2021’in kupasını 2022’de alarak yeni yıla kupayla başladı Beşiktaş. Maç başladığında 10 eksik olmasına rağmen sahada ideale yakın bir kadro vardı. Özellikle Pjanic ve Josef’in 11’ de başlaması Beşiktaş için büyük avantaj. Ben bu ikiliyi gördüğümde iyi hissediyorum. Nitekim öyle de oldu. Beşiktaş maça kazanma arzusuyla çıkmıştı. Oyunu izlerken bunu hissediyorsunuz. 

Pjanic’in geriden oyun kurması, Josef’in pas araları Beşiktaş’ın en önemli artılarıydı. Maçın ilk yarım saatinde tüm hatlarıyla rakip alanda gol arayan bir Beşiktaş vardı. Bu baskı sonuç verdi ve 33. dakikada Atiba’nın golüyle öne geçti siyah beyazlılar. Atiba yaşına rağmen forvetler dururken gol atmaya devam ediyor.

Golden sonra Beşiktaş çok net 3 pozisyon daha yakalamasına rağmen değerlendiremedi. İlerde Batshuayi, Kenan ve Larin’in son vuruşlardaki beceriksizliği bunun en önemli nedeni. Beşiktaş’ın artık bu soruna bir çözüm bulması gerekiyor. Bu kadar net pozisyona girip gol atamamak büyük handikap. 

Dakikalar ilerledikçe yorgunluk baş gösterdi ve Beşiktaş geri çekilmeye, boş yan top yapmaya başladı. Nuri Şahin kenardan yaptığı hamlelerle, bu yorgunluğu takımının lehine çevirmeyi başardı. Yaklaşık bir 10 dakika Antalyaspor çok iyi pres yaptı ve golünü attı. Her ne kadar top Atiba’nın ayağından kaleye gitmiş olsa da dakika 75’te gelen o gol Antalyaspor’un iyi oyununun sonucuydu. 

Ersin, Atiba, Montero, Pjanic, Josef ve sonradan oyuna giren 17 yaşındaki Emirhan İlkhan Beşiktaş’ta sahanın etkili isimleriydi. Özellikle kalesinde Ersin ve ilerde Atiba maçın yıldızıydı. Emirhan İlkhan, ikili mücadelesi ve rakibi eksiltme özelliğiyle Beşiktaş’ın oyunu için çok faydalı olacaktır. Emirhan İlkhan, “İyi transfer yapamıyorsan altyapıdan iyi oyuncu çıkaracaksın” sözünün tam karşılığı diyebiliriz. 

Maç penaltılara kalınca bir düşündüm. Penaltıları kim kullanır diye, yazdığım isimler attı golleri. İşin ilginç tarafı Kenan’ı yazamadım. Beşiktaş’ın forvetini yazmaya tereddüt ettim. Bunun nedeni Kenan Karaman’ın gösterdiği performans. Beşiktaş’ın çok iyi bir golcüye ihtiyacı var bu net. 

Penaltılar sonucunda Beşiktaş tarihinin en zorlu döneminde (sakatlıklar, hastalıklar, oyuncu eksikleri vs.) 15. Süper kupayı müzesine götürerek bir sezonu 4 kupayla kapatan ilk kulüp oldu. 

YanıtlaYönlendir