MALAZGiRT 1071 GALASI YAPILDI

İSTANBUL - Türklere Anadolu’yu vatan yapan 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi, tarihte ilk defa beyaz perdeye taşındı. Bilal Kalyoncu ve Özgür Bakar’ın yönetmenliğini yaptığı Cengiz Coşkun, Vildan Atasever, Haluk Piyes ve Caner Kurtaran gibi usta oyuncuların rol aldığı TRT ortak yapımı “Malazgirt 1071” filmi önceki akşam Beyoğlu Atlas Sinemasında yapılan gala ile göstrerime girmiş oldu.
SEVDİĞİM MESLEK UĞRUNA CANIMDAN OLUYORDUM
Cengiz Coşkun ben bu filmin çekimlerinde Hayatımdan oluyordum Bir kılıcın bir anda takılıp fırlamasıyla Üzerimdeki Zırhı deldi geçti Kaburga kemiğime dayanıp saplandı öyle bir hayati kaza atlattım Sevdiğim meslek uğruna canımdan olabilirdim ama karşınızdayım dedi.
ÇEKİMLER, TARİHİ MEKANLARDA YAPILDI
Büyük Selçuklu Devleti’nin hükümdarı Sultan Alparslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen arasında gerçekleşen ve Sultan Alparslan’ın zaferiyle sonuçlanan 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’ni işleyen filmin çekimleri, yedi hafta sürdü. Konya ve İstanbul’da yapılan çekimlerde gerçek tarihi mekanların kullanılmasına özen gösterilen filmde, özellikle Konya’da Selçuklu döneminden kalma hanlar, bedestenler, külliyeler ve Roma dönemine ait kiliseler kullanıldı. Sille’de bulunan 1700 yıllık Aya Elenia kilisesi de filme ev sahipliği yapan mekanlar arasında yerini aldı.
USTA OYUNCULAR BAŞROLDE
TRT 1’in Türkiye ve dünyada ses getiren dizisi Diriliş Ertuğrul’dan Tuğrul Alp olarak tanınan Cengiz Coşkun’un Sultan Alparslan’ı canlandırdığı filmde, Haluk Piyes Alparslan’ın Anadolu seferlerinde öncü komutanı Afşin Bey’e hayat veriyor. Usta oyuncu Caner Kurtaran Romen Diyojen karakterini canlandırırken, Vildan Atasever ise kural tanımaz Hırslı Kraliçe Ludika’ya hayat veriyor. Yapımcılığını 2056 Sinema’nın üstlendiği tarihi film, Türkiye’de alışılagelmiş tüm savaş filmleri algısını değiştirmeyi hedefliyor.
FİLMİN KONUSU
Müslüman toplulukları Selçuklu bayrağı altında birleştirme hayali olan Sultan Alparslan, amcası Tuğrul Bey döneminde başlayan Anadolu’ya seferleri devam ettirmektedir. Bizans’da yaşanan iç karışıklıklar da Türklerin Anadolu’da hızlıca yol almasının önünü açmıştır. Bu duruma dur demek isteyen Romen Diyojen önce bir darbe girişimi ile yönetimi ele geçirmeye çalışmış ancak başarılı olamayarak idam mahkûmu haline gelmiştir. Kraliçe Ludika’nın bir gece yarısı operasyonu ile tahta çıkan Diyojen’in hedefinde, Türkleri Anadolu’dan atma düşüncesi vardır. İki ordu Malazgirt ovasında karşı karşıya gelecek ve Türklerin bu topraklarda bin yıl sürecek serüveni başlayacaktır.

