SİYAD ONUR VE EMEK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİ AÇIKLANDI

 

İSTANBUL - SİYAD kısa film, belgesel ve fantastik film dallarındaki adaylar da belli oldu

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), 54. SİYAD Türkiye Sineması Ödül Töreni’nde Onur Ödülleri’nin oyuncu Tilbe Saran ile yönetmen-senarist Engin Ayça’ya, Emek Ödülü’nü ise Sinematek/Sinema Evi çalışanlarına verileceğini açıkladı. 

54. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri’nin kısa film, belgesel ve fantastik film dallarındaki adayları da belli oldu. En İyi Film başta olmak üzere diğer dallardaki adaylar daha önce açıklanmıştı. 2021 Türkiye sinemasının SİYAD üyelerinin oylarıyla belirlenecek olan en iyileri, 27 Mart’ta gerçekleştirilecek olan törende açıklanacak.

SİYAD Onur Ödülü sahipleri:

TİLBE SARAN: 1961 İstanbul doğumlu olan Tilbe Saran, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun olduktan sonra İstanbul Belediyesi Tiyatro bölümünü de tamamladı. Profesyönel tiyatro çalışmalarına Kenter Tiyatrosu’nda başlayan Saran sinemaya ise Kırlangıç Fırtınası (1985) adlı filmle adım attı, Zenne’deki (2011) rolüyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Oyunculuğun yanısıra seslendirme sanatçılığı da yapan Saran, 2014-2017 yılları arasında Oyuncular Sendikası’ında genel sekreter olarak görev yapmıştı. Vizyondaki Bergen filminde de rol alan sanatçı halen Kadir Has Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak oyunculuk dersleri vermektedir.

ENGİN AYÇA: 1941 Edremit doğumlu olan Engin Ayça, Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra İtalya’da yönetmenlik eğitimi aldı. 1970-1974 yılları arasında Yedinci Sanat dergisini çıkaran sinema yazarları arasında yer alan Ayça 1974’te TRT İstanbul Televizyonu’nda çalışmaya başladı ve çeşitli belgeseller yönetti. Yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Bez Bebek (1987) adlı filmle sinemaya geçiş yapan Ayça, bu film ile Ankara Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü’nü kazandı. Bir süre Marmara Üniversitesi’nde ders vermis olan Ayça’nın sinema yazıları Şu Sinema Dedikleri (2016) adlı kitapta toplanmıştır.

MİNİK HAYAT’TAN BABASI MURAT ÖZER’E MEKTUP

İSTANBUL - Oyuncu Feride Çetin ve geçtiğimiz hafta aramızdan ayrılan sinema yazarı Murat Özer’in kızları Hayat, 2 yaşına bastı. 

Minik Hayat, iki buçuk yıldır kanserle savaşan babası Murat Özer’i, doğum gününde şu sözlerle andı;

“Canım babam, bana öyle güzel gülerdin ki neşen hatıra kaldı.

Benim için dağlar, denizler aştın, fırtınalarla yarıştın, değirmenlerle savaştın kokun yadigar kaldı.

Şarkılar, şiirler, masallar söyledin sihrin kaldı. Sevgin kalbimde, cesaret ve gücün içimde. Hep bizimlesin babacığım.”

Kızın Hayat

ALİ YAĞIZ DURMUŞ YEMİN DİZİSİNDE

Ali Yağız Durmuş; “BENİ ZORLAYACAK ROLÜN PEŞİNDEYİM”

İSTANBUL - 2018 yılında Sinemanın Kralı ve Kraliçesi adlı yarışmada 3.cü seçilen ve sonrasında Bahar’ı Beklerken isimli diziyle ilk defa kamera karşısına geçen Ali Yağız Durmuş, Yemin dizisi kadrosuna dahil oldu. 

Beğeniyle izlenen dizide Savaş karakterini canlandıran genç oyuncu; “Savaş, duygularını içinde yaşayan, ağırbaşlı, sert ama bir o kadar da samimi ve çözüm odaklı biri. Set ekibi, yapımcımız ve yönetmenimiz bana yabancılık çekmemem adına dostça ve çok sıcak yaklaştı. Bu sebeple hiç yabancılık hissetmedim.” dedi.

Genç oyuncu, oyunculukla ilgili hayalini ise; “Ben, ait olduğum dünyadan çıkıp, bu farklılıkla kendimi bile şaşırtacağım, beni zorlayan, seyrederken Yağız’dan parçalar bulamayacağım rollerin peşindeyim.” sözleriyle açıkladı.

ATEŞLİ VE TEHLİKELİ

Kanal D’nin sevilen dizisi ‘Üç Kız Kardeş’, yeni dönem başlayan diziler arasında başarıyla yerini alırken, dizide Mine karakterini canlandıran Nazlı Senem Ünal da performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 

Daha önce rol aldığı ‘Menajerimi Ara’da cıvıl cıvıl enerjisi ve koyu renk saçlarıyla kamera karşısına geçen genç oyuncu, şimdilerde yeni imajı ile ekrana geliyor. Kızıl, kıvırcık renk saçlarıyla ilk kez ateşli ve tehlikeli bir karakter olarak izleyici karşısına çıkan Ünal’a sosyal medya üzerinden de beğeni yorumları geliyor.

