GAZİANTEP - Norveç ekibi Rosenborg'da deneme antrenmanlarına çıkan Beşiktaş'ın genç futbolcusu Muhammed Demirci ile son çalışan teknik adam olan PTT 1. Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü Hakan Kutlu, genç yeteneklere "yıldız" gibi sıfatlar yüklenmesi konusunda sabırlı olunmasını istedi.

Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknik direktörlük hayatı boyunca gençlere şans veren ve onları Türk futboluna kazandırmak için özel çaba gösteren birisi olduğunu söyledi.

Gaziantep ekibine sıkıntılı bir sürecin ardından geldiğini hatırlatan Kutlu, geçen sezon takımda kiralık oynayan Muhammed Demirci'ye takımın bulunduğu konum itibarıyla şans verme imkanı bulamadığını dile getirdi.

Muhammed'e çok genç yaşlarda, profesyonel futbol hayatına adım atmadan "yıldız" gibi yakıştırmalar yapıldığını hatırlatan Kutlu, şöyle konuştu:

"Muhammed bence bu iddialı söylemlerin altında zaman zaman ezildi. Çünkü daha yolun çok başında olan birine büyük sorumluluklar veriyorsun. Bu da ister istemez oyuncuyu baskı altında bırakıyor. Muhammed, potansiyeli olan, yetenekli bir oyuncu. Ancak kendisine verilen yıldız sıfatı çocuğun üzerine çok yük bindirdi ve zaman zaman bunun altında ezildi. Oysaki Muhammed'in iyi yerlere geleceğini düşünüyorum."

'Bu gençlere sahip çıkılmasını bekliyorum'

Kutlu, Muhammed Demirci ile farklı ortam ve şartlarda bir araya gelmiş olmaları halinde ona katkı sunmayı istediğini ancak geçen sezon şartların buna elverişli olmadığını vurguladı.

Bir dönem spor yorumcusu olan ve şimdilerde de teknik direktörlük yapan bazı isimlerin Muhammed Demirci'yi çok ön plana ittiğini ve yeteneği nedeniyle "yıldız" yakıştırması yaptığını vurgulayan Kutlu, şunları kaydetti:

"Hak ettiği yerlere geleceğine inandığım Muhammed'e yıldız tanımlaması yapan eski yorumcu ve teknik direktör arkadaşlarımın bu gençlere sahip çıkmasını bekliyorum. Çünkü belki o dönem bu çocuklara, ağır yükler verilmeseydi durumları daha farklı olabilir. Yıldız demek için sabırlı olmalıyız. Bu noktada spor adamlarına, basın çalışanlarımıza ve spor yorumcularına önemli görevler düştüğüne inanıyorum. Genç yeteneklerimizi kazanmak istiyorsak, onlarla ilgilenmeli, gereğinden fazla kontrolsüz öz güven yüklememeli ve onlara şans vermemiz gerektiğini düşünüyorum."