İSTANBUL

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Galatasaray, İngiliz ekibi Chelsea ile 1-1 berabere kaldı. Çeyrek finale kalacak takımı rövanş karşılaşması belirleyecek.

4. dakikada Drogba'nın pasıyla solda ceza sahasına giren Burak Yılmaz'ın çaprazdan yaptığı kötü vuruşta top kaleci Cech'te kaldı.

Aynı dakikada gelişen Chelsea atağında Muslera'nın kalesini terk ederek ceza yayı önünde uzaklaştırmaya çalıştığı top Willian'da kaldı. Bu futbolcunun düzelttikten sonra direkt kaleye yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın kafasından sekerek kornere gitti.

9. dakikada Chelsea öne geçti. Eboue'nin kaptırdığı topta atağa çıkan İngiliz ekibinde Schürrle'nin pasıyla soldan ceza sahasına giren Azpilicueta, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kale sahası önünde müsait durumda bulunan Torres'i gördü. Bu futbolcu, yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 0-1

14. dakikada Willian'ın ceza sahası dışında yerden sert şutunda kaleci Muslera yatarak topa sahip oldu.

17. dakikada Burak Yılmaz'ın soldan ortasında, Hajrovic'in ceza sahası çizgisi üzerinde gelişine yaptığı kötü vuruşta top üstten auta çıktı.

27. dakikada sağdan ilerleyen Schürrle'nin ceza sahasına yaptığı ortada, Ramires'in penaltı noktası üzerindeki vuruşu üstten auta gitti.

29. dakikada Hajrovic'in ceza sahası dışında sağ çaprazdan attığı şutta top kaleci Cech'te kaldı.

39. dakikada Sneijder'in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Telles'in yerden sert şutunda, yatarak müdahalede bulunan kaleci Cech meşin yuvarlağı uzak kale direğinin dibinden kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Chelsea'nın üstünlüğüyle bitti.

52. dakikada orta sahada Melo'nun kaptırdığı top sonrası Hazard ara pasıyla savunmanın arkasına kaçan Torres'i gördü. Bu futbolcunun ceza sahasında Semih ve Chedjou'nun arasında yaptığı vuruşta, kaleci Muslera son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

54. dakikada Burak Yılmaz'ın şutunda ceza sahasında Cahill'e çarpan top, az farkla yandan auta gitti.

63. dakikada Galatasaray önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Soldan paslaşarak kullanılan korner atışında Sneijder'in ceza sahasına ortasında Drogba'nın kafayla indirdiği topa arka direkte Selçuk İnan dokundu. Ancak meşin yuvarlak yan direkten döndü ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

64. dakikada Galatasaray beraberliği sağladı. Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında altıpasta uygun durumda topla buluşan Chedjou, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1

74. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazda Willian'dan topu kapan Telles'in düzelterek yaptığı sert vuruşta, kaleci Cech meşin yuvarlağı üstten kornere attı.

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

Türk Telekom Arena'da kendi seyircisi önünde oynama avantajını iyi kullanamayan "Cim Bom", 18 Mart Salı günü Londra'daki Stamford Bridge Stadı'nda oynanacak zorlu rövanş karşılaşmasında çeyrek final biletini kapmaya çalışacak.

Chelsea karşısında ilk gol

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupaları tarihinde 3. kez karşılaştığı Chelesa karşısında ilk golünü bugün buldu. 1999-2000 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi grubunda eşleyen iki takım arasındaki ilk maçı Chelsea deplasmanda 1-0, ikinci maçı ise İstanbul'da 5-0 kazanmıştı. Geride kalan 2 maçta 6 gol yiyen ve hiç gol atamayan sarı-kırmızılı ekip, üçüncü maçında da rakibini yenememesine karşın ilk golünü attı ve ilk beraberliğini almış oldu.

"Tur şansımız yüzde 40"

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, ilk dakikalarda sahada istediklerini yapamadıklarını belirterek, "İlk bölümde Chelsea'ye olması gerekenden fazla saygı gösterdik. Yaptığımız 4-5 hata var, bunlardan biri de golle sonuçlandı" dedi.

Karşılaşma öncesi, rakibin tur şansını yüzde 80 olarak gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Mancini, "Şu anda maç öncesine göre tur şansımızın daha fazla olduğunu düşünüyorum. İkinci maçta şansımızın yüzde 40 olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Chelsea kaptanı John Terry'nin topu oyun dışına atmayıp, Burak Yılmaz'ın bulduğu golün iptaline neden olmasına ilişkin yorumu sorulan Mancini, pozisyonu görmediğini söyledi.

Mancini, oyundan alınan Drogba'nın saha kenarında kendisine ne söylediğine yönelik soruya ise "Özel bir şey değil. Maçtan sonra birlikte yemeğe gidip gidemeyeceğimizi sordu" yanıtını verdi.

Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan ise Chelsea maçının ikinci yarısında iyi bir performans gösterdiklerini belirterek, rövanş maçı öncesinde şartların eşit olduğunu belirtti.

Sarı-kırmızılı futbolcu Didier Drogba ise 1-1'lik skorun iyi bir sonuç olduğunu, turu geçen taraf olmak istediklerini bildirdi.

"Sonucun adil olduğuna inanıyorum"

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho ise maçın ilk yarısında bazı fırsatlar kaçırdıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ikinci yarısının daha adil bir oyuna sahne olduğuna işaret eden Mourinho, şöyle konuştu:

"İkinci yarıda çok daha adil bir oyun vardı ortada. İlk yarıda sahanın iyi takımıydık. Daha etkin olmamız gereken 3-4 pozisyonumuz vardı. İkinci yarıda daha fazla baskı aldık. Savunmada iyi oynadılar. Yorgun olduğu için Torres'i oyundan aldım. Defansif oynadık ki ben bunu sevmiyorum. Sonuca baktığımızda adil bir sonuç olduğuna inanıyorum."

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin karşılaşmadan önce tur şanslarını yüzde 20, sonra ise yüzde 40 görmesiyle ilgili soru üzerine Portekizli teknik adam, "Benim matematiğim pek iyi değil. Futbol bir matematik değil. Ben Chelsea'yi yönetiyorum, bir matematik enstitüsünü değil" değerlendirmesinde bulundu.

Saha kenarında ısınırken konuştuğu Semih Kaya'yı Beşiktaş maçında sergilediği centilmence davranış nedeniyle tebrik ettiğini vurgulayan Mourinho, şunları kaydetti:

"Semih Kaya'yı Beşiktaş maçında sergilediği fair play hareketi nedeniyle tebrik ettim. Çünkü normal bir hareket değil, bu kadar önemli bir derbide. Semih, bu hareketi yaptıktan sonra Beşiktaş ya kornerden gol atmış olsaydı. Bir oyuncunun bu kadar cesur ve dürüst bir hareket sergilemesi, gerçekten inanılmaz."