Teknolojik cihazlar genel olarak üç kısımdan oluşmaktadır, bunların en önemlisi ise yazılım kısmı yani bu cihazların beynidir. Bu sektör çok geliştiğinden ülkemizde birçok yazılım firması bulunmaktadır.

Firmalar Ne İş Yapar?

Bir yazılım firması çok farklı alanlarda ve farklı kişilere veya kurumlara iş yapabilmektedirler. Bu işlerden bazıları aşağıda belirtilmiştir. Bunlardan ilki isminde de olduğu yazılım uygulamalarıdır. Bunlar bilgisayar, mobil ve paket yazılımlar olabilir. Bu şirketlerin bir diğer görevi ise tasarımsal alanda yapılan işlerdir. Bunlar, internet sitesi tasarımı veya herhangi bir sistemin tasarımı olabilmektedir. Bunlara ek olarak sürekli gelişen akıllı telefonlar için ise mobil uygulamalar için de tasarım yapmaktadırlar. Yazılım alanında çalışan şirketlerin diğer görevi ise bilgisayarların donanım veya bağlantılarını yapmaları veya onların eksiklikleri gidermeleridir.

Dünyada Yazılım Uygulamaları

Dünyada yazılım alanında en ileride olan ülke Hindistan’dır. Hindistan yaptığı yazılımları çok büyük miktarlarda paralara satmaktadır. Bilgisayar ve yazılım şirketleri genel olarak Hindistan’da çalışmaktadırlar. Son yıllarda gelişen teknolojinin ve akıllı cihazların etkisiyle ülkemizde de yazılım üzerine çalışan kişiler ve şirketler son yıllarda artmıştır. Hindistan’da çalışan büyük yazılım firmalarının büyük çoğu Amerikan şirketidir ve bu sebeple de Amerika yazılım konusunda da dünyada liderdir. Ülkemizde ise birçok yazılımcı bulunmasına rağmen, her firma istenen işi tam olarak yapamamaktadır.

Ülkemizde Codex isimli İstanbul merkezli bir firma bu konuda uzmandır ve profesyonel yazılımcılarla çalışmaktadır. İnternet sitesi veya grafik tasarım yapacaklar için tercih edilebilecek bir yerdir.

Türkiye de Yazılım

Ülkemiz son zamanlarda teknoloji alanında da ilerleme sağlamaya çalıştığı için yazılım şirketleri de gelişmeye başlamıştır. Bu sektörün gelişmesi için özgün yazılımlar, web siteleri ve kodlar yazılmalıdır. Dünyada ve ülkemizde kopya yoluyla çalınan veya taklit edilen birçok yazılımcı bulunduğu için orijinal ve özgün yazılımcılara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gibi özgün yazılım yapan şirketlerin sayısının hızla artması gerekmektedir.