Basketbol dünyadaki en popüler sporlardan biridir ve en çok izlenenlerden biridir. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de hayli yaygın olan bu spor neredeyse tüm yaştan bireylerin zevkle katıldığı eğlenceli ve tabii ki faydalı bir spor. Peki neden çocuklarınızı basketbol ile tanıştırmalısınız? Diğer birçok spor dalında olduğu gibi basketbol çocukların aktifleşmesi ve eğlenmesi için harika bir yoldur. Çocuğunuzu kanepeden çıkarmak için fiziksel bir aktivite arıyorsanız, basketbol erkek veya kız çocuğunuzun erken yaşta başlayabileceği bir spordur. Basketbol oynamak, çocukların yeni arkadaşlar edinme avantajını sağlayarak temel koordinasyon ve takım kurma becerilerini öğrenmelerine yardımcı olur. Çocuğunuzun temel basketbol becerileri ile genç yaşta ilerletilmesi, sadece egzersizin teşvik edilmesine yardımcı olmakla kalmaz, daha sonra yaşamda aktif kalmak için de temel oluşturur.

Basketbolun Yararları

6 ila 17 yaş arası çocuklar için her gün en az bir saat orta yoğunlukta fiziksel aktivite gerekir. Yapılan araştırmalara göre çocuklar haftada üç gün şiddetli fiziksel aktivite yapmalılar. Basketbol öğrenmek, çocukların sık sık fiziksel aktivitelerini günlük rutinlerine dahil etmelerine izin verir ve genel fiziksel sağlık ve zindeliğe katkıda bulunur. Basketbol oynamayı öğrenmek top sürme, atma, yakalama ve oynamayı içerir. Genç yaşta basketbol eğitimine başlamak, büyük kas gruplarını kullanarak kaba motor becerilerini geliştirir. Basketbol oynayan küçük çocuklar esnekliği ve dayanıklılığı arttırır. Çocuğunuz ayrıca, el-göz koordinasyonu gibi geliştirilmiş ince motor becerilerinden de faydalanacaktır. Bu motor beceriler günlük yaşamın diğer birçok alanında çocuklara yardımcı olacaktır.

Ayrıca basketbolla erken yaşta ilgilenmek çocukların psikolojik olarak gelişmesine yardımcı olur. Bir takımda oynamak, çocuğunuzun arkadaş edinmesini ve akran grubuyla ilişkisini hissetmesini sağlar. Takım sporları aynı zamanda çocuğun temel problemleri iletme ve çözme yeteneğini de geliştirir. Genç yaşta sağlıklı rekabetin yararlarını ve zorluklarını tecrübe etmek, çocukları daha sonraki yaşamlarındaki başarısızlıklara hazırlar. Basketbol, çocuklara okulda, evde ve akran ilişkilerinde faydalı olan sosyal becerileri ve başa çıkma stratejilerini öğretir. İşte tam da bu noktada çocuklarını basketbol ile tanıştıracağınız en doğru adres basketbol okulu denildiğinde akla ilk gelen adres olan Erman Kunter Akademi.

Erman Kunter Akademi Güvencesi

Türkiye’de basketbol denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Erman Kunter basketbol ve antranörlük hayatında sayısız başarıya imza atmış usta bir isimdir. Erman Kunter Akademi ise çocuğununuz profesyonel anlamda sporla tanışacağı ve bu alanda emin adımlarla ilerleyebileceği en kaliteli ve güvenilir adreslerin başında geliyor. Uzman kadrosu ve kaliteli eğitimi ile kusursuz bir hizmet sunan Erman Kunter Akademi’ye gönül rahatlığı ile güvenilirsiniz. Sizde çocuğunu basketbolla tanıştmak için iyi ve kaliteli bir adres arıyorsanız http://ermankunterakademi.com/ adlı Erman Kunter internet adresini ziyaret edebilir ve basketbol okulu konusunda tüm detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.