Maliye bünyesinde gerçekleşen her işlem belgeli ve yazılı olmak durumundadır. Maliyede var olan belgelerin, fatura basımının gerçekleşebilmesi için Maliye tarafından onaylanmış ve anlaşma sağlanmış matbaa firmaları ile çalışılması gerekmektedir. Çünkü fatura ve benzeri resmi evraklar devlet denetimindebasılması gereken evraklardır. Bu sebeple Maliye’ye bağlı gerçekleştirilen tüm basım işlemleri anlaşmalı matbaalarda gerçekleştirilmelidir. Her şehrin ya da her bölgenin anlaşmalı matbaası farklılık gösterir. Yani Ankara bünyesinde bulunan fatura basın işlemleri Üsküdar matbaası tarafından gerçekleştirilemez. Bu gibi işlemler gelişigüzel yaptırılacak olan işlemler olmadığından mutlaka araştırılmalı ve gerekli prosedürler tamamlanmalıdır. Maliye tarafından onay almayan bir matbaada yapılan fatura basımları kabul ve değer görmez.

Anlaşmalı Matbaa ve Çalışma Koşulları

Anlaşmalı matbaa kavramı yukarıda da belirttiğimiz gibi maliye bakanlığı tarafından onaylanmış matbaa firmalarının devlet belge ve faturalarının basım iznini alan matbaa firmalarıdır. Bu firmalar devlet tarafından belirlenmiş olan punto, yazım karakteri, kâğıt kalitesi ve mürekkep rengine kadar uyum sağlar ve bu sayede onay alır. İnternet üzerinde yapacağınız araştırmalarda pekçok matbaa firmasına denk gelmeniz mümkündür ancak fatura gibi resmi evrakların basımı işlemlerinde devletin ve maliyenin onay vermediği matbaa firmaları bu işlemi gerçekleştiremez. Bir şehirde herhangi bir ticarethane ya da işyerine sahipseniz çalışmalarınızın gerektirdiği Adisyon belgesi, İrsaliye defteri, faturalandırma işlemlerinde kullanılacak olan belgelerin hazırlanacağı firmalar o şehrin bünyesinde bulunan ve onay görmüş bir firma olmalıdır. Kapsama alanı dışındaki matbaa firmaları bu işlemi gerçekleştiremez.

Anlaşmalı Matbaa Firmaları ve Prosedürler

Anlaşmalı matbaalara başvurduğunuzda sizden bazı belge taleplerinde bulunacaklardır. Bir fatura ya da resmi belge basımı için matbaa tarafından şirket / işyeri sahiplerinden vergi levhası, sonuncu aya ait olan KDV tahakkuku, firma tarafından imza yetkisine sahip olan kişinin arkalı önlü kimlik fotokopisi, vergi levhası istenmektedir. Eğer iş yeriniz ya da şirketiniz İstanbul içerisinde ise bizler İkiel Matbaa Reklam Ambalaj firması olarak maliye bakanlığı tarafından onaylı, 1992 yılından beri hizmet veren ve alanında uzmanlaşmış olan Ve sizlere tecrübeli hizmeti sağlayacak olan bir firmayız. Anlaşmalı matbaa işlemlerini İstanbul'un tüm bölgelerini kapsayacak şekilde gerçekleştirebiliriz.