Dedicated Server, kelime anlamı itibariyle ayrılmış sunucu demektir. Yani sunucunuzun hiçbir kaynağı paylaşılmaz bütün kaynaklar size aittir ve sınırsız biçimde kullanıp, sunucuyu istediğiniz gibi yapılandırabilirsiniz. En çok tercih edilen sunucu kiralama yöntemi olan dedicatedserver sistemi geçmiş yıllarda hayli pahalı bir seçenek iken, günümüzde gelişen teknolojiler sayesinde oldukça ekonomik hale gelmiştir. Bir web sitesinin en iyi biçimde çalışması için geniş sistem kaynağı ihtiyaçları vardır. Siteler birer uygulamadır ve bağlanan her kullanıcı uygulamayı çalıştırıyor gibi olacaktır.

Kendi evimizdeki bilgisayarlardan örnek alacak olursak. Aynı bilgisayarda 2000 sayfayı açmaya çalışın. Sonu büyük ihtimalle tamamen kilitlenen bir bilgisayar olacaktır. Şimdi sunucu kiralama yerine klasik hosting kullandığımız bilgisayara bakalım. Aynı makinede 3000 civarında sitenin var olduğu ve her siteye 10 kişinin bağlı olduğunu farz edersek, sistemin ne kadar verimli çalışacağını tahmin edebiliriz. Sistem ne kadar gelişmiş olursa olsun, bu şartlar altında asgari performansla çalışacaktır. Oysa Dedicated Server kiralama yaparsanız, sunucunuzda yalnızca sizin siteniz bulunur ve be sistem kaynakları ne de bant genişliği sizin siteniz dışında bir yükle karşılaşmaz. Sonuç olarak 30bin kullanıcı aynı anda sizin sayfanızı açabilir. Tabii bu sayı sunucunuzun sahip olduğu niteliklere göre değişebilir.

Dedicatedserverblade veya klasik makine şeklinde sunulabildiği gibi, günümüzde cloud sunucu olarak da sunulmaktadır. Ayrıca bazı servis sağlayıcılarda, çok gelişmiş makineler üzerinde ayrılmış kaynakları olan VirutalDedicated Server hizmetleri de sunulmaktadır. İhtiyaçlarınızın ölçeğine bağlı olarak farklı sistemler tercih edebilir ve satın alabilirsiniz. Dilerseniz Dorabase olarak, sistem gereksinimlerinizi inceleyip, size uygun altyapıyı sizin için tavsiye de edebiliriz.

Dorabase hizmetleri sadece ürünlerin kiralanması veya satılmasını kapsamaz. Örneğin Sunucu kiralama işlemi yapacaksanız sizin için analizler yapıp, ihtiyaçlarını belirleyebilir ve hangi dedicatedserver altyapısının sizin için daha uygun olduğunu tespit edebiliriz. Böylece ihtiyaçlarınızı karşılamayacak bir sisteme sahip olmanızı engellediğimiz gibi, çok para ödeyip, gereksiz büyüklükte bir sistem edinmenizi de önleyebiliriz. Dorabase tüm işletmeler ve bireysel ihtiyaçlar için web teknolojileri danışmanlığı yapmaktadır. Teknolojiden verimli biçimde faydalanmanız için hizmetinizdeyiz.