ANKARA

Galatasaray Liv Hospital karşılaşmaya Mensah Bonsu’nun basketiyle başlarken, Türk Telekom, rakibine Cemal’in pota altından bulduğu basketle karşılık verdi. Arroyo ve Ersin’in de skora katkı yapmasıyla oyunun üstünlüğünü eline alan sarı kırmızılılar, 3. dakikayı 8-4 üstün geçti. İki takım da 3 dakika boyunca sadece ikişer sayı üretebilirken, 6. dakika 10-6 konuk takım lehine geçildi. Galatasaray Liv Hospital, ilk periyodu 17-12 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe hem savunmada hem de hücumda etkili başlayan Türk Telekom, Kerem, Ümit ve Bogdanovic'in basketleriyle 7-1'lik seri yakalayarak, 13. dakika içinde ilk kez öne geçti: 19-18. Göksenin'in art arda attığı iki 3 sayılık basketle hücumdaki sıkıntısına son veren Galatasaray Liv Hospital, 15. dakika içinde bir kez daha skor üstünlüğünü eline aldı: 22-24. Karşılıklı basketlerle geçilen bu dakikalarda iki takım da birbirine üstünlük sağlamakta zorlandı. Türk Telekom, Ümit'in dış atışlarda yüksek yüzde yakalamasıyla 18. dakikaya 33-32 önde girdi. Devrenin sonuna doğru pota altından kolay sayılar bulan Galatasaray Liv Hospital, son hücumda Mensah Bonsu'nun basketiyle ilk yarıyı 36-35 üstün tamamladı.

Sarı kırmızılı takımda Ersin Dağlı, devrenin bitimine 47 saniye kala ayağından sakatlandı. Dağlı, sol ayak tarak kemiğindeki kırık şüphesi nedeniyle hasteneye götürüldü.

Takımların skor üretmekte zorlanarak başladığı 3. çeyrekte 25. dakika 40-40 eşitlikle geçildi. Galatasaray Liv Hospital, Ender ile dış atıştan sayılar üretirken, Türk Telekom, Kerem-Bogdanovic ikilisiyle etkili oldu ve 27. dakikaya 4 sayı farkla (47-43) üstün girdi. Sarı kırmızılılar, hücumda Erceg ve Domercant ile sayılar bulurken, savunmada Bogdanovic ve Kerem'i durdurmakta zorlanınca, periyot 53-48 Türk Telekom lehine sonuçlandı.

Final periyoduna Gordon ve Göksenin'in basketleriyle başlayan rakibine Can ve Ümit ile karşılık veren Türk Telekom, 32. dakikaya 58-52 önde girdi. Ribauntlarda rakibine üstünlük sağlayan Türk Telekom, Kerem'in organize ettiği hücumları Ümit ile sayıya çevirdi ve aradaki farkın kapanmasına izin vermeyerek, 35. dakikayı 60-55 üstün geçti. Galatasaray Liv Hospital, baskılı savunma yaparak rakibini son saniye atışlarına zorladı. Andric ve Shipp ile boyalı alanı iyi kullanan başkent temsilcisi, son 2 dakikaya 64-59 önde girdi. Kerem'in 3 sayılık basketiyle bitime 1,5 dakika kala farkı 7 sayıya kadar (66-59) çıkaran Türk Telekom, taktik faulleri de sayıya çevirdi ve karşılaşmadan 70-64 galip ayrıldı.

Devre arasında Atiye konseri

Türk Telekom ile Galatasaray Liv Hospital arasında yapılan karşılaşma öncesinde bazı etkinlikler düzenlendi.

Bayrak ve ışık şovlarıyla başlayan etkinlikler, Action Team ve Türk Telekom Bandosu'nun gösterileriyle devam etti. Etkinlikler, ünlü şarkıcı Atiye'nin devre arasında verdiği mini konserle son buldu. 

Salon: Ankara

Hakemler: Mehmet Keseratar, Fatih Söylemezoğlu, Ergin Sarı

Türk Telekom: Shipp 6, Can 7, Polat 7, Bogdanovic 10, Cemal 7, Kerem 15, Andric 7, Ümit 11, Murat, Williams

Galatasaray Liv Hospital: Gordon 2, Mensah Bonsu 11, Arroyo 9, Sinan, Ersin 10, Domercant 6, Cenk, Furkan 2, Erceg 10, Göksenin 10, Ender 4

1. periyot: 12-17

Devre: 35-36

3. periyot: 53-48