İPEK AÇAR'IN KONUKLARI METİN ÖZÜLKÜ ve SİBEL ALAŞ

SİBEL ALAŞ: Bana sırt ağrıları miras bıraktı

METİN ÖZÜLKÜ: Metin Özülkü’den müjdeli haber 

İpek Açar'ın TRT Müzik ekranlarında yayınlanan performans programı 'İpek Yolu'nun 17 Mart Perşembe akşamı konukları Metin Özülkü ve Sibel Alaş oldu.  İpek Açar, Metin Özülkü ve Sibel Alaş, TRT Müzik ekranlarında İstanbul Akademi Orkestrası eşliğinde, Alper Kömürcü direktörlüğünde muhteşem performanslara imza atıp, düetler yaptılar. 

Game of Thrones bana sırt ağrıları miras bıraktı

 İpek Açar’ın; “Game of Thrones’u, Türkçe’ye senin çevirdiğini öğrendiğimde  çok gurur duydum” sözleri üzerine Sibel Alaş; “Hiç abartmıyorum sabah 7 gece 12 çalışıyorsunuz, sırt ağrıları miras bırakıyor; ama kitabın kapağında adınızı görünce ‘tüm yorgunluğa değdi’ diyorsunuz. Çevirmenlik yapmaktan çok keyif alıyorum” dedi.

Metin Özülkü’den müjdeli haber

Metin Özülkü ise Şimdi 90’lar konserlerinin gördüğü ilgiyi anlatırken; “Uzun bir süredir Hakan Eren’le birlikte ‘Şimdi 90’lar’ isimli bir projeyi sahneliyorduk zaten.. Ben de ‘Şimdi 90’lar 2’ albümünde hem yorumcu hem de müzik direktörü olmaktan mutluluk duydum. Evet buradan müjdeyi verebiliriz “Şimdi 90’lar 3” albümünün hazırlıklarına başlıyoruz” dedi. 

EMRAH KAYİHAN DÜNYA MÜZİK LİSTELERİNDE ZİRVEDE

Dünya’da bir ilk olan Elektronik müzik dalın da hazırlanan , Defileler de kullanılmak üzere 20 parçadan oluşan “ FASHION WEEK - MÜZİK ALBÜMÜ “ geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı.

Aranjörlüğü ve Müzik yapımcılığı Emrah KAYİHAN’ a ait olan parçalar dan “ LONG LENGS ” şimdiden sosyal medya ve müzik uygulamaların da 1. Sıralara yükseldi Ardından gelen “ INFINITE ve LION HILL ” parçalarıda zirveyi zorlamakta.

Emrah Kayihan , “ - Gayet Mutluyum , uzun zamandır hazırlamayı düşündüğüm ve planladığım bir işti , piyasa da bugüne kadar defile ortamlarında çalınması adına müzik üretmediğini fark ettim ve zaten ihtiyaç da olan bu catwalk müziklerini oluşturmaya karar verdim. Parçalara isteyenler sosyal medya uygulamalarından ve özellikle You Tube üzerinden ücretsiz ulaşabilir . Kullanmak isteyen herkesde faydalanabilir. Toplam 3 seriden oluşan Albümün 2. Serisi ise önümüzdeki temmuz ayın da çıkarmayı hedefliyorum. Tüm Moda ve Müzik severlere hayırlı olsun “ dedi.

Kayihan , Yapımcılığı ve Yönetmenliği kendisine ait olan , albümle ilgili video kliplerin de önümüzdeki hafta çekimlerine başlıyacak , “ LION HILL “ klibi için Malatya ilimizin içerisinde bulunan tarihi ARSLANTEPE ‘ de hazırlıklara başladı . Ardından “ LONG LEGS “ içinde tarihi mekan araştırmasına girdi. 

Duygu Çakmak’tan anlamlı ziyaret

2021 Avrupa Güzeli Duygu Çakmak 14 Mart Tıp Bayramını kutlamak için çeşitli sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek Tıp alanında çalışan sağlık personellerini ziyaret etti.

Her zaman çok çalışan ancak son dönemde Covid ile mücadelede en çok yorulan Tıp çalışanlarını bu anlamlı günde yalnız bırakmayarak destek oldu. Son zamanlarda yaşanan sağlık şiddetini kınayarak , sağlık çalışanları özellikle de doktorlarımız bizim en önemli değerlerimiz onları bu günde unutmayarak biraz olsun bu zorlu çalışma koşullarında moral olabilmek hatta giderlerse gitsinler demek yerine gitmemeleri için koşullarının iyileştirilerek onları mutlu edebilmek hepimizin görevi dedi.

Ayrıca Dünya Sağlık örgütünün düzenlediği Covid konulu  uluslararası kısa film festivalinde 105 ülkeden 1027 filmin katıldığı festivalde başrolünü Duygu Çakmak’ın oynadığı İnvisible (Görünmez) filmi finale kalarak ödüle aday gösterildi.