ANKARA 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından projelendirilen 29 stattan Bursa, Afyon, Mersin, Antalya ve Konya statları tamamlanırken, birçoğunun yapımına da başlandı. 

Ankara'da yapılması planlanan stadın yer konusu, 6 ay içinde netlik kazanacak. Çorum, Edirne, Elazığ, Karaman, Hakkari ve Ordu'ya da stat yapılması planlanıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Bursaspor taraftarlarının "Timsah Arena" olarak adlandırdığı 44 bin seyirci kapasiteli yeni stat, 400 bin metrekarelik proje, 190 bin metrekarelik de inşaat alanıyla Bursa'nın en büyük anıtsal yapılarından biri olma özelliği taşıyor. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde 2013 yılı mayıs ayında Sivas'ta yapımına başlanan Sivas Stadı, Türkiye'nin ilk ekolojik stadı olma özelliğini taşıyor.

En iyi 5 stat arasında

Konya Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Konya Büyükşehir Torku Arena, birçok açıdan ilk olma özelliği taşıyor.

Torku Arena, 20 ülkeden 32 stadyumun yarıştığı "2014 Yılının En İyi Statları" yarışmasında dünyanın en iyi 5 stadı arasında yer aldı.



Deniz yüzeyi dolduruldu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan Trabzon Akyazı Stadı, Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadyumu olma özelliğini taşıyor. 

Kendi elektriğini üretiyor 

Antalyaspor'un maçlarını oynadığı Antalya Stadı, dairesel yapısı sebebiyle antik kentlerdeki arenalara benzetiliyor.

Antalyaya Stadı'nın çatısında güneş enerjisi panelleri bulunuyor.



İzmir

İzmir'de Karşıyaka ve Göztepe'de yapılacak statlar için çalışmalar devam ediyor. Karşıyaka Stadı'nın ve Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri yerine yapılacak 2 statla ilgili imar ve ruhsat çalışmaları sürüyor.