Beşiktaş Süper Lig'de son 6 haftadır süren galibiyet serisini yaptığı yanlış hamlelerle kendisi bozdu. Maç boyunca neredeyse rakibine hiç pozisyon vermeden oynayan Beşiktaş, uzun süre bu oyunu devam ettirse de hücum hattında organize olamayınca fırsatı kaçırdı diyebiliriz.

Bu maç özelinde hücumda bu kadar etkisiz bir takımın puan kaybetmesi normal bir sonuç. İlk 45 dakika rakip kaleye tehlikeli tek bir şutu olmayan Beşiktaş'ın 2. yarı aynı isimlerle sahaya çıkması gereksiz bir özgüven. Her maçın hikayesi ayrı ve rakibe göre yeniden yazılıyor. Abdullah Avcı'nın 69. dakikaya kadar oyuna müdahele etmemesi gerçekten anlaşılır bir durum değil. Avcı'nın öncelikle kafasındaki şu düşünceyi bitirmesi lazım. Pas oyunu oynayalım, savunma yapalım, rakibe pozisyon vermeyelim bir tane atar işi bitiririz. Pozisyon vermiyorsun da sen de üretemiyorsun o nasıl olacak?

Haliyle bu taktiği çözen rakip takımlar sert savunma yaparak öncelikle gol yememeyi düşünüyor. Uzun süre maçı 0-0 götüren Malatyaspor, Beşiktaş'ın hata yapmasını bekledi ve sürenin azalmasıyla birlikte siyah beyazlıların risk aldığı sırada Bifouma ile öne geçmeyi başardı. 

Beşiktaş gibi her yıl şampiyonluğa oynayan takımlarda defansif futbol size sonuç getirmez. 85. dakikaya kadar yani Bifouma'nın attığı gole kadar oyun olarak üstün olan Beşiktaş'ın ileri uçtaki beceriksizliğini Malatyaspor affetmedi. Son haftalarda galibiyet alamayan Malatyaspor, deplasmanda önemli bir 3 puan alarak yoluna devam ederken, Beşiktaş rakiplerinin kaybettiği hafta kaybederek avantajı kaçırdı. 

Avcı, 69. dakikada yaptığı iki değişiklikle Rebocho'nun yerine Umut'u, Diaby'nin yerine Lens'i alarak hücum bölgesini hareketlendirmek istedi. Nitekim bu hamleden sonra Beşiktaş biraz daha yüklenmeye başladı. Fakat bu iki değişiklik geç kalınmış bir hamleydi 2. yarıya doğrudan böyle başlaması siyah beyazlıların hücum opsiyonlarını artırabilirdi. Adem Ljajic'in etkisiz oyunu ve son vuruşlardaki isabetsizliği bu maçta da devam edince Beşiktaş sonuç alamadı. 

84. dakikada gelen Elneny- Güven değişikliği Abdullah hocanın yaptığı en büyük hataydı. Çünkü son haftalarda formsuz olan Güven'in kaptırdığı toplar Kasımpaşa ve Wolves maçında takımını zora sokmuştu. Üstelik Elneny'nin oyundan çıkmasıyla savunma ikinci plana atılmış oluyordu. Güven oyuna girer girmez Bifouma'dan yediği çalım sonrası ve neden olduğu penaltı sonrası yenilen goller maçın bir anda hikayesini değiştirdi. Son üç maçta da aynı taktiği uygulayan Avcı'nın ezber bozması şart. Taktiğiniz yanlışsa kendinize bu kadar fazla Güven-ME-yeceksiniz!

Not: Beşiktaş'ta birçok isim Atiba'nın yarısı kadar oynasa bu takım bu kadar sorun yaşamaz. Atiba 36 yaşında bıkmadan, usanmadan baskı yapıyor neredeyse hiç top kaybetmiyor. Kaybetsede geri almak için elinden geleni yapıyor. Beşiktaş için gerçekten büyük şans.