Merhabalar sevgili dostlar,
Kış aylarında eskilerin sofralarından eksik etmediği tahin-pekmez karışımını bu sefer kurabiye ile birleştirdik ve ıslak kurabiye sevenler için yada şekerpare kıyırlığını isteyenler için ,pekmezin ve tahinin koku ve lezzetini alabileceğiniz çok lezzetli bir tatlı/kurabiye ortaya çıktı. Üzerinde ki ceviz de bu ikiliye en çok uyan lezzet olarak bu tatlıyı tamamladı.
Damaklar da tatlı tadını tam manası ile almayı sevenler için bu tarif kaçmaz..
Haydi birlikte başlayalım.


• MALZEMELER:
• 1 ad yumurta
• 1 çay bardağı (80gr) pudra şeker
• 1 çay bardağı(40gr)mısır nişastası
• 125 gr yumuşak tereyağ yada margarin
• 1 çay bardağı tahin
• 1/2 çay bardağı zeytinyağ
• 2 tatlı kaşığı kakao
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı Un
• ORTALARINA:
• Ceviz
• ŞERBET İÇİN:
• 1 su bardağı toz şeker
• 1,5 su bardağı su
• 1 çay bardağı üzüm pekmezi
• HAZIRLANMASI:
• Yumuşak tereyağ ile pudra şekerini yoğurmaya başlayın.
• Daha sonra zeytinyağ ve yumurta ekleyerek karıştırın.
• Tahin ve kakaoyu ekleyin.
• Nişasta, kabartma tozu vanilya ekledikten sonra unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarladıktan sonra oval şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
• Üzerlerine bütün olarak ceviz yerleştirin.
• 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 15 dakika pişirin.
• ŞERBET İÇİN:
• Toz şeker ve suyu tencereye alın ve kaynatın.
• Pekmesi ekleyin ve birlikte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indirin ve şerbetinizi oda sıcaklığında soğutun.
• Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine 5 dakika sonra şerbeti gezdirin.
• Tepsi içinde şerbetini çekerek soğumaya bırakın.
• Afiyet olsun.
• Sevgiyle...