Türkiye güzelinden Doğu’ya destek

Doğu illerine verdiği desteklerle bilinen Duygu Çakmak bu kez Şırnaktaydı.Buraların tanıtılması adına Şırnak’ın sembolü Olan Cizre Kalesini Mem U zin Türbesini ve Dengbej evnini ziyaret etti

Miss Europe 2021 Güzeli Şırnak’ta

Babil,Abbasi,Asurlular ile Med’lere ev sahipliği yapan Dicle Nehri'nin kıyısında yer alan Cizre Kalesi (Bırca Belek), bu sefer de Miss Europe 2021 güzeli Duygu Çakmak’a ev sahipliği yaptı.

Şırnak’ın tarihi ilçesi Cizre tarihi ve doğal güzellikleriyle moda çekimlerinin uğrak yeri ile sinema filmlerinin doğal platosu haline geldi. ‘’Ben ne Doğuyum, ne Batıyım Anadoluyum ‘’ diyen Türkiye güzellerinden manken Duygu Çakmak, doğu illerinin medyada farklı olarak lanse edilmesinin üzerine Türkiye’nin sınıra sıfır yerleşim yeri olan her bir köşesi tarih ile bütünleşmiş olan Cizre’yi ziyaret ederek bu algıları kırmak istediğini dile getirdi.

Tarihi M.Ö 4000’ li yıllara dayanan Cizre Kalesi (Bırca belek) Cizre Dengbej evi ile Cizre beyi Mir Zeynuddin'in kız kardeşi Zin ile Divan katibinin oğlu olan Mem arasında yaşanan gerçek aşk öyküsünün son bulduğu  Mem U Zin türbesini ziyaret eden Avrupa  güzeli Duygu Çakmak, Tarihi olaylara ve aşklara ev sahipliği yapmış olan Cizre’de olmaktan çok mutluyuz. Doğunun her tarafı çok güzel ve çok harika yerler var. Bizler burada çekimlerimizi yaparak buraların güzellikler ile anılmasını istememizdendir. Burada çok güzel bir tabiat var Cudi dağı var. Ve bu güzellikleri insanlara gösterebilmek için buradayız bundan sonraki çalışmalarımda da burada olacağım. Önümüzdeki aylarda Cudi dağının tepesine Sefine bölgesine çıkacağız umarım bundan sonraki çalışmalarımın çoğunu doğu illerinde yapmayı düşünüyorum çünkü buralar üzerindeki kötü algının değişmesine ihtiyacı var. Ben ne doğuyum ne batıyım aslında ben Anadoluyum onun içinde buradayım ve burada olmaya devam edeceğim dedi.

İlk önce Mem ile Zin’in türbelerini ziyaret edip dualar okuduktan sonra çekimler yapan Manken  Çakmak ardından Cizre Dengbej evini ziyaret etti. Bölgenin sevilen dengbej ve sanatçılarından Mesut Ciziri, Abduurahman Ciziri ile Diyar Aslan’ın Duygu Çakmak onuruna verdiği mini konsere iştirak edip çekimler yaptıktan sonra dengbejler ile hatıra fotoğrafı çektikten sonra  Cizre Kalesi (Bırca Belek) e geçerek çekimlere orada devam etti. Ziyaretini tamamlayan  Duygu Çakmak çekim sonrası duygularını şöyle ifade eti; Çekimlerimizi Mem U Zin ile Dengbej evinin ardından şimdide Dicle nehri kıyısında bulunan Bırca belekte tamamladık. Irak ile Türkiye’yi birbirine bağlayan Tarihi Ipekyolu köprüsü önünde Cizre kalesinde yöresel kıyafetler ile güzellikleri aktarmaktan mutluyum ve bu güzellikleri aktarmaya devam edeceğim. dedi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen Miss Europe 2021 güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil ederek 37 ülke arasında 3. olan Duygu Çakmak Şırnak’ın Cizre ilçesindeki tarihi mekanlarda moda çekimleri yaptıktan sonra Türkiye’nin ihracat lokomotifi olan Habur Sınır Kapısını da ziyaret edip hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Şırnak’tan ayrıldı.

