5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali Başarı ödüllerinin sahipleri ve Jüri üyeleri belli oldu! 

İSTANBUL - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Yönetmen Gülten Taranç’ın direktörlüğünde Kadın Yönetmenler Derneği’nin düzenlediği 5.Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali başarı ödüllerinin sahipleri belli oldu. Bu yıl Sevin Okyay Sinema Yazarlığı Başarı Ödülü Melis Behlil’e, Akademi Başarı Ödülü ise Yaşar Üniversitesi iletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Dabak’a verilecek. Bu yıl yönetmen başarı ödülünün sahibi ise İran’ın ünlü yönetmenlerinden Nergis Abyar. 27 Şubat’ta Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek ödül töreninde ödüller sahiplerine takdim edilecek.

FESTİVAL ANA JÜRİSİ ve SİYAD JÜRİSİ BELLİ OLDU!

5 Uluslararası ve iki ulusal yarışmanın düzenleneceği festivalde bu yıl SİYAD Jürisi ilk kez ulusal kategoriler için ayrı bir değerlendirme yapacak.

Uluslararası Altın Makara Kategorisi Jüri Üyeleri; yönetmen Leyla Yılmaz, Emine U. Berger, Doç. Dr. Ragıp Taranç,  Kamera Göz Ulusal ve Uluslararası Belgesel Kategorisi Jüri Üyeleri; Prof. Eylem Atakav, Doç. Dr. Gülçin B. Özdemir ve yönetmen Neşe U. Nohutçu, Kısa Candır Ulusal ve Uluslararası Kısa Film Kategorisi Jüri Üyeleri Yönetmen Burçak Ü. Açık , Oyuncu Ezgi Çelik, Yönetmen Öykü Orhan, Uluslararası Animasyon ve Deneysel Kategori Jüri Üyeleri, Dr.Öğr. Üyesi Melis Bilgin, Yönetmen Zeynep Akçay, Yönetmen Berna Gençalp’ten oluşurken SİYAD jürisinde ise Şenay Aydemir, Janet Barış ve Senem Erdine yer alıyor.

ALTIN MAKARA SAHİPLERİNİ TİRE’DE BULACAK!

28 ülkeden 98 film gösterimiyle 5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali 27 Şubat- 8 Mart tarihleri arasında İzmir'de ve çevrimiçi olarak tüm Türkiye'de gerçekleşecek. 46 Filmin uluslararası, 62 filmin ise Türkiye prömiyerine ev sahipliğini yapacak olan festivalin yarışma filmleri 28 Şubat- 5 Mart tarihleri arasında İnstitut français de Turquie'de izleyici ile buluşacak. Yönetmenlerin çevrimiçi ve fiziki olarak soru cevap etkinliğine katılacağı festivalin seçkisinde yer alan pek çok film www.kadinyonetmenlerfestivali.com.tr adresinden izlenebilecek. 6-7-8 Mart tarihlerinde Tire’de Tire Belediyesi’nin ev sahipliğinde ulusal yarışma filmlerinin gösterimi ve kapanış töreni gerçekleştirilecek.

Web Sitesi: https://kadinyonetmenlerfestivali.com.tr/

Instagram: https://www.instagram.com/kadinyonetmenlerfestivali/

Facebook: https://www.facebook.com/kadinyonetmenlerfestivali

Twitter: https://twitter.com/UKYFest

ALAZ ALAZ BAŞLAYAN AŞK BURAY KONSERİNDE EVLİLİKLE TAÇLANDI...

İSTANBUL - Şarkıları ile milyonların sevgilisi haline gelen başarılı sanatçı Buray, KerkiSolfej organizasyonu ile gerçekleştirilen 14 Şubat Sevgililer Günü Konserleri kapsamında Ankaralı hayranları ile buluştu.

Sahneye aşkın rengi olarak kabul edilen kırmızı bir ceketle çıkan Buray, etkinlik alanını dolduran müzikseverlere unutulmaz bir sevgililer günü konseri verdi.

SANA KIRMIZI ÇOK YAKIŞIYOR

Konserinin ikinci bölümünde sahnesini evlilik teklifinede açan Buray, hayranları arasında yer alan bir çiftin mutluluğuna şahitlik etti. "Sana kırmızı çok yakışıyor" diyerek sahneye koşan ve Alaz Alaz şarkısı ile başlayan ilişkilerini bu konserle evliliğe taşımak istediklerini ifade eden çifte mutluluklar dileyen başarılı sanatçı, bir süre önce yayınlanan "Aşk Yeniden" şarkısınıda onlar için seslendirdi.

