İSTANBUL - Spordaki rekabet ortamını Avrupa'ya taşıyan Türk takımları, bu sezon önemli organizasyonlarda birbirine rakip oldu.

Türk takımları arasında yaşanan rekabet, bu sezon Avrupa'ya da taşındı.

Basketbol ve voleybolda Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil eden Türk takımları, şu ana kadar 9 maçta karşı karşıya geldi. Avrupa kupalarındaki Türk rekabeti bu sezon en az 5 kez daha yaşanacak.

Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes aynı grupta

Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turunda aynı grupta yer alan Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes, F Grubu'nda ilk yarının son hafta maçında Abdi İpekçi Arena'da karşı karşıya gelirken, mücadeleden 77-71'lik skorla galip ayrılan taraf, sarı-lacivertliler oldu.

Top 16 turunda gruptan çıkmayı hedefleyen iki takım, F Grubu'nun son hafta mücadelesinde 9 ya da 10 Nisan'da Ülker Sports Arena'da bir kez daha karşı karşıya gelecek.    

ULEB Avrupa Kupası'nda Pınar Karşıyaka güldü

Erkekler basketbolda, Türk takımları arasındaki bir diğer mücadele ise ULEB Avrupa Kupası'nda yaşandı.

Kupanın ikinci turunda Beşiktaş İntegral Forex ile Pınar Karşıyaka, M Grubu'nda mücadele ederken, her iki maçtan da galip ayrılan taraf İzmir ekibi oldu. İstanbul'daki maçta rakibini 105-77 yenen Pınar Karşıyaka, evindeki maçtan da 73-64 galip ayrıldı.

Pınar Karşıyaka, 6'da 6 yaptığı gruptan lider olarak çıkıp adını son 16 turuna yazdırırken, grubu 2 galibiyet ve 4 yenilgiyle üçüncü sırada tamamlayan siyah-beyazlılar ise bu sezonluk Avrupa macerasına noktayı koydu.

Kadın basketbolunda Türk rekabeti

Türk takımları, kadınlar basketbolda da Avrupa kupalarında şu ana kadar 6 maçta karşı karşıya geldi.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, ilk turda kupadaki bir diğer Türk takımı Abdullah Gül Üniversitesi'yle aynı grupta mücadele etti. B Grubu'nda yer alan iki takımın mücadelesinde sarı-lacivertliler, rakibini ilk hafta maçında deplasmanda 84-78, sekizinci hafta mücadelesinde ise evinde 73-57 yendi.

Avrupa'ya taşınan derbi heyecanı

Grubunu ilk sırada tamamlayan ve kupada adını çeyrek finale yazdıran Fenerbahçe, bu turda ise diğer grubu dördüncü sırada tamamlayan kupanın son şampiyonu Galatasaray Odeabank'la eşleşti.

Ezeli rekabete sahne olacak çeyrek final mücadelelerinin ilki 3 Mart'ta Fenerbahçe'nin sahasında, ikinci ise 6 Mart'ta Galatasaray Odeabank'ın evinde oynanacak. İki maç sonunda eşleşmenin galibinin belirlenememesi halinde, son maça 11 Mart'ta yine sarı-lacivertliler ev sahipliği yapacak.

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda iki eşleşme

Kadınlar basketbolda Türk takımları arasındaki rekabet, FIBA Avrupa Kupası'nda da yaşandı.

Bu kupadaki Türk takımlarından Mersin Büyükşehir Belediyespor ile Orduspor, ilk turda aynı grupta yer aldı. İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda Mersin Büyükşehir Belediyespor ilk maçı evinde 79-66, ikinci maçı ise deplasmanda 65-62 kazandı. 

Orduspor kupaya grup aşamasında, Mersin Büyükşehir Belediyespor ise çeyrek finalde veda etti.

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'ndaki diğer Türk takımları İstanbul Üniversitesi BGD ile Beşiktaş ise çeyrek finalde birbirine rakip oldu. Eşleşmenin ilk maçını evinde 72-68 kazanan İstanbul Üniversitesi BGD, rövanş mücadelesinde de siyah-beyazlıları 60-58'lik skorla yendi ve kupada adını yarı finale yazdırdı. Beşiktaş ise bu sezonluk Avrupa defterini kapattı.

Voleybolda da Türk takımları birbirine rakip oldu

Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki rekabeti, sadece basketbolla sınırlı kalmadı. Voleybolda da DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde son derece başarılı bir sezon geçiren ve 6'lı play-off turuna kalan 3 Türk takımından ikisi, birbirine rakip oldu.

Rusya'nın Dinamo Kazan takımını eleyen VakıfBank, 6'lı play-off turunda, Almanya'nın Dresdner takımını kupanın dışına iten Fenerbahçe Grundig'le eşleşti.

İki takım arasındaki ilk maç 3 Mart'ta, rövanş mücadelesi ise 12 Mart'ta oynanacak. Bu kupada VakıfBank ve Fenerbahçe Grundig'in yanı sıra Eczacıbaşı VitrA da 6'lı play-off turuna adını yazdırmıştı.