İZMİR - Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görev süreleri boyunca yapısal antrenör eğitimi, gelişimi, altyapı gelişimi ve oyuncu sayısının artımına yönelik çok sayıda çalışma yaptıklarını söyledi.

Altyapıya daha fazla yatırım yaptıklarını ifade eden Mutlugil, şöyle konuştu:

"Sadece voleybol oyuncularına değil, voleybolun tüm paydaşlarına bu yatırımları gerçekleştirdik. 'Fabrika Voleybol' önemli bir projemizdir. Sonuç alınması için birkaç sene daha gerekiyor ama özellikle 6-12 yaş çocuklarımıza, 'fabrika voleybol'la öncelikle voleybolu sevdirmeye çalıştık ve Anadolu'nun her kentine gitmeyi hedefliyoruz. Şu an 18 şehirdeyiz, özellikle altyapıda birçok projeyi hayata geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bundan sonraki dönemde yapılan altyapı yatırımlarının sonuçlarını daha süratle ve her sene katlanarak göreceğiz."

"Aktif voleybolcu sayısını geliştirmeye çalışıyoruz"

Altyapıya yönelik çalışmaları daha da büyütmek istediklerini belirten Mutlugil, şunları kaydetti:

"Büyük bir nüfusumuz var ama spor yapan birey sayımız az. Özellikle rakiplerimizle oranladığımız zaman bize göre dörtte 1, üçte 1 daha az nüfusa sahip ülkelerden daha az aktif voleybolcu sayımız var. Bunu geliştirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle bu sene altyapılardaki Türkiye şampiyonalarını bütün kategorilerde değiştirdik. İzmir'de Festival Voleybol ismiyle otuz ikişer bayan ve erkek takımının katılabildiği geniş Türkiye şampiyonaları yapıyoruz.