Firmamız 2011 yılından beri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, enerji kimlik belgesi vermek için yetkilendirilmiştir. Enerji verimlilik danışmanlık firmamız, Türkiye'nin tüm bölgelerindeki kamu kurum ve kuruluşlar ile okul, hava limanı, banka, stadyum, site, apartman ve alış veriş merkezlerine enerji kimlik belgesi (EKB) vermektedir. Firma olarak bünyemizde bulunan deneyimli mühendis ve enerji yöneticileri (uzman sertifikalı) müşterilerimizin konforunu ön planda tutarak, daha verimli enerji kullanılması maksadı ile proje, uygulama ve mühendislik konularında gerekli olan tüm hizmetleri vermekteyiz.

EKB Nedir?

Enerji verimliliği kanunu (5627 sayılı) gereğince binaların, elektrik, mimari ve mekanik özellikleri ile enerji verimliliği incelenerek, yapılan hesaplamalar sonucunda binaların enerji sınıfları belirlenmektedir. bu işlem sonucunda binalara A ile G arasında enerji sınıfı verilmektedir, bu enerji sınıfını gösteren belgeye ise enerji kimlik belgesi denmektedir. Bu belge özellikle 2011 yılından sonra (2011 yılı dahil) yapı ruhsatı alan yeni binalar için belediyelerce, iskan alımında zorunlu tutulmaktadır

Firmamızın verdiği bu belge ile binaların bir yılda harcadığı enerji miktarı hesaplanabilmekte, ısınma maksatlı harcanan enerjinin miktarı öğrenilebilmekte, binanın tasarruf değeri hesaplanabilmekte, mülklerin alım ve satımlarında avantaj sağlamakta, bina resmi olarak tescillenmekte ve soğutma için de harcana enerji kolayca hesaplanabilmektedir. Söz konusu belge ancak firmamız gibi yetkili ve sisteme kayıtlı kuruluşlarca düzenlenebilmektedir. Firma olarak bu belgenin hazırlanması için gerekli olan tüm yasal koşullara fazlası ile sahip bulunmaktayız. Firmamız enerji kimlik belgesi düzenlemenin yanı sıra bir çok yasal zorunluluğu olan proje ve etütleri de uygun fiyatlara yapmaktadır. Fiyatlarımıza anında ulaşmak ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için www.sehatek.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Firmamızın Etüt Proje Hizmetleri

Yasa gereği belirli ölçü ve özelliklere sahip olan sanayi tesislerinde, kamu binaları ile ticari ve hizmet binalarında (okul, hastane vb.) enerji etüdünün yaptırılması zorunlu hale getirilmiştir ve hazırlanan bu etütlerin her dört yılda bir (sadece kamu binaları için on yılda bir) yenilenme zorunluluğu vardır. Firma olarak, enerji verimliliği konusunda enerji etüdü yapmaya yetkili bir kuruluşuz. Enerji etütlerini yaparken öncelikle yapıların kullanım alanları ile tüketilen enerji kaynaklarını tespit ediyoruz. daha sonra resmi kuruluşlarca akreditesi ve kalibrasyonu yapılan cihazlarımızla gerekli tüm ölçüm ve hesaplamaları yaparak etütleri hazırlıyoruz.

Termal Kamera ile Yaptığımız Ölçümler

Firmamız en son teknolojiye sahip termal kameralar ile elektrik sistemlerindeki kablo ve panolardaki aşırı ısınmaları, kazan, radyatör ve ısıtma ile soğutma sistemindeki düzenli olamayan sıcaklık dağılımlarının tespit edilmesi, yalıtımı olmayan binaların dış cephe ısı kayıp analizlerini, inşaat halindeki binalardaki metal yorgunluklarını, su kaçağı ve nemli olan bölgeleri, küf oluşmuş sahaları, montaj hatasından oluşan ısı kaybını ve güneş enerjisi ile güvenlik sistemlerinin kontrolünü yapmaktayız. Ayrıca bu konuda ısı yalıtım danışmanlığı hizmeti vererek ısı yalıtım raporlarını hazırlamaktayız.

Isı Yalıtkanlık Katsayısının Ölçümü

Firmamız, tecrübeli mühendisleri ile binaların ısı yalıtkanlık katsayılarının ölçümünü de yapmaktadır. Bu ölçüm binanın yalıtım durumunun yanı sıra yapılırken kullanılan malzemeleri esas almaktadır. Firmamızın verdiği rapor sonucunda, binada alınması gereken ilave tedbirler konusunda sizleri bilgilendiriyoruz.

Verimlilik Artırıcı Proje

Firma olarak, gerekli destek ödemelerinin endüstriyel işletmelere ödenmesi için gerekli olan verimlilik artırıcı projeleri de eksiksiz ve yasal prosedüre uygun olarak hazırlamaktayız.