LAS VEGAS - ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, dünya üçüncüsü oldu.

Orleans Arena'da düzenlenen şampiyonanın dördüncü gününde Yeşilırmak, üçüncülük-beşincilik maçında Kolombiyalı Jackeline Renteria Castillo ile karşılaştı. Milli sporcu, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı ve bronz madalyaya uzandı. 

Yeşilırmak, sabah seansında ilk turda Meksikalı Alejandro Bonilla'yı 6-0 yenmiş, ikinci turda Japon rakibi Kaori Icho'ya 10-0 yenilmişti. Milli güreşçi, rakibinin finale kalmasıyla repesaj mücadelesine çıkma hakkı elde etmiş, ilk repesaj mücadelesinde Hindistan'dan Geeta Geeta'yı tuşlayıp, ikinci repesaj maçında Macar güreşçi Marianna Sastina'yı 5-2'lik skorla geçmişti. 

Başarısını tekrarladı

Milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, milli forma altında dünya şampiyonalarındaki ikinci madalyasını kazandı.

Milli sporcu, geçen sene Özbekistan'da yapılan dünya şampiyonasında da 58 kiloda bronz madalya kazanarak, dünya şampiyonalarında madalya kazanan ilk Türk kadın güreşçi olma başarısı göstermişti.

"Olimpiyatlarda altın madalyaya adayım"

Yeşilırmak, ödül töreni sonrasında yaptığı açıklamada, dünya şampiyonasının kendisi açısından çok iyi geçtiğini belirterek, "Finalde olamadım, üzgünüm ama önce olimpiyat kotası aldığım için, sonra da madalya kazandığım için çok mutluyum" diye konuştu. 

Gelecek sene yapılacak dünya şampiyonasında hedefinin altın madalya olacağını vurgulayan milli sporcu, "Olimpiyatlarda altın madalyaya adayım. Burada elde ettiğim başarı ve kazandığım bronz madalyayla bunu kanıtladığıma inanıyorum. Çok çalışmaya devam edeceğim ve altın madalyaya ulaşacağım" dedi.