Beylikdüzü internette BDUZU.COM yayında... İstanbul'un hızlı gelişen Beylikdüzü internet ortamında da diğer ilçelerin önüne geçiyor. Yaşamın 7 gün 24 saat devam ettiği ilçenin yeni bir portalı var; BDUZU.COM internet sitesi Beylikdüzü halkı için yayında.

Site üzerinden belediyenin online işlemlerine de ulaşabilinirken, ilçeye dair önemli telefon numaraları ile Instagram gibi sosyal mecralardaki son paylaşımları canlı akış sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Avrupa Standartlarındaki Tek İlçe

İstanbul’un gecekondu yapılaşması olmayan nadir ilçelerinden birisidir. Toplu konut projeleri ve lüks sitelere ev sahipliği yapan ilçede belediyenin yaptığı araştırmaya göre, yaşayanların yüzde 40'ının üniversite mezunudur. B.Düzü İstanbul'un en kozmopolit ilçelerinden biridir, bu özelliği bir Türkiye mozaiği gibidir ve ilçede hatırı sayılı sayıda yabancı vatandaş da ikamet etmektedir. İlçe kişi başına 10M²'yi aşan yeşil alanları ile bir Avrupa kenti standartındadır.

Ulaşım sıkıntıları başlıyor ama...

Beylikdüzü’ne ulaşım ilçeye metrobüs getirilmesiyle rahatlamıştır ancak metrobüsün de gelişen ilçeye yetmemesiyle bugün büyük sorunlar yaşanmaktadır. Halk yakın gelecekte başlayacağı belirtilen Beylikdüzü - Bakırköy Metrosu’nu beklemektedir. Bu projenin başlamasıyla zaten artmakta olan ev fiyatlarının ciddi manada ‘tavan’ yapması ön görülmektedir.

B.Düzü, alışveriş merkezlerinin çokluğu ile ün yapmıştır. İlçemiz "alışveriş cenneti" olarak isimlendirilmiştir. Ancak bu durum son zamanlarda değişmiştir. Yeni açılan nitelikli ve büyük AVM'ler eski küçük AVM'lerin kapanmasına yol açmıştır ve AVM sayısında azalma söz konusu oldu. Bu güçlü rekabet sayesinde sadece nitelikli AVM'ler ayakta kalabilmiştir. Beylikdüzü'nde genel olarak binaların alt katları ticari alan olarak kullanıma açık olmadığı için Beylikdüzü sakinleri alışveriş için dev süpermarketleri kullanmaktadır.

Bölgede ilgili ciddi bir isim, semt ve ilçe sınırı karmaşası yaşanmaktadır. 2009 yılında B.düzü ilçesi oluşturulmadan önce "B.düzü" ismi bu bölgede bulunan düzlüğün tamamını anlatan bir semt olarak addedilmiştir. 2009 yılında E-5 sınır kabul edilerek bu düzlüğün E-5'in kuzeyinde kalan bölgesi Esenyurt ilçesine, güneyinde kalan bölgesi ise B.düzü ilçesine bağlanmıştır. Durum böyle olunca "B.düzü" artık yeni bir ilçenin ismi olmuş ancak eskiden beri B.düzü olarak söylenen tüm bölgeyi kapsayamamıştır.