İSTANBUL - UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi, finansal fair play kriterleri soruşturması kapsamında, aralarında Beşiktaş ve Kardemir Karabükspor'un da bulunduğu 10 kulübe verilen cezaları açıkladı.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den Beşiktaş ve Kardemir Karabükspor, İtalya'dan Inter, Roma, Fransa'dan Monaco, Portekiz'den Sporting Lizbon, Rusya'dan Lokomotiv Moskova, Krasnodar, Rostov, Bulgaristan'dan CSKA Sofya'nın UEFA katılım gelirlerinin bir kısmına el konuldu.

Bu kulüpler arasında Inter, 20 milyon avro ile en fazla miktarda cezaya çarptırılan kulüp oldu. İtalyan kulübünün 6 milyon avroluk miktarı ödeyeceği, geri kalan 14 milyon avroya koyulan tedbirin, anlaşma maddelerine uyulması durumunda UEFA tarafından kaldırılacağı kaydedildi. Inter'in ayrıca, gelecek sezon 25 kişilik Avrupa kadrosunda 21, 2016-2017 sezonunda ise 22 oyuncu bulundurabilmesine hükmedildi.

Monaco'ya verilen 13 milyon avroluk cezanın 3 milyonunun Fransız kulübü tarafından ödeneceği, şartların karşılanması durumunda kalan miktarın UEFA tarafından uygulamaya konulmayabileceği belirtildi.

Roma'nın 6 milyon avroluk cezasının 2 milyonunun UEFA tarafından temin edileceği, kalan 4 milyon avronun şartlara bağlı olarak ödenip ödenmeyeceğinin kararlaştırılacağı ifade edildi.

Beşiktaş'ın 5,5 milyon avroluk gelirine getirilen tedbirin 1,5 milyon avroluk kısmının ödeneceği, geri kalan 4 milyon avroya konan tedbirin, siyah beyazlıların anlaşma maddelerine uyması durumunda UEFA tarafından kaldırılacağı belirtildi. Beşiktaş'ın gelecek sezon UEFA'ya bildirilecek Avrupa kupaları kadrosuna 22, 2016-2017 sezonunda ise 23 oyuncu kaydettirebileceği açıklandı.

Lokomotiv Moskova'nın aldığı 5 milyon avroluk tedbir kararında 1,5 milyon avronun ödeneceği, kalan kısmın temin edilip edilmemesinin daha sonra karara bağlanacağı bildirildi.

Krasnodar'ın 4 milyon avro, Sporting Lizbon'un 2 milyon avro, CSKA Sofya, Rostov ve Kardemir Karabükspor'un ise 200'er bin avroluk UEFA gelirine tedbir konduğu kaydedildi.

Ayrıca Monaco, Roma, Lokomotiv Moskova, Krasnodar ve Sporting Lizbon'un gelecek sezon Avrupa kadrolarında 22 oyuncuya yer verebileceği aktarıldı.