Anne­çocuk ilişkisini hediyenizle birlikte doğru kelimelerle anlatmanız için önerilerimize göz atabilirsiniz. Her hediye beraberinde gelen ufak notlarla çok daha kıymetli hale gelir. Duygularınızı anlatan bir söz, şiir ya da içinizden gelerek kaleminize dökülen yazılar karşınızdaki ile manevi duyguların daha da kuvvetlenmesine yardımcı olur. Doğduğumuz günden itibaren yanımızda olan , bunu görev olarak değil içtenlikle yapan annelerimiz için henüz tüm duygularımızı anlatacak kelimeleri bulamasak da seçtiğimiz hediyeye göre esprili ya da duygusal bir sözle hislerimizi anlatmak sevgimizi göstermenin en en güzel yollarından biri.

Eğer Hediyeniz Bir Parfüm İse

"Benim her anımda yanımda olan, dünyanın ek güzel kokusu senin kokun diyen tek kişisin sen. Bu güzel koku da senin için annem. Anneler Günün Kutlu Olsun. ”

Eğer Hediyeniz Bir Ayakkabı İse

“9 ay beni karnında taşıdın. Ayaklarında salladın beni saatlerce. Büyüdüm peşimde koşturdun. Okula başladım, her gün beni okula bıraktın. Hiç yorulmayan güzel annemin ayaklarına bu güzel ayakkabıları seçtim. Anneler Günün Kutlu Olsun.”

Eğer Hediyeniz Pırlanta Bir Yüzük İse

“Senin kollarındı dünyanın en güvenli yeri. Güzel ellerinde büyüttün beni. Hiç üşenmedin her gün yemek yedirdin bana. Şimdi baktığın o güzel çocuk büyüdü, kendi ayakları üzerinde durmaya başladı fakat senin o güzel dokunuşunu hiç unutmadı. Bu güzel pırlanta senin için annem. Anneler Günün Kutlu Olsun.”

Eğer Hediyeniz Çanta İse

“Küçüktüm anne, çantanda hep emzik taşırdın. Biraz büyüdüm haylaz oldum düşüp kalkardım, sen çantanda yara bandı taşırdın. Mezun oldum, mezuniyet fotoğrafımızı taşıdın. Evlendim, ailemin fotoğrafını taşıdın. Sen sadece bunları değil ailemizi de taşıdın annem. Bu çanta da senin için annem. Anneler Günün Kutlu Olsun.”

Eğer Hediyeniz Elbise İse,

“Ütü yapmayı senden öğrendim. Alakasız renklerle kombin yapmayı, şık olmayı ve en önemlisi ayaklarımın üzerinde durmayı senden öğrendim. Bu elbise de senin üzerinde güzel dursun annem. Anneler Günün Kutlu Olsun.”