Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genç Keneş Platformu konferanslarını bu haftaki konuğu ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL..

İslam öncesi Türk tarihi konusunda Çin kaynaklarında araştırmalar yapabilmiş dünya çapında bir otorite olan Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL, Saymalı Taş, Orhun Yazıtları konularında araştırmalar yapmış ve TİKA'nın Türk Dünyası’nın çeşitli bölgelerinde organize ettiği pekçok önemli çalışmaya da başkanlık yapmıştır.  

Eski Türk tarihinin en saygın otoritelerinden biri olan Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL, bu cumartesi (27.02.2021), Genç Keneş Platformu'nun konuğu oluyor.

Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Moğolistan, Güney Sibirya ve Çin’de saha araştırmalarında bulundu ve ağırlıklı olarak İslam Öncesi Türk Tarihi konularında Çin kaynaklarında yaptığı kapsamlı araştırmaların ürünü olarak. Orta Asya ve İslam öncesi Türk tarihi konularında birçok kitap ve uluslararası çapta saygın bilimsel dergilerde yüzlerce makale yayınladı.  

Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL, bu cumartesi (27.02.2021 Saat: 20.00), Genç Keneş Platformu'nun konuğu olduğu programda bize, Altay Dağları’ndan İskandinavya yaylalarına uzanan engin coğrafyanın kayalarına nakşettiğimiz tamgalardan yola çıkarak, tarihimizin karanlıkta kalmış sayfalarını aydınlatmaya devam edecek. Bu çok önemli konferansı, özellikle tarihimize gönül vermiş gençlerimiz mutlaka izlemelidir.