Yarın başlayacak 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi pehlivanları güreşe motive eden, yağlı güreşlerin ritüellerinden Kırkpınar davul zurna ekibi vatandaşları ve esnafı yarın başlayacak güreşlere davet ediyor.

Güreşler boyunca çayırda görev yapacak 40 kişilik davul zurna ekibi, geleneksel kıyafetleriyle Kırkpınar güreş havalarını çalarak kenti dolaştı. Ekip, güreşler için esnafa ve vatandaşa davette bulundu, bazı vatandaşlar da ekibe bahşiş verdi.

Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Başkanı Fahrettin Zurnacı, yaptığı açıklamada, heyecanla beklenen 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yarın başlayacağını söyledi.

Çayıra çıkacak pehlivanların kente geldiğini ve son hazırlıkların tamamlandığını anlatan Zurnacı, "Biz de Kırkpınar'a davet kültürünü davul ve zurnalarla yaşatıyoruz. Nurlar içinde yatsın büyük üstatlarımızdan biz böyle gördük. Cumhuriyetin kuruluşunda dedem yapıyordu şimdi ben devam ettiriyorum Kırkpınar'a davet kültürünü. Davul zurna çaldığı an insanlar Kırkpınar zamanının geldiğini anlar. Esnafımızı davet ettik. Tabii onlar da tamamen bir gelenek olduğu için bahşiş veriyor. Biz örf ve adetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibinin içerisinde yaşayan vatandaşlar olduğunu ifade eden Zurnacı, "Yaşanan bu olaylar nedeniyle hüzünlüyüz, üzgünüz. Allah bir daha göstermesin. Şehitlerimiz var hepsine Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza şifa versin. Biz de hüzünlü olduğumuz için davullarımıza Türk bayrağı astık." dedi.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, yarın minik pehlivanların Kırkpınar Er Meydanı'nda çayıra çıkmasıyla başlayacak.