14 ŞUBAT'IN SELFİE ŞAMPİYONU

Sevginin son dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey olduğununda altını çizen Buray, konserinin sonlarına doğru müzikseverleri sahne önüne davet ederek muhteşem bir finale imza attı... Selfie rekorunun kırıldığı geceyi Alaz Alaz şarkısına yaptığı bisle noktalayan Buray, sahneden alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde indi...

SILA’DAN AŞK ŞARKILARI

İSTANBUL - Pop müziğin başarılı kadın sanatçılarından Sıla, Sevgililer Günü’nde Kerki Solfej'in düzenlediği konserde İstanbullulara keyifli bir akşam yaşattı.

Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde hayranlarının karşısına çıkan Sıla, mavi elbisesiyle büyüledi. 14 Şubat’a özel repertuvarıyla en güzel aşk şarkılarını söyleyen sanatçı, konserde  keyifli anlara imza attı.

“Keşke konu hep aşk olsa”

Şarkı arasında Sevgililer Günü ile ilgili yaptığı konuşmada “Bu zamana kadar özel günlere sığınmaya hiç gayretim olmadı. Ama zaten özel gün bahane birlikte olmak şahane. Keşke konu hep aşk ve sevgi olsa.” şeklindeki sözleriyle salondan büyük alkış aldı.

“Sevgilim için söyleyeceğim”

Sıla düzenlemesini sevgilisi İlker Kaleli’nin yaptığı “Rüyanda Görsen İnanma” şarkısını “Bu şarkıyı sevgilim için söyleyeceğim” diyerek kendisini sahne arkasından izleyen Kaleli’ye ithaf etti. Coşkulu seyirci konser bitiminde sanatçıyı bitmeyen alkışlarla tekrar sahneye çağırdı. 

"Taklit etmem taklit edilirim" 

İSTANBUL - Seren Serengil, sahnede giydiği cüretkar elbisesi için Gülşen'i taklit ettiği iddialarına "Ben taklit etmem taklit edilirim" dedi. 

Çiğdem Koç Güzellik Merkezleri'nin 5. yılı ünlü isimlerin katıldığı kokteyl ile kutlandı. 

Bu özel günde, Çiğdem Koç'u Seren Serengil, Ferman Toprak, Esra Balamir, Ece Mumay, Kerimcan Durmaz ve Samet Laçina gibi ünlü isimler yalnız bırakmadı. 

Kutlamalar sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Seren Serengil, sahnede giydiği cüretkar kıyafet yüzünden Gülşen'i taklit ediyor iddialarına "Ben kimseyi taklit etmem taklit edilirim, ben aileden öyle büyütüldüm" cevabını verdi. Sahnelere yeniden dönmesiyle ilgili de "Yeni gelmedim geri geldim" dedi. 

"Bayanların masrafı çok ağır" 

Kokteylde şarkıcı Ferman Toprak da renkli açıklamalar yaptı. Ferman Toprak; "Bayanların masrafları çok ağır. Elektrik, su, doğalgaz gibi güzellik masrafları da arttı" dedi. Metroseksüel misiniz sorusuna da "artık erkekler de eşine çocuklarına güzel görünmek için bakım yaptırıyor normal olarak” yanıtını verdi. 

"Benim kısmetim bağlanmış" 

Kokteyle katılan Esra Balamir'e sevgiler günü ile ilgili düşünceleri soruldu. Esra Balamir ise “sevgililer gününü kutlamayalı yıllar oldu. Benim kısmetim bağlanmış. Çok seçiciyim ben” yanıtını verdi. 

“AMADEUS” ANKARA YOLCUSU…

İSTANBUL - Geçtiğimiz aylarda Ankara Congresium’da kapalı gişe sahnelenen ve biletleri haftalar önce tükenen “Amadeus”, yoğun istek üzerine Ankaralı tiyatro severlerle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. 

