Ülkemiz ulaşımının hala çok önemli bir kısmı karayolu ile sürdürülmektedir. Özellikle iller ve bölgelerarası ulaşımda otobüslerin önemi hemen her gün hissedilmektedir. Öyle ki yaklaşan bayram günleri öncesinde, biten okul dönemlerinde, askerlikten terhis olunca, tatil dönüşlerinde en kısa zamanda gideceğimiz yere ulaşmak için can atar; çaba harcarız. Gideceğimiz yere hangi otobüs şirketlerinin güzergâhı olduğunu, hangi saatlerde seferlerinin olduğunu bir an evvel öğrenmek için interneti kullanırız.

Ülkemizin en büyük ve en kalabalık, Avrupa’nın da ilk on otogarı arasında yer alan Bayrampaşa Şehirlerarası Otobüs Terminali, bir diğer adıyla Esenler Otogarında her gün hemen her saat yolcuların otobüs firmalarından bilet alma telaşlarını gözlemlemek mümkündür. Günlük binlerce yolcunun kabul edilip binlercesinin de uğurlandığı Esenler Otogarında yolcular biletlerini çoğu zaman otobüs firmalarını internetten bulup telefon yoluyla iletişim kurarak almaktadır. Aslında okunduğu kadar kolay olmayan uygun otobüs firmasını bulup iletişim kurabilmek zor bir iştir. Çünkü bazı otobüs firmalarının internet sitelerinde güncel olmayan bilgiler bulunmaktadır. Dolayısıyla en sağlıklı bilgi önceden telefonla iletişim kurularak sağlanan bilgidir. Böylelikle hangi otobüs firmasının hangi saatlerde hareket edeceği ve uygun koltuk olup olmadığı birinci ağızdan öğrenilebilmektedir.

Esenler Otogarında yazıhanesi bulunan Pamukkale Turizm, İstanbul Seyahat, Metro Turizm gibi büyük firmalar olduğu gibi yüzlerce yerel firmanın da yazıhanesi bulunmaktadır. www.turkiyeotobusfirmalari.com adlı internet sitesi olarak yapılacak otobüs seyahatlerinde önemli kolaylıklar sağlamaktayız. İstanbul Esenler Otogarında yolcu taşımacılığı yapan İstanbul otobüs firmalarının iletişim bilgileri, İstanbul Esenler Otogarı otobüs firmaları yazıhane telefon numaraları, İstanbul Esenler Otogarından diğer il ve ilçelere düzenlenen otobüs seferleri, otobüs bileti fiyatları, otobüs hareket saatleri bilgilerine kolayca bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Dahası bu sayfa üzerinden Esenler Otogarının konumunu rahatlıkla öğrenebilir ve iletişim bilgilerini edinebilirsiniz. Ayrıca otogar çıkışlı ya da varışlı olarak ülkemizin her neresinden olursa olsun, otobüs seferlerinin tam listesini, uygun tarih ve saat sorgulamalarını da yapabilir ve hatta otobüsün koltuk gibi gerekli teknik özelliklerini de öğrenebilirsiniz. Artık İstanbul’a giderken ya da dönerken kolaylıkla otobüs firmalarının bilgilerini tek sayfada görebilecek ve kendinize uygun bileti sayfamız aracılığıyla seçebileceksiniz. İyi yolculuklar…