Yazar Zeynep Sahra'ya Ankara'da Yoğun İlgi


Yazdığı kitaplarıyla çok satanlarda yer alan Zeynep Sahra hafta sonu Ankara'da D&R da  düzenlenen imza gününde yoğun ilgiyle karşılaştı.Ünlü yazar, izdihama rağmen saatlerce imza verdi. Yüzlerce okuru uzun kuyruklar oluştururken yer yer izdiham yaşansa da saatlerce kitaplarını imzalatmak için sıra bekleyen okurlarını geri çevirmedi. Her biriyle ayrı ayrı ilgilenen Zeynep Sahra, okurlarıyla fotoğraf çektirmeyi ihmal de etmedi. Zeynep Sahra özellikle Ayçöreği serisi ile sadık ve kalabalık bir okur kitlesine sahip. Geçtiğimiz günlerde serinin son kitabı Kırmızı Kurabiye satışa çıktı ve daha şimdiden 60 bin baskı adetini devirmiş durumda.

FUNDA ARAR KAPALI GİŞE!

Türk pop müziğinin güçlü sesi Funda Arar ve güçlü yorumuyla herkesi kendine hayran bırakan Haktan geçtiğimiz akşam Maslak 1453'teki Yeni Gazino'da sahne aldılar. Gecenin ilk bölümünde dillere pelesenk olan şarkılarını Yeni Gazino'yu dolduran yüzlerce müziksever ile birlikte koro halinde seslendiren Haktan, adeta kulakların pasını sildi.  Rezervasyonların saatler öncesinden dolduğu muhteşem gecede, konser öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Funda Arar; “Türk sanat müziği pop şarkılarımızla renkli güzel bir repertuarla hazırlandık. Bu gece çok güzel geçecek” dedi. 

“GALİBA BİR MÜZİSYEN DAHA YETİŞİYOR” 

Muhabirlerin oğlu ile ilgili sorulara ”Oğlum beni sahnede hiç izlemedi. Çok çok küçükken İstanbul dışında bir sahnede izlemişti ama unutmuştur tabi. Bu yaz bir konserime gelmesini çok istiyorum. Çünkü o da çok meraklı müziğe. Aras piyano dersi alıyor ve büyük bir bağlama aşığı. Kubat sağolsun bir tane bağlama hediye etti ona. Onu kendi kendine çalıyor şu anda. Galiba bir müzisyen daha yetişiyor. 

Sahneye Songül Sarpbaş imzalı kırmızı elbiseyle çıkan ve kusursuz güzelliğiyle hayranlarından büyük beğeni alan ikinci yarıda yine Songül Sarpbaş'ın hazırladığı beyaz elbisesiyle göz doldurdu. Funda Arar, 3 saat sahnede kaldığı programını alkışlar eşliğinde noktaladı.

ÖZCAN DENİZ UNUTULMAZ AKŞAMA İMZA ATTI… 

Şarkılarıyla gönüllerde taht kuran başarılı sanatçı Özcan Deniz, önceki akşam Cahide Palazzo sahnesinde sevenleriyle buluştu. 

Sahnesine ‘Gönül Dağı’ şarkısıyla başlayan Özcan Deniz, performansı boyunca en güzel şarkılarını Cahide Palazzo misafirleriyle hep birlikte söyledi. 

“Gençler Şarkıcı Olduğumu Yeni Öğreniyor”

Zaman zaman dinleyicisiyle sahneden sohbet eden Özcan Deniz’in genç bir hayranıyla diyaloğu herkesi gülümsetti. “Son 10 yıldır bu işi yapmadığım için benim şarkıcı olduğumu bilmeyen bir nesil var.” diyen Deniz, Cahide Palazzo’da kendisini dinlemeye gelen 18 yaşındaki genç misafirine; “Şarkı söylediğimi ne zaman öğrendin” sorusunu sorduktan sonra; “Gençler yeni yeni şarkıcı olduğumu öğreniyor" sözlerini dile getirdi.

Sahnede kaldığı süre boyunca özel repertuarı ve sohbetiyle misafirlerini kendine hayran bırakan sanatçı, akıllarda iz bırakacak bir geceye imzasını attı.

