Bu sinirlerin de büyük bölümü bacaklar ile ilgilidir. Bu yüzden de bel fıtığı belirtilerinin ilk önce bacaklarda görülmesi muhtemeldir. Bacaklarınıza vuran ağrılar bel fıtığının en ayrıcı belirtileri arasındadır. Bu ağrılar da genel olarak baldır kısmından başlayarak aşağı bölgelere doğru yayılırlar ve gün içerisinde yükseğe uzanamama, sürekli ayakta duramama, ağır yük kaldıramama gibi şekillerde vuku bulabilirler. Ancak dikkat edilmesi gereken baldırlarda ki her ağrıyı karıştırmamız gerektiğidir, yani şöyle ki bacaklar üzerinde meydana gelen her ağrı doğrudan ve kesin olarak bel fıtığını işaret etmeyebilir. Bu yüzden de bel fıtığı tedavisi öncesi kesin bir tanı için doktor teşhisi önemlidir. Ayaklarda oluşan uyuşmalar da bel fıtığının belirtileri arasındadır.

Bel fıtığında ki o aşina olduğunuz dayanılmaz ağrılara sebep olan ise omurların arasında bükülmeden dolayı aşınan sinirlerdir. Bu sinirler başınızdan bacağınıza kadar her yanınız da hissedebileceğiniz düzeyde hissedilebilecek derece de ağrılar oluşturabilmektedir. Boyun fıtığı da keza benzer şekillerde ve biçimlerde bel fıtığın da olduğu gibi ortaya çıkmaktadır. Özellikle boyun fıtığı sizi çok kötü sonuçlara kadar götürebilecek düzeyde hassas ve önemli bir tedavi yöntemiyle çözülmesi mecburi bir rahatsızlıktır. Bel fıtığı çağımızın en sık görülen rahatsızlıklarından bir tanesidir. Öyle ki neredeyse her üç kişiden birinde bu hastalık kendini gösterebilmektedir. Sırt ve bel bölgemizde bulunan omurlar arasından geçen disk bölgelerinde zaman içerisinde meydana gelen sıkışmadan kaynaklı dışarı doğru çıkıma denir bel fıtığı.

İşte tüm bu sebepleri arka arkaya sıraladığınız vakit ilk yapmanız gereken ağrınızın kaynağını bilerek neden kaynaklığı konusunda hem fikir olduktan sonra bir ağrı merkezinden yardım istemektir. Tıpkı Marmara Ağrı Merkezi gibi merkezler sayesinde bel ve boyun fıtığı ağrılarınızı bir kader olarak yaşamaktan kurtulabilir rahat ve huzurlu bir yaşama kavuşabilirsiniz. Bu rahatlık içerisinde de bel fıtığı sorunlarınızı hiç düşünmeden dilediğiniz gibi oturup kalkabilir ve aşırıya kaçmadan ağırlık bile kaldırabilirsiniz. Sadece kulaktan doğma yöntemlerimi bir kenara bırakarak doğru seçimi yapmanız yeterli olacaktır.