İSTANBUL  Beşiktaş'ın Slovak futbolcusu Filip Holosko, takım arkadaşı Tomas Sivok ile birlikte Türk vatandaşlığına geçmek istediklerini bildirdi.

AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Filip Holosko, takım arkadaşı Çek futbolcu Sivok'un da kendisi gibi Türkiye'yi ve İstanbul'u çok sevdiğini belirterek, ''Sivok da, ben de Türk vatandaşlığını istiyoruz, ama nasıl olacağını göreceğiz. Bu konuyla yönetimimiz ve idari işlerimiz ilgileniyor. Detaylar hakkında çok bilgili değilim, ama istiyoruz'' dedi.

Holosko, beş yıldır Beşiktaş'ta forma giydiğini, sezon başında başka kulüplerden teklifler aldığını, ancak bunları kabul etmediğini dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

''Burada kendimi evimde, büyük ailenin bir parçası gibi hissediyorum. Hem ben, hem ailem İstanbul'da, Türkiye'de yaşamaktan çok mutluyuz. Türkiye çok güzel bir ülke. Eşim, ben ve çocuklarım kendimizi Türkiye'nin bir parçası gibi hissediyoruz. Sadece kendi ülkemizin değil, buranın da vatandaşı gibi hissediyoruz. Tüm bunlar Beşiktaş'ın teklifini kabul etmemdeki etkenlerdi. Maaşımda bile belli indirime gittim ve nihayetinde kazanan ben oldum. Beşiktaşla olan kontratımı 3 yıl daha uzattım. Nihayetinde çok ciddi bir fedakarlık yok, ama yaptığım fedakarlıktan dolayı hiçbir şekilde pişman değilim.''