İSTANBUL - Kariyerinde 9 kez dünya serbest dalış rekoru kıran milli sporcu Yasemin Dalkılıç, "Dünyanın İnanılmaz Dalışlar" adlı belgesel dizisi çekiyor.

Dalkılıç, uzun süre ara verdiği dalışlarına, "Enerjini Doğru Kullan" sloganıyla sosyal sorumluluk projeleri yapan CANTEK firması sponsorluğunda geri döndü. Dalkılıç, proje kapsamında "Dünyanın İnanılmaz Dalışları" adlı 6 bölümlük belgesel dizisi hazırlıyor. Belgeseller; Batıklar, Mercan Resifleri, Gece, Adalar, Aquarius ve Diğer Mavi adlarıyla yayınlanacak.

Yasemin Dalkılıç ve CANTEK firması, hayata geçirilen projeyle, okyanusların derinliklerini, gizemini ve ekosistemdeki sorunlar yüzünden kaybolmaya yüz tutmuş okyanus canlılarını kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

Belgeselin çekimleri, Bahamalar, Jamaika, Meksika, Cayman Adaları, Dominik Cumhuriyeti ve Şili'deki batıklar, gemi enkazları, mercan kayalıkları ve mağaralara Dalkılıç'ın dalışlarıyla gerçekleştiriliyor.

Dalkılıç: "İnanılmaz güzel bir proje oldu"

Belgeselin The Ritz-Carlton İstanbul Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Yasemin Dalkılıç, sponsor firma CANTEK'in yönetim kurulu başkanı Can Hakan Karaca ve Dalkılıç'ın eşi Rudi Castineyra katıldı.

Kendisi açısından inanılmaz bir projeye imza attıklarını aktaran milli sporcu, şöyle konuştu:

"İlk rekorumdan beri dünyanın çeşitli yerlerine seyahat ettim ve birçok yerde dalış yaptım. Fırsat bulduğumu her anda turistik tipte dalışlar yaptık fakat bu dalışlar limitliydi. Bunun için hep buralara geri dönmek istemiştim. 10 yılda inanılmaz derecede tükenmiş, resiflerin çok büyük kısmı yok olmuş ve balık miktarı azalmıştı. Buna çok şaşırdım. Kızım benim yaşıma geldiğinde gördüğüm yerleri göremeyecek diye düşündüğüm için bu belgesel işine giriştik. Bunları göstererek, durumun vahametine dikkat çekmek istedik. Böyle uzun bir seyehate başladık. İnanılmaz güzel bir proje oldu."