Tekvandoda yıldızlar kategorisinde Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları bulunan 13 yaşındaki Fatma Eylül Koca, dünya şampiyonluğu hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Küçük yaşlarda spora olan ilgisiyle cimnastiğe başlayan Bartın Cumhuriyet Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Fatma Eylül, 5 yıl önce arkadaşlarına özenerek tekvandoya yöneldi.

Ailesinin de desteğiyle Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübünde tekvandoya başlayan Fatma Eylül, bölge ve ülke genelindeki turnuvalara katıldı, ilk derecesini 2015'te Antalya'da Minikler Avrupa Şampiyonası'nda 3'üncü olarak elde etti.

Aynı yıl Antalya'da katıldığı Minikler Türkiye Şampiyonası'nda da 3'üncü olan milli sporcu, geçen yıl Mersin'deki Anadolu Yıldızlar Ligi finallerinde Türkiye şampiyonu olarak altın madalya almaya hak kazandı.

Fatma Eylül, ekimin ilk haftasında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirilen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak kariyerine önemli bir başarı ekledi.

"Hep inandım ve bu başarıyı elde ettim"

Milli sporcu Fatma Eylül, yaptığı açıklamada, 5 yıl önce tekvandoya giden arkadaşlarına özendiğini ve ailesine, bu spora başlamak istediğini söylediğini belirtti.

Ailesinin ilk başta bu isteğine karşı çıktığını ifade eden Fatma Eylül, "Annem yolda yürürken bir kız çocuğuyla karşılaşmış ve kız kendisini takip edenlerden korkarak annemin yanına gelmiş. Annem o olaydan sonra benzer şey başıma geldiğinde kendimi savunabilmem için bu spora başlamamı istedi. Zaten ana sınıfına giderken de öğretmenim hep spora başlamamı istiyordu." diye konuştu.

Emeğinin karşılığını aldığı için mutlu olduğunu dile getiren Fatma Eylül, şunları söyledi:

"Türk bayrağını dalgalandırmak ve İstiklal Marşı'nı dinletmek beni gururlandırdı. Bu başarımı da başta hep beni destekleyen aileme, bana çok büyük emek veren hocama ve çok çalışmaya borçluyum. Kimi zaman yenildim, kimi zaman yendim ama hep inandım ve bu başarıyı elde ettim. İlk derecemi spora başlamamdan 4 yıl sonra elde etmiştim ama bu süreçte hiçbir zaman 'yapamıyorum' demedim, küsmedim, daha bir inançla devam ettim. Hedefim dünya şampiyonalarına ve olimpiyatlara gidip oralarda İstiklal Marşı'mızı dinleterek Türk bayrağını dalgalandırmak."