Yaşanılan bölgelerde insan sayısı arttıkça, bir takım olayların meydana gelmesi kaçınılmaz olmaktadır. Yaşam alanlarının güvenliklerini sağlamak ve yerel yönetimlerin şehir güvenliğini ve düzenini sağlamak için elektronik güvenlik sistemlerini kullanmaya başlamışlardır. Emniyet ve jandarma birimleri KGYS ile şehrin önemli noktalarına kameralar yerleştirerek olayları takip etmeye çalışmaktadırlar. Kamera sistemleri günümüzde, apartmanlarda, iş merkezlerinde, iş yerlerinde yoğun olarak kullanılmaya başlamıştır. 7/24 canlı izleme ve istenilen kapasitede kayıt imkânı sunan kamera sistemleri her sektörden işletmelere ve hatta evlere özel olarak ihtiyaca göre düzenlenmektedir.

Genellikle çoklu giriş çıkışların olduğu yaşam alanlarında yetkilendirme ve kontrollü geçişin sağlanması amacıyla kullanılan sitemlerden turnike sistemleri tercih edilmektedir. Özellikle okullarda öğrencilerin ve okulun güvenliğini üst düzeye çıkarmak ve art niyetli ya da yetkisiz kişilerin geçişini engellemek amacıyla okul turnike sistemleri birçok yetkili tarafından ivedilikle uygulamaya geçirilmiştir.

Diğer bir yandan şirketler çalışanlarının işe gelişlerini kontrol edebilmek için PDKS Personel Takip Sistemi talepleri oldukça artmıştır. Bu şekilde geçiş yetkilendirilmeleri ve personel çalışma saati analizi kartlı geçiş sistemleri ile sağlanmaktadır. İş merkezleri ve birçok iş yerinin hırsızlık olaylarına karşı alarm sistemleri ile koruma tedbirleri alınmaktadır. Alarm sistemlerinden yaygın olarak kullanılan yangın alarm sistemleri ile yangın olaylarına karşı tedbir olarak kullanılmaktadır. Diğer bir yaygın kullanılan güvenlik sistemi görüntülü diafon sistemleri olarak kullanılmaktadır. En çok hırsızlık, dolandırıcılık olaylarının yaşandığı çok katlı apartmanlarda, kalabalık sitelerde giriş kapısına gelen kişileri görerek açabilme olanağı sunmaktadır.

Güvenlik Sistemleri Nelerdir?

Evlere ve iş yerlerine kurulan ilk güvenlik tedbirleri arasında, hırsız alarm sistemleri çeşitleri gelmektedir. Özellikle gittikçe artan şehirleşme sonucu kalabalıklaşan alanlar ve artan yapılar özellikle ev alarm sistemleri ihtiyacını arttırmıştır. Diğer taraftan gün içerisinde iş yerlerinde ve diğer toplu yaşam alanlarında, yetkilendirme ve verimliliği arttırmak için geçiş kontrol sistemleri kullanılarak, giriş çıkışları kontrol altına alınmaktadır. İş yerlerinde özel bölümlere şifreli veya kartlı geçiş sistemleri ile giriş izni sağlanmaktadır. Turnike sistemleri çeşitli kartlı geçiş sistemleri ile birlikte kullanılabilmektedir. Site veya şirket otoparklarına girişleri düzenlemek ve kontrol etmek için bariyer sistemleri kullanılmaktadır. Buralarda insan gücünü azaltmak ve elektronik sistemleri kullanmak için, plaka tanıma sistemi yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır.

Network sistemleri, özellikle dijital ortamda çok fazla veri bulunduran, aktif sistemlere sahip olan firmalar tarafından bir zorunluluk haline gelen altyapı hizmetidir. Yapısal Kablolama ile hem hızlı hem güvenilir veri transferi imkanı sunan Gazi Information Teknoloji, bu sistem için son teknoloji olan fiber optik kablolama yöntemlerini de etkin bir şekilde uygulayabilmektedir.

Güvenlik Sistemleri Hizmetleri

Güvenlik sistemleri üzerine hizmet veren Gazi Information Teknoloji San. ve Tic. A.Ş. , tamamlamış olduğu projelerle geniş bir referans kitlesine ulaşmıştır. Sektörde hızla ve emin adımlarla ilerleyen Gazitek, tüm bu güvenlik hizmetlerinde en hızlı, kaliteli ve güvenli hizmetleri sunmayı kendine ilke edinmiştir.