WIMBLEDON

Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen turnuvada, tek erkeklerde son şampiyon ve 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, merkez kortta Alman Philipp Kohlschreiber ile karşılaşacak.

Merkez korttaki ikinci maçta tek kadınlarda 4 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova ile Büyük Britanyalı Johanna Konta, son maçta ise geçen ay Fransa Açık'ta şampiyonluk sevinci yaşayan tek erkeklerde 4 numaralı seribaşı İsviçreli Stan Wawrinka ile Portekizli Joao Sousa tur mücadelesi verecek.

Fransa Açık'ta şampiyonluğa uzanan ve kariyerinin 20. grand slam zaferini yaşayan tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, 1. kortta Rus rakibi Margarita Gasparyan ile karşılaşacak.

Bu kortta günün diğer maçlarında İtalyan Simone Bolelli ile 5 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori, 11 numaralı seribaşı Bulgar Grigor Dimitrov ile Arjantinli Federico Delbonis kozlarını paylaşacak.

Turnuvaya bu yıl üçüncü kez katılan milli raket Marsel İlhan ise 15. korttaki son maçta Polonyalı Jerzy Janowicz ile 2. tura çıkmak için mücadele edecek.