"Sevgililer Günü'nün anlamı yok"


İSTANBUL - Emitt'te Sındırgı Belediyesi standında modellik yapan Ece Gürsel ile Gizem Özdilli "Sevgililer Günü'nün anlamı yok, o gün evdeyiz" dediler.
Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı EMITT, iki yıl aradan sonra İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.
Fuarın ilk gününe Balıkesir Sındırgı Belediyesi alanında mini bir defileye katılan Gizem Özdilli ve Ece Gürsel damga vurdu.
3000 yıllık Yağcı Bedir halılarının desenleri kullanılarak yapılan abiye ve kaftanlar Ece Gürsel ve Gizem Özdilli tarafından tanıtıldı. Çoban stilist olarak tanınan modacı Mustafa Şahin tarafından tasarlanan kıyafetler Akpınar yaşam merkezinde dikildi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın ev sahipliğindeki tanıtımda Gizem Özdilli nazar boncuklu, Ece Gürsel’de Eli Belinde adı verilen kıyafeti tanıttı. Defile sonrası basın karşısına çıkan  mankenler "sevgiler gününün bir anlam ifade etmediğini belirtirken o günü kutlamayalı yıllar oldu. Hayatımızda kimse yok o gün evdeyiz" dediler

RAFET EL ROMAN”dan  “MİLYON YARA”


İSTANBUL - Romantik müziğin öncü isimlerinden Rafet El Roman, yeni şarkısı “Milyon Yara” ile gönülleri bir kez daha fethediyor… Söz ve bestesi yine kendi imzasını taşıyan şarkının klip çekimleri de, Sanatçının çok sevdiği şehir Bakü’de gerçekleştirildi. MİLYON YARA şarkısında anlattıklarını birebir yaşadığını dile getiren  Sanatçı; aşka ve ilişkilere dair çok özel göndermeler de yapıyor.
Geçmişten bugüne; onlarca slow balata imzasını atan RAFET EL ROMAN; çok beklenen 'SEVGİLİLER GÜNÜ” konseri için de KONYA DEDEMAN OTEL’de sahne alacak. Konya’lı müzikseverleri için; en özel şarkılarını seslendirecek olan Sanatçı; kendi şarkılarının yanısıra FERDİ ÖZBEĞEN’den; MÜSLÜM GÜRSES’e, NEŞET ERTAŞ’tan BARIŞ MANÇO’ya; FERDİ TAYFUR’a  kadar çok değerli sanatçıların şarkılarına da yer vererek;   unutulmayacak bir müzik şöleni yaşatacak…

SELAMİ ŞAHİN VE BURCU GÜNEŞ'TEN ÖZEL DÜET

İSTANBUL - Türk müziğinin efsane bestecisi ve yorumcusu Selami Şahin ve güzel şarkıcı Burcu Güneş, önceki akşam Yeni Gazino Maslak'ta hayranlarına unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.
"YENİ ŞARKILAR YOLDA"
Sahneye çıkmadan önce basın mensupları ile bir araya gelen Selami Şahin, oğlu Lider Şahin’in sosyal medya hesabından duyurduğu yeni düetleri hakkında şu sözleri söyledi;
"Oğlum kendi bestesini yapıyor. Ben arkadaşıma balık ısmarlamam, balık tutmasını öğretirim. Her şeyi kendisi yapıyor, kendisi çalışıyor. Bir tek okumalarda gidip yanında oluyorum. Çok güzel bir şarkı geliyor. Benim de yeni albümüm yolda. Yepyeni beş altı şarkı hazırlığındayım. Umarım en kısa zamanda tüm sevenlerim ile albümü paylaşacağım.’’
"KADIN KIYAFETİYLE DEĞİL ZEKASIYLA KONUŞULMALI"
Röportajın devamında sahne kıyafetleri ile ilgili gelen soruya Burcu Güneş şu yanıtı verdi; "Son zamanlarda sahnede bedene yönelik çok hareket var. Konu çok fazla saptırılıyor, kadın haklarına, özgürlüklere geldi. Ama konu bu değil. Bir insanı, yıllarca o işi etüt etmiş bir insan eleştirebilir. Ben de 13 yaşından beri sahne alan bir kadın olarak kendi meslektaşlarımı eleştirdiysem, onu da düzgün bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum. Tabi ki isteyen istediğini giyecek. Ama biz kadın olarak işimizle en güzel şekilde ön plana çıkabiliriz.
Sahneye ilk olarak kırmızı uzun bir elbiseyle çıkan Burcu Güneş, şarkılarını salonu dolduran misafirlerle beraber seslendirdi. Muhteşem gecenin finalinde ise binlerce seveni ile buluşan usta sanatçı Selami Şahin, programına "Seninle Başım Dertte" şarkısıyla başlayarak hayranlarından büyük ilgi gördü.
Yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalarak muhteşem bir performansa imza atan Selami Şahin, repertuvarının üçüncü şarkısında Burcu Güneş ile birlikte "Ben Bir Tek Kadın Adam Sevdim" şarkısına düet yaparak ayakta dakikalarca alkışlandı. Öte yandan sahne alan Oryantal Nebahat kıvrak danslarıyla yürek hoplattı.


