İSTANBUL/ANKARA

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 6. ve son maçında Medical Park Antalyaspor ile 0-0 berabere kalanGalatasaray, grup ikincisi olarak yarı finale çıktı.

Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen iki takımın karşı karşıya geldiği mücadele golsüz eşitlikle sonuçlanırken, Medical Park Antalyaspor 3 galibiyet ve 3 beraberlik sonucunda topladığı 12 puanla lider olarak adını yarı finale yazdırdı. Grubu 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle tamamlayan Galatasaray ise 11 puanla ikinci olarak yarı finale yükseldi.

Kupadaki diğer maçlarda, A Grubu'nda Bursaspor, sahasında Akhisar Belediyespor'u 3-0, Eskişehirspor da yine sahasında Sivasspor'u 1-0 yendi.

Yarı final eşleşmeleri belli oldu

Bu sonuçların ardından Bursaspor, Eskişehirspor, Medical Park Antalyaspor ve Galatasaray yarı finale isimlerini yazdırdı. Yarı finalde eşleşmeler Bursaspor-Galatasaray, Medical Park Antalyaspor-Eskişehirspor şeklinde oluştu.

Kupada çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak yarı finalde ilk maçlar 26 Mart'ta, rövanşları ise 16 Nisan'da oynanacak ve finalistler belli olacak.

Galatasaray

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, "Gösterdiğimiz performanstan dolayı mutluyum. Baktığımızda çok genç ve ilk defa yan yana oynayan futbolcular var" dedi.

Türkiye Kupası yarı finalinde Bursaspor ile karşılaşacaklarını belirten Mancini, "Baktığımızda Bursaspor'a karşı ligde son maçta net bir skor aldık ama her zaman böyle olacak diye bir şey yok. Bursaspor, çok kaliteli bir takım. Yarı finalde iki güzel maç bizi bekliyor. Kadro olarak baktığımızda da tüm oyuncularımızı kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Bursaspor

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, "24 saat bu takım sevinebilir, taraftarlar da aynı şekilde 24 saat sevinebilir. Ondan sonra kesinlikle tamamen önümüzdeki Beşiktaş deplasmanına odaklanacağız" dedi.

Eskişehirspor

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Antalyaspor ile zorlu iki yarı final karşılaşması oynayacağız. Finale yükselip kupayı Eskişehir'e getirmek istiyoruz" dedi.