının azaltılarak çok daha etkin bir çalışma ortamı sunulmasın da yardımcı olacaktır. Bundan dolayıdır ki her türlü marka tescil ve patent işinizi yardım alarak yapmanız size ve mesleğinizi büyük katkılar sağlayacaktır.