İSTANBUL

Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, ''sahte çürük raporu tanzim ederek, kendisi yerine yeğenini askeri hastanedeki heyetin huzuruna çıkarttığı'' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Baransu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Yıldırım'ın 1983'de İzmir Kemeraltı Askerlik Şubesi'nde, ''4 yaşındayken düştüğü ve sağ bacağında kısalık olduğunu'' belirterek, sahte çürük raporu aldığı öne sürüldü.

Yıldırım'ın askeri hastanedeki muayeneye, kendisi yerine yeğeni Osman Yalçın'ı gönderdiği iddia edilen dilekçede, 4 Kasım 1983'de, askeri heyetin Yıldırım'a ''askerliğe el verişli değildir'' raporu verdiği, böylece Yıldırım'ın askerlikten muafiyet kazandığı aktarıldı.

Bu eylemleri kamu görevlileri ile gerçekleştirdiği gerekçesiyle Yıldırım'ın ''rüşvet'' suçunu da işlediği öne sürülen dilekçede, Yıldırım'ın askerlikten hukuka aykırı bir şekilde muafiyet kazandığı için de ''askerlik kanununa muhalefet'' suçunu işlediği iddia edildi.

Dilekçede, Aziz Yıldırım'ın, iddia olunan suçlardan hakkında kamu davası açılarak, cezalandırılması talep edildi.