Stres, karşınızdaki kişiye, duruma veya olaya verdiğiniz tepkidir. Bu tepkinin ölçüsü kişiden kişiye ve durumdan duruma değişir. 

Herkesin stres yaşama nedenleri farklıdır ve strese başa çıkma yöntemleri de farklıdır. Sizlere bu yazımda stresi yönetebilmeniz ve stresle başa çıkmanız için çok etkili bir yöntem sunacağım. Bu yöntem hem pratik hem de teorik uygulamaları içeriyor. Dünya Değişim Akademisi' ndeki Stres Yönetimi Değişim programı sayesinde stresten kurtulacaksınız .

İsterseniz öncelikle stresi biraz tanımlayalım ve belirtilerinden bahsedelim . Sonra çözümü üzerine konuşalım. Stres, duygusal durumumuzla bağlantılıdır. Öfkelendiğinizde, birine kızdığınızda stres ve gerilim yaşarsınız. 

Bazen aynı olay aynı kişide bir gün stres yaratırken, diğer gün hiç bir etki yaratmayabilir. Kendinizi gözlemleyin. Göreceksiniz ki, stres tamamen sizin duruma veya kişiye olan tepkilerinizle ilgili. Hayatınızdaki stresin nedenini anlayınca , keşfedince onu yönetebileceksiniz. 

Stres altında beden her türlü tehdide yanıt verir. Tehdit altında olduğunu hissettiğinde stres hormonu salgılanır. Kalbiniz hızla atmaya başlar, nabız yükselir, kaslar kasılır, nefes sıklaşır ve duyular keskinleşir. Böylece bedendeki bu aktiflik sonucu dayanıklılık artar . Stres tepkisi size , “ Savaş veya kaç “ der. Bu tepki, vücudun kendini koruma yoludur. 

Stres, bazı durumlarda hayat da kurtarır ama hayat da alır o yüzden çok tehlikelidir. Stresli olduğunuzda daha enerjik ve daha uyanık olursunuz. Acil durumlarda hayatınız bile kurtulabilir çünkü duyular keskindir. Kazadan kaçmak için ani reflekse ihtiyaç vardır işte o anda stres artar ve uyanık kalırsınız. 

Ama eğer rahat olmadığınız bir dönemdeyseniz stres yararlı değildir. Aksine zihne ve bedene hasar verir. Acı verici bir olayla karşılaştığımızda zihin ve bedende çeşitli değişiklikler meydana gelir . O zaman daha hızlı kalp atımı ve nefes alımı yaşanır . Kol ve bacaklarda kaslar kasılır . 

Bir durumun tehlikeli olmadığına karar vermişseniz, rahatlama ve sakinleşmek için zihin, bedende değişiklikler olur. Böylece gevşeme yaşanır. 

Stres altında hatırlama güçlüğü yaşanır ve yaşam olaylarına ilgi azalır. Dikkati toparlamakta zorluk yaşar ve kararsız olursunuz. Yaratıcılık azalır , zihinsel aktivitelerde durgunluk yaşanır . Sürekli olumsuz düşünceler zihinde oluşur ve olayların negatif yönünü görürsünüz. 

Umutsuzluk, çaresizlik , kızgınlık ,öfke, kaygı, korku , huzursuzluk , gerginlik gibi duygusal belirtiler de hakimdir . Fiziksel bedende ağrı , midede bulantı , uykuda güçlük hissedersiniz. 

Stres depresyona, kilo problemlerine , kalp rahatsızlıklarına  ve sindirim, solunum rahatsızlıklarına hatta bazen kansere bile neden olur. 

Stresi yönetmek ve başa çıkmak artık elinizde. Size bu duygu durumundan çıkmak için harika bir dönüştürücü araç sunuyorum. Dünya Değişim Akademisi' nde Değişim Uzmanları rehberliğinde sunulan 150 civarı değişim programları var. 

Duygusal bedensel zihinsel olarak stres belirtilerine rastladığınızda vakit bile kaybetmeden Dünya Değişim  Akademisi' ndeki Değişim Uzmanları ile iletişime geçin ve bu programı 8 çalışma şeklinde ONLİNE olarak uygulayabilirsiniz. Özellikle bu süreçte daha mutlu olmanız için sizlerin yanınızdayız. 

Dünya Değişim Akademisi’ nde uygulanan Stres Yönetimi  Değişim programı sayesinde stresi yönetebilecek, stresin kaynaklarını bulacaksınız. Duygu ve düşüncelerinizin farkına varacak ve stresi ortadan kaldırabileceksiniz. 

Program 8 çalışmadan oluşur. Her çalışma pratik ve teorik uygulamalar içerir.Her çalışmada stresle ilgili  farkındalığı artırıcı küçük bilgilendirmeler verilir. Pratik uygulamalar ise, nefes , vücut hareketleri ve gevşeme tekniklerini kapsar. 

Her çalışmanın uygulanışı dinamiktir ve her çalışmada Değişim teknikleri uygulanır .  Bu teknikler Değişim Uzmanının rehberliği ile, bilimsel, sistemli, yöntemli uygulanır. Teknikler ardı sıra oluşan duruşlardan oluşur. Beden hareketleri nefesler  ile birlikte  dinamik uygulanır. Böylece beden ve zihnin uyumu artar.  Zihindeki düşünceler yavaşlar,  zihin düşüncelere dalamaz sadece tekniğe ve beden hareketine odaklanır. Böylece bedendeki uyuşukluk gider ve organizma canlanır , böylece enerji yükselir. 

Stres Yönetimi Değişim Programı sayesinde nefesin ve düşüncelerinizin farkında olunca şu anı yaşayacaksınız. Kaygılar ve korkular ortadan kalkacak. Size stres yaratan şeylere verdiğiniz tepkileri fark ettikçe stresi yönetebileceksiniz.

KENDİNİ DEGİŞTİR DÜNYA DEĞİŞSİN

DÜNYANI DEĞİŞTİR DÜNYA DEĞİŞSİN