17-18-19 -20 Şubat tarihlerinde yeniden Ankara Congresium’da perde açacak olan“ Amadeus”un Salieri karakterini canlandıran Selçuk Yöntem, “Ankara seyircisinin gösterdiği yoğun ilgi üzerine yeniden 4 gün üst üste sahne alacak olmak bizi çok mutlu etti. Her bir seyircimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment iş birliği ile sahnelenen “Amadeus”, sahne önünde 35, sahne arkasında da 35 kişiden oluşan toplam 70 kişilik dev kadrosuyla Ankara yolcusu.

Başrollerini Selçuk Yöntem, Okan Bayülgen ve Özlem Öçalmaz’ın paylaştığı “Amadeus”, Şubat, Mart ve Nisan programı;

* 17-18 Şubat 2022 / Ankara Congresium / 20.30

* 19 – 20 Şubat 2022 / Ankara Congresium / 19.30

* 23 Şubat 2022 Çarşamba / Zorlu PSM / 20.30

* 24 Şubat 2022 Perşembe / Zorlu PSM / 20.30

* 28 Şubat 2022 Pazartesi / Zorlu PSM / 20.30

* 1 Mart 2022 Salı / Zorlu PSM / 20.30

* 6 Mart 2022 Pazar / Zorlu PSM / 19.30

* 10 Mart 2022 Perşembe / Zorlu PSM / 20.30

* 11 Mart 2022 Cuma / Zorlu PSM / 20.30

* 9 Nisan 2022 Cumartesi / Ankara Congresium / 20.30

* 10 Nisan 2022 Pazar / Ankara Congresium / 16.00

“MERVE ÖZBEY’E EVLİLİK YILDÖNÜMÜ SÜRPRİZİ”

İSTANBUL - Merve Özbey ve Kenan Koçak çifti geçtiğimiz akşam Cahide Palazzo’da Afara Müzikali’ni izlemeye gitti.

Evlilik yıldönümlerini kutlayan çift girişte basın mensupları ile bir araya geldi. Eşi Kenan Koçak'ın kendisine sürpriz yaptığını belirten başarılı sanatçı, “Keyifler yerinde, konserler yoğun. Onun dışında evde kızımızla vakit geçiriyoruz” dedi. 

Evliliklerinin 3'üncü yılına giren Merve Özbey ve Kenan Koçak çiftine gecenin ilerleyen saatlerinde pasta sürprizi yapıldı. Sürpriz karşısında duygulanan Merve Özbey pastayı eşiyle beraber üfledi.

Güzel Oyuncu Rüya Koriç Üç Sinema Filmi İle Geliyor

İSTANBUL - Güzel oyuncu Rüya Coriç Şubat ayında üç filmin vizyona girmesinin mutluluğu yaşadığını söyledi.

Pandemi yüzünden etkilenen sinema salonları tekrardan hareketlenmesiyle önümüzde ki ay bekleme olan üç filmi ‘Olmadı Kaçarız, Erzurumlu Mümessil, Herşey Dahil’ adlı filmleriyle seyirciyle buluşmaya gün sayıyor. 

Seksi oyuncu suan da tv8.5 buçuk da her hafta business time programıyla ekranlarda olmaya devam ediyor. 

Filmler için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Coriç 2022  benim şanslı yılım olacağına inanıyorum, güzel süprizler yakında  dedi.

Soygun Oyunu: Büyük Vurgun’un galası yapıldı!

18 Şubat Cuma günü vizyona giren Soygun Oyunu: Büyük Vurgun filminin galası, filmin oyuncuları ve seçkin konuklar eşliğinde gerçekleşti.

AD yapımcılığında Ali Doğançay’ın yazıp yönettiği; Burak Sevinç, Sercan Badur, Selim Bayraktar, Bülent Alkış, Gürkan Deniz Akhanlı, Yağmur Ün, Seren Deniz Yalçın’ın rol aldığı polisiye komedi filmi Soygun Oyunu : Büyük Vrgun’un galası Kanyon Cinemaximum’da gerçekleşti. Filmin galasına, yönetmen ve oyuncuların yanı sıra, sanat ve cemiyet hayatından da ünlü isimler katıldı.

Filmle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan filmin oyuncularının ortak söylemi pandemi öncesinde çektikleri filmin vizyona girmesinden duydukları memnuniyeti dile getirmek oldu. Filmi bir an önce izlemek istedikleri söyleyen oyuncular aylar sonra bir arada olmaktan duydukları mutluluğu da dile getirdiler.