CAHİDE PALAZZO’DA ÖZCAN DENİZ FIRTINASI


İSTANBUL - Sesi ve şarkılarıyla milyonların gönlünü fetheden sanatçı Özcan Deniz, önceki akşam eğlencenin en keyifli adresi Cahide Palazzo’da yeniden sevenleriyle bir araya geldi.
10 yıl aradan sonra sahnelere geçtiğimiz ay Cahide Palazzo’yla dönen Özcan Deniz, yoğun istek üzerine tekrar hayranlarının karşısına çıktı. Sevenleriyle bir arada olmanın mutluluğunu paylaşan Deniz: “Eğlenmek sadece ‘çıkalım dağıtalım’ demek değildir, bazen de çıkalım unutalım anlamındadır. Eğlence aslında bir maskedir. Bu akşam işte tam da çıkalım unutalım dediğimiz bir akşam olacak.” sözleriyle alkışları topladı.
Rezervasyonları günler öncesinden dolan sanatçı, geçmişten günümüze dillere pelesenk olmuş şarkılarıyla Cahide Palazzo misafirlerini zaman tüneline çıkardı.
Kendi şarkılarının yanı sıra müziğe damgasını vurmuş şarkıları da sahnesinde seslendiren Özcan Deniz, Orhan Gencebay’ın ‘Bir Teselli Ver’ şarkısıyla Cahide Palazzo’yu yıktı geçti.

İPEK AÇAR'IN KONUĞU GÜLİZ AYLA


İSTANBUL - İpek Açar'ın TRT Müzik ekranlarında yayınlanan performans programı 'İpek Yolu'nun 10 Ocak Perşembe akşamı konuğu yorumcu Güliz Ayla oldu. Güliz Ayla ve İpek Açar, TRT Müzik ekranlarında İstanbul Akademi Orkestrası eşliğinde, Alper Kömürcü direktörlüğünde birbirinden özel şarkılara imza attılar, düetler yaptılar.
COVİD OLMADIM AMA ÇOK KORKUYORUM
Güliz Ayla ve İpek Açar'ın konser aralarındaki sohbetlerinden de ilginç konular çıktı. Güliz Ayla, "Covid olmadım ama, çok korkuyorum yakalanacağım diye. Konserlere, çekimlere hiç ara vermedim ama, yakalanmadım da" derken, Corona Virüs korkusunu anlattı. 
SAMSUN PİDESİYLE BÜYÜDÜM
Güliz Ayla, "Samsun pidesiyle büyüdüm. Çocukluğumu da yaşadım, şimdiki çocuklar şanslı değil" derken, sesinin güzelliğinin okulda bile dikkat çektiğini belirterek  "Okulda arkadaşlarımdan ve öğretmenimden Güliz'in sesi çok güzel yorumları geliyordu. Öğretmenlerim sürekli şarkı söyletiyordu. Evde de deodorant şişesini, fırçaları mikrofon gibi kullanıp ayna karşısına şarkılar söylüyordum. İnek bir öğrenciydim. Bana doktor olur diyorlardı. Kararımı açıklayınca ailem bana güvendi, şanslıyım" itiraflarında bulundu. 


