Yaşadığımız yüzyıla milenyum çağ deniliyor. Çağımız taş devrine ya da bir önceki yüzyıla benzemiyor. Bizden bir önceki yüzyılda o dönemi yaşayanlar çok iyi biliyor ki kapı kapı dolaşıp tencere, tava satanlar vardı. Günümüzde ise her şey eticaret. Her şey internet ortamında hallediliyor hem de hiç yerinden kalkmadan. Saniyeler içinde.

Peki, nedir bu e ticaret denilirse dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia’da şöyle yazıyor: “1995 yılından sonra İnternet kullanımının artmasıyla ortaya çıkan, ticaretin elektronik ortamda yapılması kavramıdır.”

Elektronik Ticaret Nasıl Yapılır?

Şimdi dilerseniz gelelim nasıl yapıldığına. Diyelim ki evinizde çok özel ev yapımı organik bir kuşburnu reçeli ürettiniz ve siz ürününüzden çok eminsiniz ama bu iş için gerekli bir ekibiniz yok, ürününüzü duyurmak, bu işten para kazanmak istiyorsanız, o zaman yapabileceğiniz en akıllıca şey ürününüzün internet ortamında tanıtımını yapmak.

Neler yapabilirsiniz sıralayalım:

- Öncelikle Facebook, Xing, LinkedIn gibi sosyal iletişim ağlarında ürününüz için bir sayfa açabilir ve buraya reçelinizin fotoğrafını dilerseniz satış rakamını koyup, iletişim bilgilerinizi ekleyip ürününüzü bu kanalla hem tanıtıp, hem satabilirsiniz.

- Bir diğer yöntem ise tamamen bu ürün için satış yapabileceğiniz, online sipariş alabileceğiniz bir web sayfası kurmanız oradan internetten güvenle satış yapmanız ancak bu işlem bir maliyet gerektiriyor diğeri ise tamamen ücretsiz.

Eğer bu yöntemlerden birine veya her ikisine başvurmak istiyorsanız Projesoft firması size bu konuda yardımcı olabilecek yeterlilikte. Tek yapmanız gereken http://www.projesoft.com.tr/ adresine bakmanız.