Sadece Bir Gece Filminin Galası Yapıldı

Kadın ve erkek eşitliğinin sorgulandığı 'Sadece Bir Gece' filminin galası yapıldı. Levent'teki bir  Alışveriş merkezinin sinema salonunda bu akşam gerçekleşen galaya çok sayıda davetli katıldı. Yapımcılığını Fanatik  Filmve Statü Film'in üstlendiği 'Sadece Bir Gece' filminin başrollerini  Tuba Ünsal,  Cemal Hünalve Gürgen Öz paylaşıyor.

FİLM İÇİN EVİMİN  KAPILARINI AÇTIM

Başrol oyuncalarından Tuba Ünsal, Modern bir çiftin başına bir olay geliyor. Kadın ve erkeğin ne kadar eşit olduğunu sorguladığımız bir filim oldu. Günümüzde hayatın değişmesi, koşulların farklılaşması bizi ilişkilerde romantizmden uzaklaştırıyor. Film zor geçti, pandemi şartlarında her film gibi zordu. Pandemide çalışıyor olmak benim için güzeldi, evde bunalmıştım. Umudumu kaybetmiştim. Hayatımızın sonuna kadar koronavirüsle yaşayacağımızı düşünmüştüm. Sette olmak benim için güzeldi. O dönemde herkes evindeyken. Filmde benim evim kullanıldı. Evimde uyuyup, evimde sete uyanmak hayatımda yaşadığım ilk tecrübeydi dedi.

BÜYÜK BEDELLER ÖDEYEN BİR KARAKTERİ CANLANDIRDIM

Cemal Hünal'da filmi galada ilk kez izleyeceğini söyleyerek Büyük bir hata yapıp büyük bedeller ödeyen bir karakteri canlandırdım. Tuba ile çalışmak çok keyifliydi. Bütün sahneleri tek tek çektik. Keyif ve zevk aldığım bir süreç oldu. Senaryoda çok güldüğümüz ağladığımız yerler var. Filmi ben izlemedim, bu akşam izleyeceğim ifadelerini kullandı.Çekimleri İstanbul'da yapılan dram türündeki film, 25 Şubat'ta vizyona girecek.

ÖZGE KALYONCU GEÇÇEK’İ, PANDEMİDE İNTİHAR EDEN MÜZİSYENLER İÇİN YORUMLADI!..

Megastar Tarkan’ın “GEÇÇEK” isimli şarkısının yankıları sürerken, ekmeğini yıllardır gitarıyla ve sesiyle müzikten kazanan Özge Kalyoncu, GEÇÇEK’in piyasaya çıkmasıyla birlikte, farklı duygular yaşadı. Yıllardır sahnelerde ve özel davetlerde gitar çalıp şarkı söyleyen deneyimli müzisyen, şarkıyı pandemide intihar eden müzisyenler için yorumladı. 

Tarkan’ın GEÇÇEK şarkısını kısa sürede ezberleyip, kamera karşısına geçen Özge Kalyoncu, çektiği klibi kendi Youtube kanalında yayınladı. Özge Kalyoncu, yaşadığı duyguları şu sözlerle dile getirdi; “Geççek şarkısı kimde ne çağrıştırdı hiç bilemem, ancak benim şarkıdan ne anladığım net. Şarkı için kimi siyasi diyor, kimi pandemiyi anlatıyor diyor. Herkes, şarkıdan kendine uygun anlamlar çıkarıyor. Benimse Geççek şarkısınıdan bir müzisyen olarak ne anladığım o kadar net ki!.. Şarkı çıkar çıkmaz sadece sözlerine odaklandım ve aklıma ilk olarak, pandemide hayatına son veren müzisyenler geldi. Birkaçını da tanırdım, arkadaşlarımdı. Onlar, pandemiyle birlikte susan müzik ve yavaşlayan müzik sektörüyle birlikte bir açmaza girdiler. Şahsen ben de aylarca evde oturmak zorunda kaldım. Tarkan’ın şarkısıyla birlikte içim bir anda kıpır kıpır oldu ve şarkıyı bir an önce ezberleyip okumak istedim ve hiç vakit kaybetmeden de bunu yaptım. Ben kendi adıma bu şarkıyı pandemide hayatlarına son veren müzisyen arkadaşlarıma ve tüm müzisyenlere ithaf etmek istiyorum. Eminim ki Tarkan da şarkıyı hazırlarken, hayatına son veren müzisyenleri aklına getirmiş, onları da anmıştır. Ben de nacizane en azından kendi yorumumla o hayatına son veren müzisyenlere dikkat çekmek ve onları tekrar anmak istedim.”