Turan Özdemir'siz gala

İSTANBUL - 2018’de geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan tiyatro ve sinema sanatçısı Turan Özdemir’in, hayattayken rol aldığı son filmi “İsmetse Olur” 11 Şubat’ta vizyona giriyor.
Mania Yapım ve UK Production işbirliğinde hayata geçirilen komedi yapımının galası, İzmir Ege Palas Otel’de yapıldı. Galaya, filmin senaristi, yönetmeni ve oyuncusu Umut Kaya ile birlikte yapımcı Ali Çerçioğlu, oyuncular Aytaç Özgür, Ayça Ekin Beğen, Melis Buse Betkayan ve Soner Tırpan da katıldı.
İzmir’in Tire ilçesine bağlı Gökçen Köyü’nde 2016’da çekilen film hakkında bilgi veren yönetmen Umut Kaya, “Bu film için çok emek verdik. Çekimler tamamlandıktan sonra birtakım sorunlar, maddi sıkıntılar yaşadık. Arkasından pandemi girdi ve yayınlanması biraz gecikti. Turan (Özdemir) ağabeyle bir sonbahar günü Karşıyaka’da buluşmuştuk. Ona projeden bahsettiğimde çok beğendi ve kesinlikle rol almak istediğini söyledi. Ben de seve seve kabul ettim. İyi bir insandı, iyi bir oyuncuydu. Belki bizleri şu an yukarıdan görüyordur. Bizde emeği çoktu. Filmi 2016’da çektik ve ancak bu haftaya yayınlamak nasip oldu. Şarap gibi yıllandı adeta” yorumunda bulunurken Mania Yapım’ın sahibi Ali Çerçioğlu ise problemlere rağmen geç de olsa filmi vizyona koyabildikleri için mutlu olduklarını söyledi.


Yapımın dolandırıcı karakteri Aytaç Özgür ise “İyi ki herkesi dolandırmışım da böyle bir çalışma ortaya çıkmış. Filmin çok güzel bir hikayesi vardı. İzleyici kendisinden çok şey bulacak. Turan ağabey, İzmir Devlet Tiyatrosu’ndan emekli bir sanatçıydı. Beraber çok oyunlarda rol aldık. Son filmi bana nasip oldu. O yüzden gururluyum. Anlatılacak bir insan değil, yaşanılacak bir insandı. Büyük bir sanatçıydı. Nur içinde yatsın” şeklinde konuştu. Turan Özdemir’i çok sevdiğini ve vefatını duyunca çok üzüldüğünü ifade eden oyuncu Ayça Ekin Beğen de “Turan hoca filme o kadar çok emek verdi ki, saymakla bitmez. İnanılmaz bir oyuncuydu. Televizyonda göründüğünden daha fazlası vardı onda. Pırlanta gibi bir insandı. Kendi filmini görememesi çok acı. Toprağı bol olsun” dedi. Melis Buse Betkayan ise “Filmin yayınlanmasını o kadar çok bekledik ki, ben orada ne yaptığımızı hatırlamıyorum bile” diyerek gülümsemelere sebep oldu.
Konuşmaların ardından Turan Özdemir’in hayattayken yazdığı bir mektup, konukların ve basın mensuplarının önünde ilk kez okundu. Radyo programcısı Hüseyin Özdemir’in okuduğu mektupta; “Canım mesai arkadaşlarım, benim büyük ailem. Hani çoğu Türk filmlerinde baş rol oyuncusu bir mektup bırakır ve evi terk eder ya. Siz de bu mektubu okurken ben çok uzaklarda olacağım. Aranızda olmayı gerçekten çok isterdim. “İsmetse Olur”da kısmet olmadı maalesef. Bu dünyada çok kötülük gördüm, çok fazla kötü gördüm. Zulüm edenler her zaman nefretle anıldı. Bir tiyatrocuya yapacağınız en büyük iyilik, onu unutmamaktır. Kendimce düzgün bir hayat sürdüm ama eski enerjim de kalmadı. Kalbim artık yeter demeye başladı. Kendimi hasta hissediyorum. Farz edin ki aranızda değilim ama ben her yerdeyim. Hepinizden tek bir isteğim var. Sakın beni unutmayın” cümleleri yazıyordu. Mektubun okunmasıyla duygusal anlar yaşanırken, sonrasında salona geçen konuklar usta sanatçıyı beyaz perdede izleyerek alkış yağmuruna tuttu.