MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
1 ad.yumurta
1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
1,5 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
4 ad domates
100 gr beyaz peynir + dereotu
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
KIZARTMAK İÇİN:
2 su bardağı ayçiçek yağ
YAPILIŞI:
Hamuru yoğuracağınız kaseye yoğurdu, yumurtayı ve erimiş tereyağını alın ve karıştırın. 1 su bardağı unu kabartma tozu ile karıştırın ve yoğurtlu karışıma ekleyin. Tuzu ve yavaş yavaş ekleyeceğiniz un ile ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin. Hamurunuzun üzerini bir bez ile örterek 1/2 saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Önce bir parçayı yufka büyüklüğünde,ama yufkadan daha kalın olarak açın.
Domatesleri halka halinde doğrayın. Peyniri ince kıyılmış dereotu ile karıştırın.
Domatesleri hamurun üzerine yerleştirin. Domateslerin üzerine beyaz peyniri ve rende kaşar peynirini yerleştirin.
Diğer hamurunuzu da aynı ölçülerde açın ve domates halkalarının olduğu hamurun üzerine kapatın. Su bardağı ile domateslerin üzerinden keserek yuvarlaklar çıkarın.
Kızgın yağda hamurlarınızı kızartarak servis yapın.
Pazar kahvaltılarınız için bir değişiklik yapın ve deneyin.
Afiyet olsun.