Çocuk Oyuncu Miraç Sözer; "Gerçekten şirket yönetmek, dizilerdekinden farklı"

6 yaşından beri  oyunculuk yapan Miraç Sözer, oynadığı bütün dizi ve filmlerle büyük beğeni topladı.

Çocuk oyuncu Miraç Sözer oyunculuğunun yanı sıra robotik kodlamada yazılım alanında da başarı gösterdi. 17.ODTÜ Ululararası Robot yarışmasında en küçük yarışmacı olarak adını yazdırdı. 

Miraç Sözer, özel bir şirketinin yönetim kurulu toplantısına konuşmacı olarak katıldı ve yaptığı konuşmada " Dizilerde şirket yönetmek gerçek hayatta şirket yönetmekten farklıymış.

Başarılı Olmak İçin Çok Çalışmalıyız 

Başarılı olmak için çok çalışmak gerekiyor " dedi. İleride kendisinin de şirket yöneticisi olmak istediğini vurgulayan Sözer, şirket yönetiminden büyük alkış aldı.

"Barcelona Guitar Trio & Dance" Türkiye'de! 

Dünyaca ünlü üç gitarist Manuel González, Xavier Coll ve Luis Robisco; İspanya'nın en heyecan verici flamenko dansçı çifti Carolina Morgado ve Jose Manuel Alvarez ile birlikte "Barcelona Guitar Trio & Dance" gösterisiyle Kınay Entertainment organizasyonuyla Türkiye'ye geliyor. "Barcelona Guitar Trio & Dance" Manuel de Falla, Federico García Lorca, Chick Corea ve Paco de Lucía'nın en güzel bestelerini seyirciyle buluşturacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir'den oluşacak olan Türkiye turnesi 23 Şubat Çarşamba günü Ankara'da başladı. Turnenin ilk ayağı MEB Şura Salonu'nda gerçekleşti.

"Barcelona Guitar Trio & Dance" gösterisi Ankara'nın ardından, 24 Şubat Perşembe İzmir'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, 26 Şubat Cumartesi ise İstanbul'da Fişekhane Ana Sahnelendi.

TÜRK MÜZİĞİNE HASTA OLMAYAN TEK BİR MİLLET YOK

Ünlü sanatçı Linet, Luvia Yeşilköy’de hazırladığı harika bir repertuarla sevenleriyle buluştu. 

Muhteşem geceye sarı taşlı tulum ve derin yırtmaçlı mor elbise ile çıkan ünlü sanatçı, hayranlarını “Hatıram Olsun” şarkısı ile selamladı. 

“SİZDEN ALDIĞIM ENERJİYLE UÇUYORUM”

Gecenim ilerleyen saatlerinde hayranlarının Maşallah yorumuna; “Biliyorsunuz bu maşallah inşallah tamamen enerjiyle alakalı bir şey. Sizden aldığım öyle güzel bir enerji var ki benim uçmamam imkansız. Güler yüz, iyi niyet her kapıyı açar. Yaşadık gördük çok şükür. İnsanların kalbinde taht kurmak kolay bir iş değil. Bu gece geldiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi. 

“HEM İSRAİL’DE HEM TÜRKİYE’DE YENİ ŞARKI MÜJDESİ” 

Şarkıları benim sesimden benim yorumumdan dinlemek farklı bir lezzet oluşturuyor. Her şarkımı zevk olarak söylüyorum diyen ünlü sanatçı; “Hem İsrail’de hem Türkiye’ye yeni şarkılar yolda. Türk müziğini sunmak, takdim etmek o kadar büyük gurur ki size anlatamam. Hastalar bize. Türk müziğine hasta olmayan bir millet gösterin bize. Az kalsın Eurovision’a gidiyorduk ama olsun biz zaten kazandık” dedi.