Oyuncu klavyesi seçiminizi doğru yaptığınız takdirde, oyundaki etkinliğiniz gözle görülür biçimde artar. Ayrıca oyun oynadığınız mekanın havasını, oyuncu ruhuyla bütünleştirmek için dizayn edilmiş klavyeler, psikolojik anlamda “havaya girmenize” yardımcı olur.

Elbette sıradan ve ucuz bir klavye ile aynı oyunlar oynanabiliyor. Tıpkı 10 TL ödeyerek “kırmızı et(!)” yemeği yenebileceği gibi... Yani sizin bir klavyeden beklentiniz ve kullanım amacınız asıl kriter. Beethoven’ın eserlerinden oluşan müzik listesini, 5 TL değerindeki kulaklıklardan dinlemek her zaman mümkün. Ancak alacağınız keyif, kalite ve verimin hesabını size bırakıyoruz.

Bu anlamda oyuncu klavyeleri için seçim yaparken, sizi her anlamda yukarıya taşıyacak kaliteyi bulmaya çalışın.

Gaming Tecrübenizi Daha Eğlenceli Hale Getirin

Minimum sistem gereksinimleri, piyasadaki en uygun fiyatlı klavye, mouse ve kulaklılar bir oyunu oynamanız için yeterli. Peki minimumla yetinmek, oyunculuğun ruhuna ne kadar uygun?

Oynadığınız oyunlarda her zaman en iyi sonucu hedeflediğinize göre, oyun ekipmanlarını da bu amaca uygun seçmek gerekiyor. Bu noktada oyuncu mouse ve oyuncu klavyesi en hayati donanımlar. Hatta bu ekipmanlar bir oyuncunun “organları” olarak değerlendirilebilir. Bir keman virtüözü için keman ve keman yayı ne anlam ifade ediyorsa bir oyuncu için oyuncu klavyesi ve oyuncu mouse aynı anlamı ifade eder.

Oyuncu klavyeleri, mouselar kadar fazla çeşide sahip değil. Ancak yine de kullanım amacına ve kişisel tercihlerinize göre değişecek birçok seçenek mevcut. Özellikle kendinize eSpor camiasında bir yer edinmek istiyorsanız, bu zamana kadar hiç aklınıza gelmeyen detayları düşünerek hareket etmeniz gerekebilir. Oynadığınız oyun, fiziki yapınız, geçmişten gelen alışkanlıklarınız, klavyede kullanılan malzeme, makro-kısayol seçenekleri, kablolu ya da kablosuz bağlantı gibi özellikler başta olmak üzere, detaylı karşılaştırmalar yaparak doğru klavyeye sahip olabilirsiniz.

Detaylı bilgi için; https://tr.steelseries.com/gaming-mice